Şimdi Ara

Kurban'a kadar yardımlarınızı bekliyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanlış anlaşılmasın size sitem veya akıl verme filan gibi bi durum yok acizane kendi fikrim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear55

yanlış anlaşılmasın size sitem veya akıl verme filan gibi bi durum yok acizane kendi fikrim.

Mantıklı bir kişi olduğunuz belli oluyor nitekim yazdıklarım bir çok kişinin ciddi tepki vermesine sebep olabilirdi ki siz gayet makul cevaplar vermişsiniz. Benim daha çok vurgulamak istediğim şey "servisler açısından da olaya bakmak" idi. Dediğim gibi kim bilir ne kadar çok kişi haklı olmadığı halde işi servise kakalamaya çalışıyordur. İşte zaten sorunda buradan çıkıyor. Onların yüzünden namuslu vatandaşlar da zarar görüyor.
    Haklı olduğum halde servisin bana ters davranmasına da inanın ben de ciddi şekilde tepki veririm. O kadar para vermişim ve arızalı çıkan bilgisayarıma servis yardımcı olmadığı gibi bir de ters davranırsa olabilecek şey budur.

Netice olarak söylemek istediğim şey, bu tip bir olayla karşılaşan kimsenin foruma gelip "LENOVO vs vs vs sakın almayın servis beş para etmez" diyerek kesin bir yargıya varması.
    Neticede bir kişinin bunu yazması ne tamamen tüm servislerin kötü olduğunu ifade eder ne de iyi olduğunu...

Saygılarımla,

• Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar.Nasipse yaklaşık 5-6 saat sonra Vatan bilgisayar'a gidip,notebook'umu alacağım ve malesef 4 bilgisayar arasında kaldım.Sizden linklerini vereceğim sayfalara girip,hangi bilgisayarı almam gerektiğini zahmet olmazsa söylemenizi bekliyorum.Dediğim gibi zamanım kısıtlı,acil cevap verirseniz sevinirim.Bilgisayarların üçü i5 işlemcili,bir tanesi i7 işlemcili. i5ler arasında çok büyük bir fark gözüme çarpmadı,i7 bana daha cazip geldi ama sizlerinde bakmasında fayda görüyorum.

İ7 olan;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-379842-z500-notebook-core-i7-21ghz-8gb-1tb-ssd-156-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68629

i5'ler;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-377440-z500-notebook-core-i5-260ghz-6gb-1tb-sshd-2gb-156-w8--tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69010

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-391776-z500-notebook-core-i5-260ghz-6gb-1tb-2gb-156-w8-touch-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68887

• İ7 li olanı alın bence de. İ7 li modelde sanırım klavye de aydınlatmalı ayrıca 8 GB lık kısmı ssd olması bilgisayarın hızlı açılıp kapanmasında çok etkili olacaktır.
  • 200-300 liralık fark için değer diyorsunuz yani.Bilgisayarlardan çok anlamasam da buradan öğrendiklerim kadarıyla i7'yi görünce tavsiye ettiğiniz z500 i5 çok cazip gelmemeye başladı.Teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

200-300 liralık fark için değer diyorsunuz yani.Bilgisayarlardan çok anlamasam da buradan öğrendiklerim kadarıyla i7'yi görünce tavsiye ettiğiniz z500 i5 çok cazip gelmemeye başladı.Teşekkürler hocam.

