Şimdi Ara

Kurban'a kadar yardımlarınızı bekliyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

Bende de tam tersi bir bilgi vardı.Pil sürekli şarj halinde olunca bataryanın ömrü azalır diye biliyordum.Size inanıyorum hocam,bir bildiğiniz varda konuşuyorsunuzdur. O oyunlarda bile rahatlık sağlıyorsa,LenovO işi kafama yattı açıkcası.Peki aynı performansı sağlaması ve aşağı yukarı aynı fiyatlarda olması kaydıyla önerebileceğiniz Asus veya Toshiba serisi var mı?Tek markaya bağlı kalmayayım,bir çok çeşit arasında mukayese edebilmek istiyorum.

Aşağı yukarı aynı fiyat aralığında vatan bilgisayarda asus'un iki farklı modeli bulunmakta. Yalnız o modellerde kullanılan ekran kartı performansı size önerdiğimiz lenovo nun ekran kartı performansının yarısı kadar. Toshıbaya gelicek olursak öncelikle daha önce toshıba kullanıcısı olarak toshıba önermiyorum. Tecrübesiz zamanımda almıştım yaklaşık 6 yıl önce elbetteki şimdiki toshıbalarla 6 yıl önceki toshıbalar arasında fark vardır ama şu anda ondan daha iyi bir sürü marka varken neden tekrar alınsın. Toshıbanın cezbedicek hiçbir yanı yok aksine diğer markalara göre daha az donanımlara ve daha kötü kasa kalitesine rağmen daha pahalı. Toshıbaya hiç bakmayın derim. Tercihiniz lenovo dan yana kullanın merak etmeyin şu anda heryerde bulursunuz o modeli. Çok tercih edilen bir model çünkü.

• Toshiba'yı hiç bilmiyorum ama internette en çok tercih edilenler ürünlerin başında geldiği için bir sorayım dedim.Asus'a da gelecek olursak,ne bileyim?5-6 yıldır kullanıyorum ve bir kere bile servise göndermedim.Arada formatını atardım,sıfırlanmış gibi kullanmaya devam ederdim.Bir de şu var;yıllar önce Asus N50vc..'yi alırken,bilgisayarı satan Gold'daki eleman her zaman Asus'u tercih etmem gerektiğini söylemişti çünkü çoğu bilgisayarın içindeki parçaları Asus'a ait bir şirket yapıyormuş.Doğal olarak kendi marka bilgisayarlarının üzerlerine daha çok dururlar,daha kaliteli parçaları Asus modelli laptoplara koyarlar demişti.Bu dediği doğru mudur,yanlış mıdır bilemiyorum ama içime kurt düşürmeye yetti.İçimden bir ses Asus ile Lenovo arasında kalırsam,Asus'u seç diyor.Tabi şunuda unutmamak lazım.Marka Asus diye her modelinden daha iyi bir modeli başka markalar piyasaya sunamaz diye bir durumda söz konusu olamaz.Modelden modele değişir.Dahili bileşenlere göre kıyaslama yapmak gerekir.

• quote:

Toshiba'yı hiç bilmiyorum ama internette en çok tercih edilenler ürünlerin başında geldiği için bir sorayım dedim.Asus'a da gelecek olursak,ne bileyim?5-6 yıldır kullanıyorum ve bir kere bile servise göndermedim.Arada formatını atardım,sıfırlanmış gibi kullanmaya devam ederdim.Bir de şu var;yıllar önce Asus N50vc..'yi alırken,bilgisayarı satan Gold'daki eleman her zaman Asus'u tercih etmem gerektiğini söylemişti çünkü çoğu bilgisayarın içindeki parçaları Asus'a ait bir şirket yapıyormuş.Doğal olarak kendi marka bilgisayarlarının üzerlerine daha çok dururlar,daha kaliteli parçaları Asus modelli laptoplara koyarlar demişti.Bu dediği doğru mudur,yanlış mıdır bilemiyorum ama içime kurt düşürmeye yetti.İçimden bir ses Asus ile Lenovo arasında kalırsam,Asus'u seç diyor.Tabi şunuda unutmamak lazım.Marka Asus diye her modelinden daha iyi bir modeli başka markalar piyasaya sunamaz diye bir durumda söz konusu olamaz.Modelden modele değişir.Dahili bileşenlere göre kıyaslama yapmak gerekir.

