Bildirim
Kuran'ın kağıda geçirilişi ve hakikat nedir? (6. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kingman29
Arkadaş dünden beri kafamı ütüledin.
sen açıkçası, bilgi birikimi olmayan ve birikiminden cevap yazamadığı için internetten araştırıp bulduğu yazıları alelacele okuduktan sonra oradan buradan kopyaladığı alıntılarla mesaj yazan bir cahilsin...
mesajların gösteriyor ki dini konularda en fazla lise (belki imam-hatip) seviyesindesin...altından kalkamadığın anda karşındakini "kafa ütüledin" diyerek sıyrılmaya, sahtekarlığını örtbas etmeye çalışan klasik ergen bir karaktersin...
diğer yandan; ya cahil ve sıradan bir müslümansın yada dinci ayaklarına yatan ama hayatında İslam'ın yeri az olan slogan müslümanısın...ikisi de aynı kapıya çıkar; dini konularda cehalet ancak yobazlığı artırır... -
quote:
Orijinalden alıntı: Bayberti
quote:
Arkadaş dünden beri kafamı ütüledin.
sen açıkçası, bilgi birikimi olmayan ve birikiminden cevap yazamadığı için internetten araştırıp bulduğu yazıları alelacele okuduktan sonra oradan buradan kopyaladığı alıntılarla mesaj yazan bir cahilsin...
mesajların gösteriyor ki dini konularda en fazla lise (belki imam-hatip) seviyesindesin...altından kalkamadığın anda karşındakini "kafa ütüledin" diyerek sıyrılmaya, sahtekarlığını örtbas etmeye çalışan klasik ergen bir karaktersin...
diğer yandan; ya cahil ve sıradan bir müslümansın yada dinci ayaklarına yatan ama hayatında İslam'ın yeri az olan slogan müslümanısın...ikisi de aynı kapıya çıkar; dini konularda cehalet ancak yobazlığı artırır...
Köşeye sıkıştıkça daha da saçmalıyosun.Şimdi benim müslümanlığımı mı sorgulamaya başladın?Ne diyosun kardeşim açık açık söylesene.Peygamber efendimiz öldüğünde kaç tane hafız vardı?Niye söylemekten kaçıyosun?Söylüyemiyosun çünkü geçmişte yazdıklarını önüne koyup , sana tükürdüğünü yalatırım da ondan.Hadi sen asıl konuya gel de yaz bakalım kaç tane hafız varmış?
-
quote:
Köşeye sıkıştıkça daha da saçmalıyosun.Şimdi benim müslümanlığımı mı sorgulamaya başladın?Ne diyosun kardeşim açık açık söylesene.Peygamber efendimiz öldüğünde kaç tane hafız vardı?Niye söylemekten kaçıyosun?Söylüyemiyosun çünkü geçmişte yazdıklarını önüne koyup , sana tükürdüğünü yalatırım da ondan.Hadi sen asıl konuya gel de yaz bakalım kaç tane hafız varmış?
not al:
isbat, ilk iddiayı ortaya atana düşer...ilk iddiayı "Peygamber efendimiz(sav) vefat ettiğinde , Kuranı ezberlemiş binlerce hafız vardı." mesajınla ortaya atan sensin, isbat sana düşüyordu ama başaramadın...sana bunun bilgi olmadığını, kanaat ve tahmin olduğunu belirtmeme rağmen uyanamadın...
Rasulullah döneminde "bilinen, kayıtlara geçmiş, rivayetlerden tesbit edilmiş hafız sahabe sayısı" binlerce değil "onlarca"dır...hiç bir "kaynak"ta "binlerce"den bahsedilmez...binlerce ifadesi bir tahmin ve kanaattir, doğru olma "ihtimal"i vardır ancak bilgi değildir...senin sorunun bu, bilgi ile tahmini ayırt edemiyorsun..."cahil müslüman" kaldığın için utanmalısın...şimdi de başarısızlığın verdiği hırsla salya-sümük hakarete başladın...
cemaate "Kuran'da 6666 ayet vardır" diyen, ama "hadi hocam, Kuran'ı açıp sayalım" dediğimde "ne gerek var, bütün kitaplarda zaten 6666 yazıyor" diyen din sohbetçisi ucuz vaizler gibisin...çünkü bilmiyorsun...gerçek bilgiyi merak etmiyorsun, internet vaizi çakma hatipoğlu musun yoksa?...