Bana kalırsa ben bu fiyata lenovo almam aslında. Yani lenovoyu kötülemek adına konuşmuyorum ben kendim asus kullanıcısıyım. 1.500 lira gibi bir fiyata aynı ekran kartına sahip asus alır kullanırım. 400 lira fark vermem aslında. Asus'tan memnun kaldığım için kolay kolay başka markaya yönelemem çünkü. Alıştığım bir tasarım varken başka tasarımları seçmem zor olur gibi geliyor.
  • 1500 liraya ekran kartı aynı olsa da,i5 işlemcili bir model olur galiba.Daha önceden dediğin 1700liralık z500den ne farkı var bu modelin?(İ7 hariç)Mesela bunda 8gb ssd gibi bir şey diyor ve bu durum hızlı açılmasını sağlıyor.Bunların dışında göze çarpan başka bir fark var mı?
  • Yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten vatan'ı aradım.Ellerinde kalmamış.İnternetten alınabilecek sadece.O da bayram nedeniyle 1 haftayı geçer herhalde.Birde bu dediğim i7 işlemcili model 64 bitmiş galiba.Tavsiye ettiğiniz i5 128 bitti yanlış hatırlamıyorsam?
  • quote:

Zaten vatan'ı aradım.Ellerinde kalmamış.İnternetten alınabilecek sadece.O da bayram nedeniyle 1 haftayı geçer herhalde.Birde bu dediğim i7 işlemcili model 64 bitmiş galiba.Tavsiye ettiğiniz i5 128 bitti yanlış hatırlamıyorsam?

merhaba. hala almadıysanız bir kaç şey söyleyeyim.
    o linkteki i7li modeli vatanbilgisayar bir kaç hafta önce, önce 1550 liradan sonradan 1600liradan sattı.
    diğer i5li modeller arasında ise şunu söyleyeyim. en alttaki üçüncü i5li modelde dokunmatik ekran var. bu sanırım türkiyede bir ilk sadece vatan getirmiş.
    diğer iki link içinse, biri 6 diğeri 8gb ram. ssd olması kesinlikle büyük avantaj.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Yok hocam,daha almadım.Dediğiniz gibi o kadar düşük fiyatlara gitmesi beni şüphelendiriyor ama mesela i5li model var(1741 lira)haftalardır fiyatı aynı.Birde i7li olanın ekran kartı 64 bitmiş.İ5lerden 128 bit olan varsa onu almak daha mantıklı diye düşünüyorum.Ben i7den vazgeçtim gibi.İ5lerden belirttiklerinizden yola çıkamadım.Sizce hangisini alayım?
    Dediğiniz 3.bilgisayarı da sildim.Bende aradaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor diyordum.Özellikler aynı ama 150-200 lira fazlaydı.Touch kısmını görmemişim.Dokunmatiklere sizce bulaşmalı mıyım,yoksa ileride sorun çıkarma ihtimali var mıdır?Telefonda dokunmatiğe eyvallahta,bilgisayarda hiç kullanmadım.Ne bileyim bilgisayar dediğin sadece tuşla çalışmalı :)
  • quote:

Dediğiniz 3.bilgisayarı da sildim.Bende aradaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor diyordum.Özellikler aynı ama 150-200 lira fazlaydı.Touch kısmını görmemişim.Dokunmatiklere sizce bulaşmalı mıyım,yoksa ileride sorun çıkarma ihtimali var mıdır?Telefonda dokunmatiğe eyvallahta,bilgisayarda hiç kullanmadım.Ne bileyim bilgisayar dediğin sadece tuşla çalışmalı :)

bence dokunmatik gereksiz hocam. ayrıca sadece i7de değil, i5li olan modellerde de 740 ekran kartı 64bittir.
    sizin istediğiniz i5 ve 645mli modeller 366642 (8ram) ve 360355 (6ram) ancak bunlar artık neredeyse hiç satılmıyor. internetten baktığım kadarıyla bimeks veya mediamarktda belki stok bulunabilir.

bunları bulamazsanız önerim i5, 740m, 8gb ram ve içinde 8gbssd bulunanı almanız.
    ssd çok önemlidir çok hızlandırır her ne darar hibrit ssd olsa da.