Eğer asus almak istiyorsanız lenovodaki donanımların aynısının olduğu asuslar var fakat 1.700-1.800 lira vermeniz gerekir bu sefer. Ayrıca vatanda da şu anda yok sanırım. İnternetten almanız gerekecek.

• şu model yeni kasa yapısı ile işinizi görücektir

http://www.notebookadresi.com/asus_x550vc-xo007d__notebook
  • Peki o zaman,şöyle bir şey sorayım.Aynı özelliklerde Lenovo'ya 1500 vermek mi mantıklı,Asus'a 1700-1800 vermek mi?Donanımsal olarak aralarında fark olmasın,marka olarak hangisi bir adım önde ?
  • Bu da çok iş yaparmış gibi duruyor.Sayın hocalarım,sizden bir şey rica edeceğim. Lenovo Z500.. ile ( http://www.notebookadresi.com/asus_x550vc-xo007d__notebook ) linkteki bilgisayarı kıyaslarsak hangisi ağır basar?
  • quote:

Bu da çok iş yaparmış gibi duruyor.Sayın hocalarım,sizden bir şey rica edeceğim. Lenovo Z500.. ile ( http://www.notebookadresi.com/asus_x550vc-xo007d__notebook ) linkteki bilgisayarı kıyaslarsak hangisi ağır basar?

lenovo z500 ile daha iyi ekran kartına sahiptir bu modele göre ama bununda ekran kartı iyidir bir problem yaşamazsınız

http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_z500_59366635_notebook

• Marka olarak asus önde tabi. Asus'un ürettiği gerek donanım olarak gerekse notebook modeli de daha fazla ürün çeşitlilği daha fazla yani. 2000-2004 yılları arasında evinde masaüstü bilgisayarı olan insanların yüzde 70 inin anakartı asus'du. Asus'un yetkili servisi de lenovoya göre çok çok fazladır. Bana laptop soran herkese ben en başta asus tavsiye ediyorum ama etrafım lenovo kullanan da çok insan var onlarda çok memnunlardı. Ben size fiyat performans olarak en iyi modeli söyledim aynı özelliklerde asus var internette en azından 200 lira fazla çıkar cebinizden. Ama ben asus alayım sonradan pişman olur muyum olmazmıyım diye içinizde bir şüphe var ise senelerce kullanabileceğiniz cihaz için 200 lira para değil bence. Siz önce marka seçiminize karar verin birde asus bakalım o zaman.
  • quote:

Bu da çok iş yaparmış gibi duruyor.Sayın hocalarım,sizden bir şey rica edeceğim. Lenovo Z500.. ile ( http://www.notebookadresi.com/asus_x550vc-xo007d__notebook ) linkteki bilgisayarı kıyaslarsak hangisi ağır basar?

Lenovo z500 ün ekrantı kartı Nvıdıa Geforce 740m
    Bahsettiğiniz asus serisinin ekran kartı Nvıdıa Geforce 720m

740M 128 bit ekran kartıdır. 720M ise 64 bit . Yani size o zaman 740M ekran kartlı asus bakacağız eğer asus isterseniz.

• Tabiki başımı ağrıtmazsa çok iyi olur.200 lira farkedecekse hiç sorun değil,10 taksite bile böldürsen 20 lira fazladan vermiş olursun.Hiç değilse kafam rahat eder.Sizin dediğiniz Lenovo Z500'ü not ettim zaten,ona mutlaka bakacağım.Çok zahmet veriyorum ama 1700,1800e kadar asus tavsiyeside alsam hiç fena olmaz.
  • trockyalı27 kullanıcısına yanıt
    Aslında çok büyük uçurumlar yoksa Asus'ta iyiymiş.Bu model ve Lenovo'yu not ettim.Açıkcası Asus'un fiyatıda cezbetti,marka değerini saymıyorum bile.Hem bu forumda hem başka forumlarda bu ikisine bi göz atacağım.
  • quote:

Tabiki başımı ağrıtmazsa çok iyi olur.200 lira farkedecekse hiç sorun değil,10 taksite bile böldürsen 20 lira fazladan vermiş olursun.Hiç değilse kafam rahat eder.Sizin dediğiniz Lenovo Z500'ü not ettim zaten,ona mutlaka bakacağım.Çok zahmet veriyorum ama 1700,1800e kadar asus tavsiyeside alsam hiç fena olmaz.