-
quote:
quote:
not al:
isbat, ilk iddiayı ortaya atana düşer...ilk iddiayı "Peygamber efendimiz(sav) vefat ettiğinde , Kuranı ezberlemiş binlerce hafız vardı." mesajınla ortaya atan sensin, isbat sana düşüyordu ama başaramadın...sana bunun bilgi olmadığını, kanaat ve tahmin olduğunu belirtmeme rağmen uyanamadın...
Rasulullah döneminde "bilinen, kayıtlara geçmiş, rivayetlerden tesbit edilmiş hafız sahabe sayısı" binlerce değil "onlarca"dır...hiç bir "kaynak"ta "binlerce"den bahsedilmez...binlerce ifadesi bir tahmin ve kanaattir, doğru olma "ihtimal"i vardır ancak bilgi değildir...senin sorunun bu, bilgi ile tahmini ayırt edemiyorsun..."cahil müslüman" kaldığın için utanmalısın...şimdi de başarısızlığın verdiği hırsla salya-sümük hakarete başladın...
cemaate "Kuran'da 6666 ayet vardır" diyen, ama "hadi hocam, Kuran'ı açıp sayalım" dediğimde "ne gerek var, bütün kitaplarda zaten 6666 yazıyor" diyen din sohbetçisi ucuz vaizler gibisin...çünkü bilmiyorsun...gerçek bilgiyi merak etmiyorsun, internet vaizi çakma hatipoğlu musun yoksa?...
Bana bak Yaşar Nuri bozuntusu.Adam üniversite tezi hazırlamış , tezinde bir sürü kaynak göstermiş , binlerce hafız vardı diyo.Sen bana tez okumayı bilmiyosuz diye bir sürü hikaye anlatıyosun.Adam aslında binlerce hafız vardı demek istememiş , başka şeyler demek istemiş.Ne saçmalıyon birader sen?Kafan iyi mi senin?Forumun Yaşar Nuri'si misin sen?Önüne ünv. tezi koyuyoruz.Tezi yazan benim söylediğimin aynısını söylüyo.Sen de kalktın bi artislik yaptın.Aksini ispatladıkça sapıtıyosun ,saçmalayıp duruyosun.Bi de benim bişey ispatlama derdim yok diyosun.Ne güzel kafa seninki.Millet sana 1.400 yıl önceki binlerce hafızın ismini tek tek sayacak değil.Böyle bir bilgiye ulaşmak kolay değil.Ama adam sonuç bölümünde açıkça söylemiş , binlerce hafız vardı demiş.Daha cebelleşmeye gerek yok.Daha fazla uzatıp da Yaşar Nuri'lik yapmaya devam etme.
-
quote:
Bana bak Yaşar Nuri bozuntusu.Adam üniversite tezi hazırlamış , tezinde bir sürü kaynak göstermiş , binlerce hafız vardı diyo.Sen bana tez okumayı bilmiyosuz diye bir sürü hikaye anlatıyosun.Adam aslında binlerce hafız vardı demek istememiş , başka şeyler demek istemiş.Ne saçmalıyon birader sen?Kafan iyi mi senin?Forumun Yaşar Nuri'si misin sen?Önüne ünv. tezi koyuyoruz.Tezi yazan benim söylediğimin aynısını söylüyo.Sen de kalktın bi artislik yaptın.Aksini ispatladıkça sapıtıyosun ,saçmalayıp duruyosun.Bi de benim bişey ispatlama derdim yok diyosun.Ne güzel kafa seninki.Millet sana 1.400 yıl önceki binlerce hafızın ismini tek tek sayacak değil.Böyle bir bilgiye ulaşmak kolay değil.Ama adam sonuç bölümünde açıkça söylemiş , binlerce hafız vardı demiş.Daha cebelleşmeye gerek yok.Daha fazla uzatıp da Yaşar Nuri'lik yapmaya devam etme.
