Şimdi Ara

Kurban'a kadar yardımlarınızı bekliyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bilgisayar piyasaya yeni mi düştü,yoksa epeydir var mı?Tasarım olarak çok hoşuma gitti,özellikleride gayet iyi ama 2000 kusur lira.200 lira çek veriyor belki ama 200 liraya alacak bir şeyim olsa işimi görürdü de,200 liraya ne alınır teknosadan?Acaba bi süre beklesem fiyatı 100-200 lira düşer mi?Piyasayı az çok biliyorsunuzdur.Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

Bu bilgisayar piyasaya yeni mi düştü,yoksa epeydir var mı?Tasarım olarak çok hoşuma gitti,özellikleride gayet iyi ama 2000 kusur lira.200 lira çek veriyor belki ama 200 liraya alacak bir şeyim olsa işimi görürdü de,200 liraya ne alınır teknosadan?Acaba bi süre beklesem fiyatı 100-200 lira düşer mi?Piyasayı az çok biliyorsunuzdur.Ne dersiniz?

Tabiki mutlaka fiyatı düşecektir. Ama şimdi cep telefonları gibi çok sık model çıkmıyor laptoplarda o yüzden fiyatlar hızlı bir şekilde düşmüyor yani oynama olmuyor fiyatlarda. Karar sizin isterseniz bekleyin bir süre ama verdiğiniz paranın hakkını alacaksınız merak etmeyin. Bende ocak ayı gibi elimdeki laptopu ablama verip kendim bu modelden almayı düşünüyorum. Ocak ayında kredi kartım geleceği için yani yoksa ocak ayında fiyatlar hakkında bir bilgim yok .

• Eyvallah hocam.Bu sayfada önerilen tüm bilgisayarları kaydettim.Bunlar arasında hem bütçeye göre,hemde mantığıma göre bir sonuca varacağım.Siz yinede elinize değişik bir model,tavsiye edebileceğiniz bir model düşerse kurbana kadar ulaşırsanız,çok sevinirim.Zahmet verdim,yordum sizleri.Tekrar kusura bakmayın artık.
  • http://www.gold.com.tr/asus-x550vc-xo020h-notebook_u

http://www.gold.com.tr/toshiba-l850-1p0-notebook_u

Hocam,bu 2 bilgisayarı ve daha öncekileri kıyaslarsan seçiminde bir farklılık olur mu?Samsung'ta GeForce yerine Amd Radeon kullanılıyormuş.Piyasadaki en iyi ekran kartı hangisi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtottroglu -- 1 Ekim 2013; 21:07:47 >

• quote:

http://www.gold.com.tr/asus-x550vc-xo020h-notebook_u

http://www.gold.com.tr/toshiba-l850-1p0-notebook_u

Hocam,bu 2 bilgisayarı ve daha öncekileri kıyaslarsan seçiminde bir farklılık olur mu?Samsung'ta GeForce yerine Amd Radeon kullanılıyormuş.Piyasadaki en iyi ekran kartı hangisi oluyor?

Seçimimde bir değişiklik olmaz. Size önerdiğim Asus'un K56CB serisi ile Lenovo Z500 ün ekran kartı olan GT740M çok daha iyi bir ekran kartı. Toshıba hiç tavsiye etmem kesinlikle bakmayın bence zaten. Piyasadaki en iyi fiyat ve performans olarak iki model sundum ben size bence bunların dışında bakmayın eğer bakarda aynı fiyat aralığında size tavsiye ettiğimden daha başka bir laptop alırsanız bakın altını aynı fiyat aralığında başka laptop alırsanız bilin ki size önerdiklerimden daha az performanslı olacaktır özellikle oyun anlamında.