Önemli değil ne zahmeti yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Vatan bilgisayardan size önerebileceğim ekran kartı iyi olan bir asus yok. İnternetten alabilirim diyorsanız hızlıal.com , incehesap.com , sadecenotebook.com gibi siteler bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

740M 128 bit ekran kartıdır. 720M ise 64 bit . Yani size o zaman 740M ekran kartlı asus bakacağız eğer asus isterseniz.

Teknik olarak çok az olan bilgisayar bilgime göre 128 bit daha iyi anlamına geliyor ama bu iki model arasında bitleri oranında bir fark var mıdır?Mesela bitin 2 kat fazla olması performansınında 2 kat fazla olması anlamına mı geliyor?Tahminimce öyle olmaması gerek ama bir sorayım yinede .

• Mesela tavsiye edebileceğim asus'lardan bir tanesi.
    http://www.incehesap.com/asus-k55vj-laptop-fiyati-23297/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

Teknik olarak çok az olan bilgisayar bilgime göre 128 bit daha iyi anlamına geliyor ama bu iki model arasında bitleri oranında bir fark var mıdır?Mesela bitin 2 kat fazla olması performansınında 2 kat fazla olması anlamına mı geliyor?Tahminimce öyle olmaması gerek ama bir sorayım yinede .

Aynen öyle. Şu an piyasadaki oyunları ekran kartı 128 bit den altta olan ekran kartların oynamanız artık çok zor.

• Eyvallah hocam.Bu sitelere gözün kapalı girebilir,alış veriş yapabilirsin diyebiliyorsan,neden olmasın.Tabiki oralardan da alabilirim.Daha önce internetten hiç elektronik bir eşya almadım.Giyim,kuşam konusunda internetle çok iş yaparım ama konu elektronik olunca insan karşısında muhattap olabileceği,canlı birisini görmek istiyor.Servis desteği,ürün teslimi gibi konularda sorun olmazsa,benim içimde sorun olmaz
  • Hocam,yuna göre de model çok fazla belirlemeyelim.Mesela sizin bilgisayar daha önceden saydığınız oyunları sorunsuz çalıştırıyormuş.Benim bilgisayar,sizinkinden 1-2 gömlek üstün olsa yeter.Piyasadaki en kaliteli oyunları en iyi ayarlarda çalıştırmasa da olur.Mediumda oynamakta iyidir.Benimki Low'da bile kasıyor ama yeni bilgisayarımda düşük ayarlarda sorunsuz oynamak istiyorum.High mod olmasada olur yani
  • http://www.teknosa.com/urunler/125032529/asus-k56cb-xo032h-notebook

Bu ürün bir önceki asustan daha iyidir. Ekran kartları ikisininde 128 bittir. Fakat Nvıdıa Geforce 740M saat hızı olarak yani (mhz) olarak GT635M den daha iyi ekran kartıdır. Bunda kredi kartından 2.000 lira geçeceksiniz fakat teknosa 200 lira hediye çeki verecek yani buda size 1.800 liraya gelicek sadece 2.000 liralık harcama yapmış olacaksınız fakat servis konusunda en iyi ilgiye ve garantiye teknosa sahiptir. Müşterisinin arkasında durur. Teknosanın bazı ürünlerinin diğer yerlerden pahalı olmasının yanı bu yönünden dolayıdır.

• quote:

Hocam,yuna göre de model çok fazla belirlemeyelim.Mesela sizin bilgisayar daha önceden saydığınız oyunları sorunsuz çalıştırıyormuş.Benim bilgisayar,sizinkinden 1-2 gömlek üstün olsa yeter.Piyasadaki en kaliteli oyunları en iyi ayarlarda çalıştırmasa da olur.Mediumda oynamakta iyidir.Benimki Low'da bile kasıyor ama yeni bilgisayarımda düşük ayarlarda sorunsuz oynamak istiyorum.High mod olmasada olur yani

Zaten hıgh modda şu anda piyasadaki 3.000 liralık oyun laptoplarında anca oynanabiliyor. Mesela ben PES 2014 VE 2013 ü full ayarlarda gayet akıcı oynuyorum tabiki bu call of duty gibi oyunları full ayarlarda oynayamazsınız ama zaten orta ayarlar gayet iyi fazlasına hatta benim gözüm yoruluyor

• Hatta bu linkten alacağın laptopu gayet yakından görmüş olacaksın bence çok şık uzun yıllar da kullanırsın.
    http://www.novabilgisayar.com/ASUS-K56CB-XX274D.html
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.