akıl ve mantıktan yoksun müslüman...
türünün en cahil örneği k i n g m a n...
o engin bilginle İslamı anlatmaya, ateistleri aydınlatmaya devam et, çok lazımsın...
ne de olsa internette derya bilgi var, hep yaptığın gibi kopyala-yapıştır...
İmam Gazali'miz ne güzel demiş;
-"mantığı olmayanın ilmine güvenilmez"...
ayrıca;
-"Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ondan sakının" diyene de hak verdim...
Allah ıslah etsin seni...
-
Aynen aydınlandım ben. Çok güzel aydınlatıyor arkadaş. Bence de çok lazım.
Hangi konularda aydınlandığımı söylemicem ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
quote:
akıl ve mantıktan yoksun müslüman...
türünün en cahil örneği k i n g m a n...
o engin bilginle İslamı anlatmaya, ateistleri aydınlatmaya devam et, çok lazımsın...
ne de olsa internette derya bilgi var, hep yaptığın gibi kopyala-yapıştır...
İmam Gazali'miz ne güzel demiş;
-"mantığı olmayanın ilmine güvenilmez"...
ayrıca;
-"Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ondan sakının" diyene de hak verdim...
Allah ıslah etsin seni...
Ohoooo sen iyice koptun hacı.Farkındaysan Üniversite doktora tezine kafa tutan sensin.O yazdığın "bildiğini sanan aptal....." ile başlayan söz kime hitap ediyo acaba.Sen iyice koptun.Kendinle beni karıştırmaya başladın.Bilmem farkında mısın ama gerçeklik algın bozulmaya başladı.Beynin duman atmaya başladı.Daha fazla zorlama istersen.Error vermeye başladın.
Adam kalkmış ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ (TEFSİR) ANA BİLİM DALI ndan çıkmış teze kafa tutuyo , ben daha iyi bilirim diyo , sonra kalkmış benim aklımı , mantığımı sorguluyo.Bu belge , benim başından beri dediğimle aynı şeyi söylüyor.Peygamberin sağlığında binlerce hafız müslüman vardı diyor.Ama adama kabul ettiremiyoruz.Bu tez , tam 254 kaynak belirtilerek hazırlanmış.Ben aşşağıda sadece 12 tanesini örnek olsun diye alıntıladım.Sen ne biliyosun da bu teze kafa tutuyosun?Adam tam 254 kaynak göstermiş ve sonunda demiş ki , peygamber zamanında binlerce hafız vardı.Ama sen işkembe-i kübradan sallıyarak "binlerce hafız yoktu" dedin.Şimdi yediğin bu haltı bana saldırarak örtbas etmeye çalışıyosun.
Sıkıyosa bu doktora tezi yanlıştır de bakalım.Ama ne yanlıştır diyebiliyosun , ne de kendi iddiandan vazgeçiyosun.Araya sıkışmış kedi gibi cırmalıyosun.Ben doktora tezinden daha iyi bilirim diye söyle bakalım.Ateistlere asıl senin gibi müslüman lazım ki arızaların sayesinde ellerine koz geçsin.Ateistlere senin gibi bildiğini sanan arızalı tipler lazım.