• Baştan sona okudum. Ben de az sonra gözümü karartip (vatan,darty,bimex,teknosa) mağazaların birinden 1999.99 lirayı geçmeyen bir tane alacağım. Son tavsiye lütfen. (i7 şart değil i5 de olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __HaLiL__ -- 13 Ekim 2013; 18:01:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Birkaç sene sonra 64 bit olunca güncellik sorunu çıkmaz demi?Aslında 128 bit olanı bulmak daha iyi olur ama 64 ile aralarında çok fark var mıdır? Sizin dediğiniz model şu oluyor galiba,doğru mudur? http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459
  • quote:

Birkaç sene sonra 64 bit olunca güncellik sorunu çıkmaz demi?Aslında 128 bit olanı bulmak daha iyi olur ama 64 ile aralarında çok fark var mıdır? Sizin dediğiniz model şu oluyor galiba,doğru mudur? http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-377440-z500-notebook-core-i5-260ghz-6gb-1tb-sshd-2gb-156-w8--tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69010 hocam bunda sshd yazmışlar eğer bilgiler byanlış değilse ssdli olabilir

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459 bunda ssd yazmamışlar ama rami sanırım 8gb.

özet geçiyorum sana. bu 37 ile başlayan modeller türkiyeye yeni yeni girmeye başladığı için bilgi kirliliği var. vatanın sitesindeki bilgiler doğru veya yanlış olabilir emin değilim. mesela birinci linkteki 37740 modeline bimeks ve sadecenotebook sitelerinden de baktım, birinde ssd yok birinde var yazıyor. sen mağazaya git pcleri aç ve kapat teşhirdekileri. açılış-kapanış süreleri 1dakikadan kısa hatta saniyelerle ölçülüyorsa ssd vardır.

örneğin alttaki linkte de 1500tlye var yine aynı. ama ssdsi kesin yok.
    http://www.xn--hzlal-n4ac.com/lenovo-ideapad-z500-59-377498-i5-3230m-26ghz-8gb-1tb-2gb-gt740m-156-windows-8-notebook/30.001.1350.0372

64-128 arasında fark olacağını düşünmüyorum hatta 740 daha güncel kalabilir çünkü daha yeni model olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SudaEriyenAspirin -- 13 Ekim 2013; 18:21:55 >

Dediğin gibi lenovolar kafamı karıştırdı.Neyse hocam,ben şu işi 1 hafta adam gibi araştıracağım.Olmadı önümüzdeki haftasonu indiriminden faydalanırım.Çok çelişkiye düştüm.Yardımlarınız için sağolun yine.
  • quote:

Dediğin gibi lenovolar kafamı karıştırdı.Neyse hocam,ben şu işi 1 hafta adam gibi araştıracağım.Olmadı önümüzdeki haftasonu indiriminden faydalanırım.Çok çelişkiye düştüm.Yardımlarınız için sağolun yine.

öyleyse sana şöyle söyleyeyim. her ay, ayın yirmisinden sonra vatanbilgisayar cuma-cumartesi-pazar yüzde 30 indirim yapıyor. bunu bu ay, bayramın 4-5-6 günlerinde de yapabilirler veya bir sonraki haftaya kalır.
    ama kesinlikle şunu söyleyebilirim, lenovodan pişman olmazsın.
    Hocam,bugün gold'a gittim. Lenovo s500 serisi bir bilgisayarı inceledim.Ekran kartı gt720 ama işlemcisi i5'in 4.nesil ürünü.Ek olarakta 8gb ssd'si var.Açılış süresi 12 sn.Bundan hızlı açılanı göremedim.Yukarıda linkini verdiğim z500 serileriyle aynı fiyatta ve birkaç fark dışında farkları yok.Mesela yukarıdaki z500ler i5'İn 3.nesil ürünü,Gold'taki i5'in 4.nesil ürünü.Z500 gt 740,S500 gt 720 ,ayrıca s500'de ek olarak g gb ssd var.Son olarak s500'ün fiyatı 1800 kusur.Siz olsanız s500'ü alır mıydınız?Yukarıdakilerden tek eksiği ekran kartının gt 720 olması
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.