• Doğrudur hocam.Zaten başka arkadaşlarada sordum,onlarda aynı şeyi söylüyorlar.Nvidia dururken,Amd ekran kartını boşvermem gerektiğini,Lenovo'Nun daha doğru bir tercih olacağını,bütçeyi 2000'e kadar çıkarabilirsem de Asus'u almamı söylediler."Aklın yolu birdir"diye bir söz vardır,fazla kurcalamamalı anlaşılan.
  • Bende şu anda asus kullanıyorum 3 ay sonra falan değiştirmeyi düşünüyorum ama memnun olmadığımdan değil aksine memnun olduğum için daha iyi asus almak için ben kendim şahsen asus alırım 100-200 ün arkasına bakmadan fakat yine bana tavsiye isteyenlere lenovo da öneriyorum çünkü o da iyi fakat ben asus'dan başka kullanmam orası ayrı içim rahat etmez ben laptopda asus yazısını göreceğim bir kere
  • Aynen hocam.Benim laptop'ta Asus olunca ve bir kere bile servis yüzü görmeyince bu markayla aramda bir bağ oluştu.Lenovayı tavsiye aldıktan sonra sürekli yeni sorularla karşınıza çıkmamın sebebi aslında bu.Lenovo işine kafam yattı,o da çok güzel ama bir Asus değil :) Özelliklerden hangisine bakmam gerektiğini az çok öğrendim.1700-1800 fiyatlarında olup,Lenovo'ya yakın özelliklerde bir Asus buldum mu alacağım.Aslında 2000 liralık Asus çok güzel,200 lirada çek veriyor ama çeki nerede kullanacağım.Bilgisayar aldıktan sonra mağazayla işim biter ama olmadı,tabiki yine onu alacağım.Ne yalan söyleyeyim,2000lik Asus'a çok ısındım.Tip olarakta hoş bir model.
  • quote:

Aynen hocam.Benim laptop'ta Asus olunca ve bir kere bile servis yüzü görmeyince bu markayla aramda bir bağ oluştu.Lenovayı tavsiye aldıktan sonra sürekli yeni sorularla karşınıza çıkmamın sebebi aslında bu.Lenovo işine kafam yattı,o da çok güzel ama bir Asus değil :) Özelliklerden hangisine bakmam gerektiğini az çok öğrendim.1700-1800 fiyatlarında olup,Lenovo'ya yakın özelliklerde bir Asus buldum mu alacağım.Aslında 2000 liralık Asus çok güzel,200 lirada çek veriyor ama çeki nerede kullanacağım.Bilgisayar aldıktan sonra mağazayla işim biter ama olmadı,tabiki yine onu alacağım.Ne yalan söyleyeyim,2000lik Asus'a çok ısındım.Tip olarakta hoş bir model.

Size şunu söylemeliyim bugüne kadar teknosadan 12-13 adet ürün aldım bunların 5 -6 tanesini arıza durumunda yenisini aldım. Teknik ekiplerinden ve çalışanlarından çok memnunum teknoloji bu merak etmeyin mutlaka harcayacak bir şey çıkar Teknosadan alırsanız hem laptoptan hem servis bakımından arkanıza bir daha bakmazsınız arıza olursa da hiçbir sıkıntı yaşıyacağınızı düşünmüyorum. 1.5 yıl kullandığım bir telefonum vardı hiçbir sıkıntısı yoktu dokunmatik ekrana dokununca çıt çıt yapıyordu kapak tam oturmuyor gibiydi yani ama beni rahatsiz ediyordu. İlk verdiğimde ön kapak yani ekran komple değişti serviste. Daha sonra aynı sıkıntı birdaha oldu bu sefer serviste 30 günden fazla durunca ben hemen gaza gelip teknosaya gittim 30 günü geçti nerde benim cihazım gibisinden cihaz erken gelmiş ama biz sizi aramayı unutmuşuz dediler bende iyi ama 30 gün içerisinde bana ulaşmadı dedim haklısınız beyefendi dedi. Ben ürünün yenisini vereceklerini sanarak bayağı sevinmiştim ama adamlar o zaman ne kadar aldıysam ödediğim paranın tamamını teknosa çek olarak geri verdi. O zaman 888 liraya almıştım benim servise verdiğim zaman telefon 550 liraya düşmüştü ben yenisini verecekler diye sevinirken adamlar bana 888 liramı çek olarak iade ettiler . Kısacası 10 numara şirket bence bende verdikleri çeke 1.000 lira ekledim ve o zaman için LCD televizyon aldım. Eğer o zaman almasaydım hala eski tüplü televizyonumu kullanıyo olabilirdim bir daha fırsat olmazdı çünkü sonradan 2.000 lirayı kredi kartı çekmeye de çekinirdim. Ama onlar böyle bir kıyak yapınca bende dayamadım.