quote:
1 İmam Muhibbiddin Ebi Feyz es-Seyyid Muhammed Murteza el-Hüseyni el-Vasıti Ez-Zebidi elHanefi,
“Ta’cu’l-Arus min Cevahiri’l-Kamus”, Neşr. : Darü’l-Fikr, Beyrut/Lübnan 1414/1994, cX,
“hfz ( )” md. ; Râgıb el-İsfehânî , el-Müfredât, Tahkik: Safvân Adnân Dâvûdî, Basımevi: Dâru’ş-
Şâmiyye, Beyrut, 1996, “” md ; İbn Faris, Makayisu’l-Luga, Tahkik: Abdu’s-selam Muhammed
Harun, Reis-ü kısmı’d-Dirasati’n-Nehaviyye bi Külliyyet-i Dari’l-Ulum, 1423 h.,2002 m., “hfz” md.;
İbn. Manzur el-Afriki el-Mısri, el-İmam el-Allame Ebi’l-Fazl Cemaleddin Muhammed Mükerrem,
Lisanü’l-Arab, “hfz” md., Beyrut, 1956; M.F. Abdulbâki, el-Mu’cem,” hfz” md., 2
El-Kürdî, Muhammed Tahir bin Abdilkadir, “Tarihu’l-Kur’an ve Garaib-u Resmihi ve Hukmihi”,
Matbaat-u Mustafa el-Bâbi el Halebî ve Evladihi, 2.baskı, 1372/1953, s. 69; Dr. Muhammed Sâlim
Muhaysin, “Tarihu’l-Kur’an’i’l-Kerim”, Nşr. : Müesseset-ü Şebabi’l-Câmiat-i İskenderiye, s. 133;
Bigiyef; Musa Cârullah, “Tarihu’l-Kur’an ve’l-Mesâhif”,el-Matbaatü’l-İslamiyye, 1323, s. 21; AlA’zamî,
Muhammed Mustafa, “The History of the Qur’anic Text-from Revelation to Compilation”,
UK İslamic Academy, Leicester/England 2003, s. 64 3
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, İstanbul, 1997, cXV, s78 vd., bkz. “hafız” md. 4
Yusuf Suresi, 12/64
5
Hicr Suresi, 15/9
6
Enbiyâ Suresi, 21/82
7
Bkz. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, XV, 94 vd. İstanbul, 1997
8
Şâmil İslam ansiklopedisi, “hfz” md. 9
YÜKSEL, Ali Osman; “İbn Cezeri ve Tayyibetü’n-Neşr”, s. 39–40, MÜİFA Vkf. Yay, İstanbul
1996; İbn Manzur, Lisanu’l-Arab, I, 128 Beyrut 1956
10 Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, XXV, 433 vd..,bkz. “Kırâat” md. İstanbul 1997
11 A.g.e, XXV, 429 vd., bkz. “Kırâat” mad. İstanbul 1997
12 YÜKSEL, Ali Osman, “a.g.e”., s. 41
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 30 Kasım 2015; 2:41:06 >
-
Arkadaş siz neyin peşindesiniz? Millet bir şeyler öğrenmek için konuya giriyor yaptığınız ilkokul muhabbetine bak. Onlarca veya binlerce hafız olması neyi değiştirir? Ki onlarca olması çok saçma bir ifade. kingmana katılıyorum bu konuda ama şu tartışmanızı bir kenara bırakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: frknG8
Arkadaş siz neyin peşindesiniz? Millet bir şeyler öğrenmek için konuya giriyor yaptığınız ilkokul muhabbetine bak. Onlarca veya binlerce hafız olması neyi değiştirir? Ki onlarca olması çok saçma bir ifade. kingmana katılıyorum bu konuda ama şu tartışmanızı bir kenara bırakın.
Takdiri size bırakıyorum.Sayfalardır zırvalamasının özeti aynen şu.
Bizim zatı işkembe-i kübranın yazdığı ve ispatlamak zorunda olmadığını söylediği iddia aynen şu :
"Rasulullah döneminde "bilinen, kayıtlara geçmiş, rivayetlerden tesbit edilmiş hafız sahabe sayısı" binlerce değil "onlarca"dır...hiç bir "kaynak"ta "binlerce"den bahsedilmez..."
