Şimdi Ara

Kuran'ın kağıda geçirilişi ve hakikat nedir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yukarıdaki tabloya göre; 1 ve 2. gün eski ayın evresi olarak görünüyor, 3. gün yeni ay diyor...
    yeni ay pazar başladığı halde niçin 1. gün olarak eski ayın evresi olan cuma günü gösterilmiş?..
    @mahmudhudavendi
  • Güneşe ve onun duha vaktine (ışığının yayılıp parladığı zamana) andolsun.
    Ve onu takip ettiği zaman aya.
    Ve onu (güneşi) izhar ettiği zaman gündüze.
    Onu (güneşi) sardığı (örtüp ışınlarını giderdiği) zaman geceye.
    Ve semaya ve onu bina edene.
    Ve arza ve onu yayıp döşeyerek yaşanır hale getirene.
    Nefse ve onu (7 kademede ahsene dönüşecek şekilde) sevva edene (dizayn edene) (andolsun).
    Sonra ona (nefse) fücurunu ve takvasını ilham etti.
    .
    .
    .
    .
    Sems suresi...

Bir donguyu anlatiyor.. Zaten kuran-i kerim bir bilim makalesi veya dergisi degil. Hersey deney,modelle vs anlatilmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 7 Aralık 2015; 16:19:35 >
  • O tablo aslinda hicri takvim degil.. Resmi paylastim ama hatali gorununce bununla degistirdim. O tablo burclarla ilgili ay takvimi. Ayni ayin hareketlerini aliyor ve kendince yorumluyor.

Yeni bir burca gecildigi icin oyle bir fark var sanirim.

Dikkatinden dolayida tebrik ederim.

ben asil su resmi paylasacaktim ama acilmadi.
    http://www.hatayinstari.net/egitim-dunyasi/ay-takviminin-ozellikleri-nelerdir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 7 Aralık 2015; 16:26:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

ilkokul bilgilerine donersen bilirsin dedim... Sen dusunemeyince ben hatirlattim..

Bazi seyleri cizerek, 3d modellemeler yaparak anlatmaya gerek yok.. Dunya, gunes ve aydan bahsediyoruz. gunduz, gece ve senelerden. Ayin evrelerinden ve gunesin isik, ayin nur oldugundan.. bunlari birlestirince de herkesin daha ilkokuldan bilgi sahibi oldugu konuya geliyoruz..

sanırsın o ilk okul bilgileri kurandan çıkmış düşünemeyince hatırlatayım diyor şaka gibi
    ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun ciddi diyorum hasta mısın ?
    kuranda açık açık dünya güneşin çevresinde dönüyor diyor mu demiyor mu ?
    ay nur mu yani rûhânî ışık mı? güneş ışık mı ?
    burdan tutup ilk okul bilgisini bana neden yazıyorsun bence git hocalarına söyle bunu allah ilk okul bilgisini bile bilmiyor muymuş ?
    bak ben sana yazdım bunlara insan gibi cevap yazamıyorsan hiç yazma anca kıvırırsın işte ilk okul bilgi bunlar dersin bende gülerim hadi kolay gelsin

• Kuran-i kerim de neden dunya yuvarlak ve gunesin etrafinda donuyor desin? Bilim kitabi degilki..
    Yinede Allah kelami ve hatasiz oldugunu bildigimizden, icindeki bazi ifadeleri alip ilim sahalarinda kullanabiliyoruz.

Mesela yukaridaki ayete bakan birisi, oradaki gezegen isimlerini, evrelerini gorup ancak sunu diyebilir: Hmmm burada gezegenlerin sabit degil hareket halinde oldugu ve bir dongunun icinde yer aldigi anlatiliyor. bir insan o ayetdeki ifadelere bakipta sunu goremiyorsa zaten hicibirsey bilmiyor demektir.

Nur ne demektir?
    1. Işık, aydınlık. 2. Parlak­lık. 3. Işı­ğın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. 4. Allah’ın İsimlerinden. 5. İlim. 6. Hayat. 7. Kur’an-ı Kerim’in 24. sûresi.

O ayetde gunes icin isik, Ay icin nur deniyor... Yani bugunku bilimle, gunes ve ay ayrimini bile yapmis 1400 sene once..

Sems suresi:
    Güneşe ve onun duha vaktine (ışığının yayılıp parladığı zamana) andolsun.

Aslinda hersey acikca anlatilmis, izaha gerek bile kalmamis.

10:5 - O Allah'dır ki, senelerin sayısını ve hesabını bilesiniz diye güneşi bir ışık, ayı da bir nur yaptı. Ve aya menziller tayin etti. Allah bunu hak olarak yarattı. O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

Zaten yukarida ki ayetde de cok guzel bir noktaya deginilmis..
    O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

bu yuzden daha oncede soyle demistim: islam ilmi konularda sorgulamaya aciktir. Fakat ilk okul talebesi nasil kuantum fizigi sorgularda hata yaparsa, bilmeyen kavimlerde boyle bir hata yapar. Yeterli ilme sahip olana kadar ayetler hakkinda hukme varmak yanlistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 7 Aralık 2015; 16:47:58 >

• şu çizim doğruya yakın gibi...

Kuran'ın kağıda geçirilişi ve hakikat nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Kuran-i kerim de neden dunya yuvarlak ve gunesin etrafinda donuyor desin? Bilim kitabi degilki..
    Yinede Allah kelami ve hatasiz oldugunu bildigimizden, icindeki bazi ifadeleri alip ilim sahalarinda kullanabiliyoruz.