• Daha önce Sony kullanmadım ama sony yi bilmeyen yoktur kaliteli sorunsuzdur diye düşünüyorum ama dediğim gibi daha önce kullanmadım bu da seçenekler arasında olabilir çözünürlüğü diğerlerinden daha iyi. 1600*900 tabi çözünürlük film izlerken yazı yazarken avantajdır fakat oyun için dezavantajdır. Ekran kartı aynı sony de de.

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-svf1421tstb-svf1421tstb-notebook-core-i5-180ghz-4gb-750gb-1gb-14-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=68436

• O zaman inş. benim laptopta bozulur,30 gün içinde de gelmez :) Tüm önerilen bilgisayarları yan yana yazdım ve özelliklerini karşılaştırıyorum.Sony'de açıkcası cazip geldi.Bende daha önce hiç Sony kullanmadım ama adı üstünde SONY.Aslında çok dizi-film izleyende birisiyim.Bu bakımdan Sony hoş olurdu ama oyun performansını etkileyeceği mutlak.O zaman şöyle bir şey sorayım.Diğer tavsiye edilen bilgisayarlarda medium modda rahatlıkla oynabileceğim oyunlar,Sony'de low moda kadar düşmez herhalde.Lenovo ve Asus ile oyun performansını kıyaslarsak arada uçurum olur mu,yoksa küçük çaplı eksikliklerden mi bahsediyorsunuz?
  • quote:

O zaman inş. benim laptopta bozulur,30 gün içinde de gelmez :) Tüm önerilen bilgisayarları yan yana yazdım ve özelliklerini karşılaştırıyorum.Sony'de açıkcası cazip geldi.Bende daha önce hiç Sony kullanmadım ama adı üstünde SONY.Aslında çok dizi-film izleyende birisiyim.Bu bakımdan Sony hoş olurdu ama oyun performansını etkileyeceği mutlak.O zaman şöyle bir şey sorayım.Diğer tavsiye edilen bilgisayarlarda medium modda rahatlıkla oynabileceğim oyunlar,Sony'de low moda kadar düşmez herhalde.Lenovo ve Asus ile oyun performansını kıyaslarsak arada uçurum olur mu,yoksa küçük çaplı eksikliklerden mi bahsediyorsunuz?

Uçurum olucağını sanmıyorum açıkçası. Sony 14 inç zaten daha büyük değil daha büyük olsa belki daha kötü olabilirdi o çözünürlükte. Ama sony alüminyum kasa mı o da var işin içinde alüminyum kasa üretiyor artık bütün üreticiler kucakta kullanırken farkı hissediyorsunuz gerçekten sizin kararınız gerisi ben bütün özellikleri ve olabilicekleri söyledim.

• 14 inch olması,benim için önemli olan başka bir artı durum.Zaten en baştan ekran boyutu küçük olursa iyi olur demiştim fakat değişik tavsiyeler alınca ekran boyutunu 2.plana atmıştım.Peki bilgisayarın işlemci hızı bilgilerinde Ghz ile tabir edilen bir kısım var.Bu Ghz ne kadar çok olursa,o kadar iyi değil mi?Bilgisayarın hızıyla alakalı bir bilgi mi oluyor,yoksa başka bir şey mi?Mesela benim bilgisayar 2.10 Ghz ,fakat Sony 1.80 Ghz. Ne işe yarıyor bu Ghz?
  • Hocam,sen gibi birisini bulmuşken bir soru daha aklıma geldi.Nvidia GT serilerinden en iyisinin hangisi olduğunu nereden anlıyoruz?Mesela GT710,GT720,GT740 diyor.Sayı büyüdükçe kaliteside artıyor mu?Aynı mantıkla gidersek GT640,645 gibi serilerde var.Bunlar 700den küçük olduğu için daha mı kötü oluyorlar?Nasıl kıyaslama yapacağım konusunda da bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Hocam,sen gibi birisini bulmuşken bir soru daha aklıma geldi.Nvidia GT serilerinden en iyisinin hangisi olduğunu nereden anlıyoruz?Mesela GT710,GT720,GT740 diyor.Sayı büyüdükçe kaliteside artıyor mu?Aynı mantıkla gidersek GT640,645 gibi serilerde var.Bunlar 700den küçük olduğu için daha mı kötü oluyorlar?Nasıl kıyaslama yapacağım konusunda da bilgi verirseniz çok sevinirim.