Ankara üniversitesinden 254 kaynak gösterilerek çıkmış tezde yazan da aynen şu :
"İşte bu eksiksiz itina ve büyük önem sayesinde Kur’an yirmi küsür yıllık
nüzul döneminde binlerce sahabe tarafından ezberlenerek ve okuma yazma bilenler
tarafından yazılarak hiçbir şey kaybolmadan günümüze kadar ulaşmıştır."
Daha fazla bişey yazmaya gerek yok sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 30 Kasım 2015; 3:06:46 >
-
edip yükselin kuran çevirileirndeki hatalar adlı kitabındaydı sanırım kuranı kerim anında indirliyor ancak 23 yılda insanlara anlatılıyor diyordu.o kısmı bulursam buraya atarım resmini.öte yandan kuranı bütün olarak incelememizi kastediyor olaiblir -
quote:
Orijinalden alıntı: montevo
edip yükselin kuran çevirileirndeki hatalar adlı kitabındaydı sanırım kuranı kerim anında indirliyor ancak 23 yılda insanlara anlatılıyor diyordu.o kısmı bulursam buraya atarım resmini.öte yandan kuranı bütün olarak incelememizi kastediyor olaiblir
Biz Kuranı sure sırasına okuyoruz.Çünkü kitap haline getirildiğinde en uzun sureden kısaya doğru yazılmış.Aslında sure bütünlüğünü anlamak için bu şekilde okunması en mantıklısı.Ancak sure sırasına göre okunduktan sonra bi de iniş sırasına göre de okumakta fayda var.Mekke dönemi Medine dönemi , olaylar ve savaşlara göre inen ayetleri böylece daha iyi anlayabiliriz.
Ayrıca Kuran'ı bütün olarak okumak gerçekten çok önemli.Kuran insanı alıp götüren , kendi içine çeken , elinden bırakmak istemiyeceğin akıcılıkta , mükemmel bir kitap.Parça parça okunduğunda çok şey değişiyo , o muhteşem atmosfer dağılıyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 30 Kasım 2015; 13:46:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hafız kelime olarak hıfzeden manasına gelir. biz kuranı hıfzedenlere hafız diyoruz. ancak islami düşünüşte Hafız Allahu tealanın isimlerinden. ayrıca hafaza denen koruyucu meleklerde mevcut ve bunlarda hıfz ile ilgili olanlar deniyor. ayrıca HZ.Cebrail aleyhisselamın da hafız olduğu biliniyor. hakeza diğer mukarrabun melekler de hafızdır. bu hıfziyet hem koruma hem de mevcudu tasdik bakımından anlam taşır.
bu kadar çok korunan başka bir şey yoktur hatta insan bile bir sürü kazaya kadere tabidir ancak kitabullah tam manasıyla korunmuştur.
temel olarak ALLAHU tealanın hıfziyeti konuya kefildir. sonrasında ise sırasıyla Hz.Cibriyle Aleyhisselam ve hakeza mukarrabunlar ve hafazalar da bu konuda kefaleti tamam ederler.
bu hafazaların sayısı bilinmiyor ancak taktire göre milyonlara kadar varır. koruyucu bunlarken insani sayıya veya niteliğe takılmak çok anlamlı değil diye düşünmek lazım. ilahi bir kitap ise bu şekilde korunacak değilse zaten anlamlı değil denecektir. bu açıdan onlarca ya da binlerce hıfz edenin manası yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Kasım 2015; 17:57:33 >
-
Sorgusuz itaat etmek diye birsey islamda olmaz. Cunku kisi islama girerken daha ilk adimda sunu yapmasi gerekiyor:
Ben şahitlik ederim ki Allahtan başka İlah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (s.a.v.) Allahın kulu ve Peygamberidir.
Sahit olmak: bilmek, tanimak, hakkinda bilgi sahibi olmak ve dogruluguna-yanlisligina dair taniklik edebilmektir. Kisinin sahitliginden suphe varsa zaten o nun ettigi sahitlikte gecerli sayilmaz.
