Şimdi Ara

Kurallara Uyunca Enayi Yerine Konmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
17.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gereken miktarda agresyon ve kural asimi yaparsin ve bu denilenleri bu kadar taktigina gore duygusal olarak biraz zayifsin hocam , arkadasin arabadayken arada bir gazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim sen doğru bildiğinden şaşma. Senin yaptığın doğru. Sen yaptığın doğruları eleştirenler cahil, at kafalı, zeka seviyesi düşük olduğu için seni anlayamazlar. Sen böyle yapacaksın ki ileride çocukların da senden görüp böyle yapacak. Böyle böyle iyi insanlar yetişecek.
  • Malesef bu durum bulaşıcı oluyor. Sen kurallara uyyuyorsun, seni bir kere enayi yerine koyuyorlar, iki kere koyuyorlar, üç derken artık sende onlar gibi olmaya başlıyorsunuz. Halbuki iyilik yapmak, trafikte birine yol vermek insanı mutlu eden şeyler. Ama ilk cümlede söylediğim gibi ister istemez öyle oluyorsun. Özellikle servisciler, taksiciler, dolmuşcular bu işin pik noktasında. Bir kaç kere tartıştım medeni bir şekilde, ekmeg paramızın peşindeyiz gardaş yeaa" cevabı çokca geldi. İyide bizde canımızın peşindeyiz kardeşim..
    Ülkede tahammül, sabır, iyilik bırakmadılar malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolasx

Her şeyi anladım da güzel kardeşim gündüzleri neden far açık gidiyorsun onu anlamadım.
    Merhaba,

Gündüz fark açmanın tek avantajı farkındalığı artırmak denebilir.
  • En doğrusunu yapıyorsun. kurallar acı tecrübelerin sonunda yazılmış olan yazılı metinlerdir. ülkemizde her sene trafik kazasından binlerce kişi ölüyor ve sen kurallara uyarak istatiksel olarak riski azaltıyorsun. Ne usta şöförler var, bağırsaklarını asfalttan kazınan.
  • Sen doğrusunu yapıyorsun. Diğer insanların dediğini umursama
  • Çok alakasız gibi gelebilir ama bu kurallara uymamaya teşvik eden aslında anne babaların özellikle erkek çocuklarına ne yapsalar dünyayı kurtarıyor gibi davranmalarından kaynaklanıyor. Çocuk iyi bir şey yapsa da ya da toplumsal normlara aykırı bir şey yapsa bile "aslan oğlum" diye seviliyor ve küçüklükten verilen bu gaz ileride bu tarz davranışlara sebebiyet veriyor. Özellikle bizimki gibi toplumlarda erkeklere verilen tavizler ülkeye zarar veriyor ama hala farkındalık diye bir şey yok ortada maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 24 yasindayim. Ayni olaydan ben de muzdaribim. Kanada'ya tasindim, burada trafik kurallari Turkiye'ye gore cok daha agir ve cezalar istisnasiz uygulaniyor genellikle. Turkiye'den gelen arkadaslarim araba kullanmami gorunce bune olum siz araba kullanmayi bilmiyorsunuz ki diyor. Onlara gore araba kullanmak ehliyet kemeri takmadan araba dolu otobanda 200 ile makas atmak. Bu toplum egitilmez haci bosver. 1.5 senedir donmuyorum Turkiye'ye en az 1-2 sene daha da donesim yok. Trafik disinda da kibar ve nazik biriyim aptal yerine konuluyorum Turkler tarafindan. Video game testerlik yapiyorum Kanada'da, game design egitimi alip kendi oyunumu yapmayi planliyorum. Bunu buradaki bir Turk'e soyledigimde benden bir bok olmayacagini soyledi. Sebebini sordugumda cakallik yok sende hic dedi. Bir taraflarimla gulup iletisimi kestim tamamen. Bu arada arkadas 5 senedir burda ve pizzacida pizza dagitiyor. Ben 7. ayimda video game testerliga basladim. Fortnite icin calisiyorum. Turkler'e karsi cakal olursan seni severler ust makamlara getirirler.

• geçen gün yine trafik tıkalı emniyet şeridi tarafındayım yine ahlaksızlar emniyetten basıp gidiyor, dayanamadım şeridi tıkadım emniyetten yardıranlardan biri bana selektör yapıyor el kol çekiyor.
    herif hem suç işliyor hem de kendini haklı görüyor.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Bazen biat etmekte sıkıntı çekiyor insanlar. Ne kadar İstanbul'un sefiri olsamda her an dayak yiyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

Ben de 24 yasindayim. Ayni olaydan ben de muzdaribim. Kanada'ya tasindim, burada trafik kurallari Turkiye'ye gore cok daha agir ve cezalar istisnasiz uygulaniyor genellikle. Turkiye'den gelen arkadaslarim araba kullanmami gorunce bune olum siz araba kullanmayi bilmiyorsunuz ki diyor. Onlara gore araba kullanmak ehliyet kemeri takmadan araba dolu otobanda 200 ile makas atmak. Bu toplum egitilmez haci bosver. 1.5 senedir donmuyorum Turkiye'ye en az 1-2 sene daha da donesim yok. Trafik disinda da kibar ve nazik biriyim aptal yerine konuluyorum Turkler tarafindan. Video game testerlik yapiyorum Kanada'da, game design egitimi alip kendi oyunumu yapmayi planliyorum. Bunu buradaki bir Turk'e soyledigimde benden bir bok olmayacagini soyledi. Sebebini sordugumda cakallik yok sende hic dedi. Bir taraflarimla gulup iletisimi kestim tamamen. Bu arada arkadas 5 senedir burda ve pizzacida pizza dagitiyor. Ben 7. ayimda video game testerliga basladim. Fortnite icin calisiyorum. Turkler'e karsi cakal olursan seni severler ust makamlara getirirler.
    Tam inanıyordum ehliyet kemerini görünce gülmeye başladım.

• bu sadece trafikte degil ki her yerde boyle
    bozmayin kendinizi sizin gibi hareket edenler cogalmali digerlerini cogaltmayin.
  • Trafikte makas atmak çok ayrı bir zevktir. Şahsen apaçi olmadığım halde makaslamayı çok severim. Ayrıca gideceğim yere de daha hızlı ve güvenli ulaşmış oluyorum
  • Işıkları kapat akün bitecek mallardamı var yaa ben uzun yola giderim hep farlarım güçlüdür sis farı yakmam gündüzde olsa selektör yapınca kendini gösterir uzun yolda farlarım sayesinde tırın altına girmekten kurtuldum, araba 2 saatten sonra sürücüyü uyutur sen araba yolda gidiyo sanarsın şeritten kayarsın başın belaya girer heleki istanbulda temde dahil farlar kesinlikle açık gidilmeli kendini fark ettirmek önemli.

• Bide kardeşim milletimiz kendinden kibar eğitimli insan görüncr bi kibirlenmeye başlıyor. Kendileri gibi cahil olup onların nasihatlarını dinlemelerini istiyorlar. Okuyan adama para kaybı zaman kaybı diye bakılıyor böyle saçma şey olur mu? Kendileri beceremeyince sana bok atmaya başlıyorlar.

• Gelişmekte olan toplumlarda bu dedikleriniz gayet normal. Biz kurallara, yasalara uyan, vergisini veren ve toplumsal normlara uyan insanlar diğerlerine model olacağız.

• Kurala uyan adamla dalga geçenler net çomardır . Çok dikkate alma .
  • 👏🏻

• Cahille tartismicaksin he de gec sen oyle yaparsin de gerisini dusunme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.