Mesela yukaridaki ayete bakan birisi, oradaki gezegen isimlerini, evrelerini gorup ancak sunu diyebilir: Hmmm burada gezegenlerin sabit degil hareket halinde oldugu ve bir dongunun icinde yer aldigi anlatiliyor. bir insan o ayetdeki ifadelere bakipta sunu goremiyorsa zaten hicibirsey bilmiyor demektir.

Nur ne demektir?
    1. Işık, aydınlık. 2. Parlak­lık. 3. Işı­ğın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. 4. Allah’ın İsimlerinden. 5. İlim. 6. Hayat. 7. Kur’an-ı Kerim’in 24. sûresi.

O ayetde gunes icin isik, Ay icin nur deniyor... Yani bugunku bilimle, gunes ve ay ayrimini bile yapmis 1400 sene once..

Sems suresi:
    Güneşe ve onun duha vaktine (ışığının yayılıp parladığı zamana) andolsun.

Aslinda hersey acikca anlatilmis, izaha gerek bile kalmamis.

10:5 - O Allah'dır ki, senelerin sayısını ve hesabını bilesiniz diye güneşi bir ışık, ayı da bir nur yaptı. Ve aya menziller tayin etti. Allah bunu hak olarak yarattı. O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

Zaten yukarida ki ayetde de cok guzel bir noktaya deginilmis..
    O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

bu yuzden daha oncede soyle demistim: islam ilmi konularda sorgulamaya aciktir. Fakat ilk okul talebesi nasil kuantum fizigi sorgularda hata yaparsa, bilmeyen kavimlerde boyle bir hata yapar. Yeterli ilme sahip olana kadar ayetler hakkinda hukme varmak yanlistir.

http://www.ehlisunnetbuyukleri.com/Dini-Terimler-Sozlugu/Detay/NUR/2618
    dini terimler sözlüğünde neden öyle yazmıyor ? 1400 sene önce nur denince öyle mi anlıyorlardı ?
    bazı şeyleri sadece bilime uyduruyorsunuz çünkü bu hatalı olmamalı diye düşünüp buradan yola çıkıyorsunuz.
    ilim sahasında kullanıyoruz dedikleriniz nedir mesela bilim insanı buluyor sonra bu aslında kuranda vardı demek mi?
    ay ile güneşin ayrımını yapmak zor mu ?
    sems suresinde güneş ışınlarını ayın mı giderdiği yazıyor yanlış mı anladım ? yani ay yüzünden mi gece oluyor "Onu (güneşi) sardığı (örtüp ışınlarını giderdiği) zaman geceye. "

insanlara ilahı bir varlıktan geldiği söyleniyor dinin madem öyle neden böyle yarım bilgileri var ?
    daha doğru düzgün bilgiler sunsa bu gün bunlar yaşanmazdı

bu ne demek "O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar. " ?

• Eger geceleyin de bir gunesin geldigine inansalardi, nasil ayetde gunes icin isik deniyorsa, ay icinde ayni ifadeyi kullanir ve isik derlerdi. Birisi icin isik digeri icin nur demeleri ikisinin fakli oldugunu bildiklerine isarettir.

Bazi seyleri bilime uyduruyorsunuz diyorsun ama bugunku modern bilimden 1400 sene evvel soylenmis seyler var. Nasil gelecegi gorupte uydurma yapsinlar?

Sonra da nutfeden (bir noktadan rahim duvarına bağlı) bir alaka yarattık. Sonra alakadan bir çiğnem et (görünümünde) bir mudga yarattık. Bundan sonra mudgadan kemikleri yarattık. Daha sonra kemiklere et giydirdik (üzerini et ile kapladık). Daha sonra da onu, başka bir yaratışla inşa ettik (şekillendirdik). İşte böyle Allah, Mübarek’tir, En Güzel Yaratıcı’dır.

Tamda ana rahmindeki asamalari anlatiyor..

"Onu (güneşi) sardığı zaman geceye"

Yarim bilgiler yok... Okuyanin ilim eksikligi var...
    E=MC2 bunu goren birisi gibi bakiyoruz Kuran a.. Yeterli altyapi olmayinca bilemiyoruz.. Altyapiya yani ilime sahip oluncada:
    E= Cismin enerjisi (joule)
    m= Cismin kütlesi (kilogram)
    c2= Işık hızının karesinin sayısal değeri
    diyoruz..

Iste kuran da boyledir. Yeterli ilim yoksa sorgulama hatali olur. Allah da hata yapmamamizi istediginden ; yeterli ilme ulasana kadar hukme varmayin diyor. cunku siz bilmezsiniz ben bilirim..

Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki (onu) genişletici olan elbette Biziz.

500 sene once birisi su ayete bakip o gunku bilim isiginda; hadi canim evren hic genislermi dese... ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 7 Aralık 2015; 17:23:05 >

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    Bu bilgilr hangi kitaptaa geçiyor. Kaynak nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

Bu bilgilr hangi kitaptaa geçiyor. Kaynak nedir ?

Farklı İslami kaynaklarda geçen bilgiler. Bu bilgilerin tek elde toplandığı "Mushaf Kur'an'ı Kerim Midir?" isimli bir kitap da mevcut. İnternet üzerinden incelediğim taraflı İslami kaynaklarda da bunları yanlışlayan birşey göremedim.
  • Kuran bizzat peygamber tarafından yazılarak peygamber ölmeden önce kitap haline getirilmiştir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.