Bir musluman once Allah in varligina ikna olmalidir. Diger adimlar zaten zincirleme olarak gelecektir. Insanlarin Allah in varligina hukum verdikleri nedenler farklilik gosterebilir.
Kuran-i kerim herkesede gonderilebilirdi. Mesela ders mufredatini sinif baskanina verebilir m.e.b.. Fakat isi ehline vererek yani ogretmene ileterek akla ve mantiga uygun olani seciyor. Kendi adima konusayim, bende oyle bir nefs irade varki: ayetleri carpitabilirim bile.. Cunku zayif iradeliyim.. Mesela o ders mufredatiyla ogrenci kafasina gore isleyebilir hatta sikilip mufredati tahrip bile edebilir. Kafasina gore ders anlatir hatta hic anlatmayada bilir. Bu yuzden isi ehline birakmak gerekir.
-
Kişi dine girerken şahitlik ediyor... Peki ama neye?
Algılamadığı, tanık olmadığı şeylere. Bu durumda yalancı şahit olmaz mı?
İslamda sorgusuz itaat vardır hemde en katı biçimde...
45 : 19
Gerçek müminler ancak Allah'a ve Resulüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla savaşanlardır. İşte doğrular ancak onlardır.
3:60
Bu hak (gerçek) senin rabbindendir, o halde şüphecilerden olma.
Şüphe etmek ne demek biliriz herhalde. Sorgulayan kişi şüphe içindedir, şüphesini giderecek cevap arar.
MEB müfredatı öğretmene işinin ehli olduğu için vermiyor. Kendisinden bu işi yapabilecek eğitimi aldığı için veriyor. ;)
Peygamberlerin insanlar içinden olması; bizden birileri olmaları, bizden farklı olmamaları olarak açıklanmıyor mu hep? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. :)
Benimle aynı olan birine yalnızca sözcükler göndererek, gönderdiği kişiden binlerce yıl sonra hiç bir emare olmadan ona bağlanmamı bekliyor? Yarattığı hayatını şüphe ederek ve sorgulayarak düzenleyen varlığın, (benim) şüphe edeceğimi düşünememiş mi?
Şu meleklerden biri, ya da mucizelerden biri banada görünsün benimde şüphem kalmasın.(Ben derken herkesi kastediyorum. Sana ona, buna herkese.)
A pardon yine unuttum imtihan halindeydik. :(
-
Allah dan baska ilah yoktur diyen birisi buna kanaat getirmis olan kisidir. Bu kanaat uzerine sahitlik ediyor. zaten boyle bir kanaat i yoksa' onun sozlari hicbirsey ifade etmez.
Hz.Hamza colde kaldigi bir gece kendi kendine sorgulama yapmis mesela... Bu dunya, gunes, ay.. herseyin bir sahibi, yaraticisi olmali. buna ikna olduktan sonra yegeni hz.Muhammed in yanina gelip: musluman olmak istedigini soylemistir.
Yukarida da dedigim gibi: insanlarin Allah in varligina kanaat getirmeleri farkli nedenler veya yollardan olabilir. Sonrasinda hersey zincirleme gelisir.
Ornek vermek gerekirse bir insanin musluman olmasi su sekilde olmalidir.. Once yanlis olani gostereyim:
Hz.Muhammed i peygamber olarak kabul ediyorum o halde Allah var. Yani;
Hz.Muhammed > Allah > Kuran.... bu hatali ve cok yanlistir.
dogrusu ve olmasi gereken sudur:
Allah var, Hz.Muhammed O"nun elcisi ve kuran da emirleri (ayetleri).. Yani:
Allah > Hz.Muhammed > Kuran... Gunumuzde peygamberimiz hayatta olmadigi icin: Allah > Kuran > Hz.Muhammed
Islamda sorgu Allah ile baslar. Allah in varligina iman etmeyen birisi kapidan iceri giremez. girdiginde ise Hz.Muhamed (S.A.V) elinde kuran-i kerim le onu karsilar.
Bu noktada musluman birisi icin artik sorguya suale yer kalmamistir. Cunku zaten kapidan girmis, ev sahibini tanimis ve ev sahibinin kurallarini, hukumlerini sartsiz dogru kabul etmistir. Islamda sorgu sual kismi kapinin onunde, daha girmeden yapilir. Kelime i sahadet getirip iceri girdikten sonra daha soracak ne kalmistir?
Bir gayri muslim veya ateist diledigi kadar sorgulayabilir. Dedigim gibi: EVET Allah birdir ve Hz.Muhammed in O"nun elcisi olduguna sahitlik ederim dedikten sonra musluman olunur. Buradan sonra iman baslar. Kuranda felanca ayet bana mantikli gelmedi sorguluyorum diyorsa bir musluman: Allah varmi yokmu tartismasina geri donmus demektir. Bu da sahitligini bozdugu, imaninin bittigi anlamina gelir. O yuzden kelime i sehadet basit birsey degildir. Allah in varligina kesin bir inanc gerektirir. Zaten Allah in varligina kesin inanan biriside yine sahitlik edip Hz.Muhammed i peygamber kabul ediyorsa... sorgu sual kismi geride kalmistir.
Kendisinden bu işi yapabilecek eğitimi aldığı için veriyor iste bu da isinin ehli oldugu anlamina gelir. Peygamberler sadece ayetleri isiten kimseler degildir. Cebrail aleyhisselam orneginde oldugu gibi farkli muhattap ve tecrubeleri vardir. Mesela Kuran da Hz.Musa ve Hizir aleyhisselam (bir baskasida olabilir) kissasi anlatilir. Peygamberler rastgelede secilmemistir. Hepsinin ortak ozelligine baktigimizda ahlakli, iyi insanlar oldugunu, gunah islemekten uzak olduklarini goruyoruz.
Yukarida dedigim gibi: Kuran hasa bana gelse, kim bilir o gelenden geiye elde ne kalir...
Allah zaten suphe et diyor.. Bazi ayetlerde soyle der: O insanlar hicmi dusunmezler? Ve hatta ilk ayet: OKU emridir.. Gayri muslimler icin soyluyorum: Allah meydan okuyor sizlere.. Dusunun , okuyun.. Allah pek cok ayetinde gayri muslimlere seslenir ve hicmi dusunmezler der. Allah kacan yada sorgulanmaktan cekinen birisi degilki.. Fakat sahadet edip soz vereninde imanini korumasini ister. Zaten imanin ve islamin sartlari bellidir. sorgu ve tereddut bundan oncedir, musluman olduktan sonra yukunluluk altina girilir.
Imanın şartları:
1.Allaha inanmak
2.meleklere inanmak
3.peygamberlere inanmak
4.kitaplara inanmak
5.kaza va kadere inanmak
6.ahiret gününe inanmak
İslamın Şartları:
1- Kelime-i Şehadet getirmek
2- Namaz kılmak
3- Oruç tutmak
4- Zekat vermek
5- Hacca gitmek
Meleklerden birini degil, hepsini gormus Adem aleyhisselam bile nefsine yenik dusmustu. Meleklerin hocasi diye tabir edilen Iblis de nefsine yenik dusup gunahkar olmustu.
O yuzden mesele sadece gormek degil.. Gorup iman etmek kolay olsaydi, hz.Musa nin denizi yarip hayatlarini kurtardigi insanlar bir sure sonra dinden cikmazdi.
Taş, taşlıktan çıkıp yok olmadıkça, mücevher olup yüzüğe takılır mı hiç? Mevlana
-
din adı altında şirk anlatımı bu olsa gerek.kurana da ayrı bi varlıkmış gibi davranmak ilk defa karşılaştığım birşey.sonra da hristiyanlara tanrı -isa-kutsal ruh diyorlar diye kızarlar.
Allah > Hz.Muhammed > Kuran -
Sozlerimi makaslamissin daha da kotusu yanlis anlayip sormadan kendince yorumlamissin..
Ben soyle dedim:
Allah > Hz.Muhammed > Kuran... Gunumuzde peygamberimiz hayatta olmadigi icin: Allah > Kuran > Hz.Muhammed
Burada imandan soz ediyoruz. Insan once Allah in varligina kanaat getirir. Sonra hz.Muhammed e dine girmek istedigini soyler ve Hz.muhammed de bu kisiyi ayetlerle yani Kuran ile tanistirirdi. Kisi boylece musluman olurdu. Allah in varligina inanmayan kisi musluman olamaz.
Zaten imanin sartlarinda bu siralama var.
Imanın şartları:
1.Allaha inanmak
2.meleklere inanmak
3.peygamberlere inanmak
4.kitaplara inanmak
5.kaza va kadere inanmak
6.ahiret gününe inanmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 3 Aralık 2015; 16:57:36 > -
Şimdi hocam kanaat üzerine şahitlik getirmek ilginç bir şeymiş. Gerçek hayatta buna şahitlik denmez, ağır sözcükler kullanılır ama bu şahitliğin geçerliliği somut olmayan nezdinde olduğu için bunu daha fazla uzatmayacağım, sorgulamayacağım.
Şimdi ne diyorsunuz bir bakalım :
Islamda sorgu sual kismi kapinin onunde, daha girmeden yapilir.
(Kapıdan girdikten sonra) Bu noktada musluman birisi icin artik sorguya suale yer kalmamistir.
Kuranda felanca ayet bana mantikli gelmedi sorguluyorum diyorsa bir musluman: Allah varmi yokmu tartismasina geri donmus demektir. Bu da sahitligini bozdugu, imaninin bittigi anlamina gelir.
--------
Şimdi siz burada sorgu müslüman olmadan önce yapılmış bitmiş, içerideyken artık sorgulama yok diyorsunuz. Sorgulamaya kalkanında o ulvi şahitliği bozulur yani dinden çıkar diyorsunuz.(Yanlışım var ise düzeltin.)
Peki daha önce ne demiştik?
Ben İslam sorgusuz itaat bekler demiştim, siz islamda sorgusuz itaat olamaz demiştiniz. Problemin kaynağı buydu. Şimdi bu basit problemi çözdük sanıyorum.
------------------
İşinin ehli demek o işte usta, o işi iyi bilen anlamına gelmiyor muydu?
MEB eğitim vermeden önce o kişinin ne gibi bir ehilliği vardı?(Ehilllikten ziyade işi bilmeyi kastediyorsunuz anladığım kadarıyla.)
Bana da gelse o eğitim işte o zaman verilen eğitime uymadığımda karşı karşıya kalacaklarımdan sorumlu olmam daha iyi olmaz mı? :)
Peygamberler iyi ahlaklı olan, günahtan kaçınan kişiler ancak bizdenler bunda da sorun yok sanırım. (sizle eşit olanın yapabildiği ve sizin yapamayacağınızı düşündüğüz ne olabilir onu da çözebilmiş değilim) :)
Ben bu vasıflara sahip çok kişi gördüm en azından onlara.... ah bu kadarda olmaz ki sürekli peygamber gönderilirse nasıl imtihan olacağız, yine benim hatam. :)
Size bana veya herhangi birine Kuran gelmesine gerek var mı? Varlığını algılatsa yetmez mi? Gelen Melek'de neden illa şeytanlık için geliyor normal gelemiyor mu?
Bunların gerçek olabileceğine nasıl bu kadar eminsiniz... diye sormayacağım artık. Çünkü yukarda cevabını vermişsiniz : Kendiliğinden Kanaat Getirmek. :)
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X