Düz mantık büyükten küçüğe diyerek kıyaslama yaparsanız yanlış olur. 700 serisi ayrıdır 600 serisi ayrıdır 500 serisi ayrıdır. Mesela benim ekran kartım 540M ama 610M den çok daha iyi bir kart. Yani 700 leri 600 leri 500 leri kendi içlerinde büyükten küçüğe hangisinin daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz ama 700 serisi ile 600 serisi kartı aynı mantık ile karşılaştıramazsınız.

• quote:

14 inch olması,benim için önemli olan başka bir artı durum.Zaten en baştan ekran boyutu küçük olursa iyi olur demiştim fakat değişik tavsiyeler alınca ekran boyutunu 2.plana atmıştım.Peki bilgisayarın işlemci hızı bilgilerinde Ghz ile tabir edilen bir kısım var.Bu Ghz ne kadar çok olursa,o kadar iyi değil mi?Bilgisayarın hızıyla alakalı bir bilgi mi oluyor,yoksa başka bir şey mi?Mesela benim bilgisayar 2.10 Ghz ,fakat Sony 1.80 Ghz. Ne işe yarıyor bu Ghz?

Bunu arabalardaki motor gibi anlayabilirsiniz diyelim iki tane benzinli aynı araçtan var elimizde bir tanesi 1.6 motor diğeri 1.4 motor. Biz ne deriz 1.6 motor daha iyidir daha hızlı kaçar deriz. Ama şöyle birşey var sizin bilgisayarınız 2.10 ghz ama iki çekirdekli işlem yapabilir. Sony 1.8 ghz ama 4 çekirdekli işlem yapar yani sony ninki daha iyidir. Aynı çekirdek sayısına sahip olanları direk olarak ghz hızına bakarak karşılaştırabiliriz fakat çekirdek sayıları da farklı olanları direk olarak hıza göre kıyaslayamayız. Mesela benim bilgisayarım 2.4 ghz ama dört çekirdekli işlem yapar. Ama İntel İ7 işlemci var diyelim o 1.8 ghz hızında fakat sekiz çekirdekli işlem yapar. Bunu düz mantığa dökersek şu şekilde belki doğru bir kıyaslama olabilir.

Sizin bilgisayarınız 2.10 Ghz ama 2 çekirdekli işlem yapıyor. 2.10*2=4.20 gücü var diyelim bilgisayarın
    Benim bilgisayarımda 1.8 ghz olsun. Ama 4 çekirdekli işlem yapıyor. 1.8*4=7.20 Bakın bu mantıkla benim işlemcim sizinkinden daha iyi. Umarım anlatabilmişimdir.

• Hocam,ben matematik öğretmeniyim.Bu mantık benim kafama yattı.Bildiğin orantı kuruyoruz :)Bu konuyu anladım.Peki 600ler,700ler farklıdır demişsiniz,atıyorum ikiside 700lerde ise sorun yok ama 600 ile 700'ü kıyaslarsak hangi seri daha iyi oluyor?Bunun böyle bir kural kitabı var mıdır?Atıyorum 500>700>600 gibi...
  • Hayir farkli seriyi herhangi bir kurala gore karsilastiramazsiniz. Mesela 540m 720m den daha iyi bir karttir. İkinci rakama.bakabilirsiniz o da ancak su sekilde olabiliyor mesela gt520M 720M DEN daha dusuktur yine 740m 640m den iyidir. Veya 750m 650m den daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

quote:

Hocam,sizde Lenova'yı tavsiye ediyorsunuz anlaşılan.Şu pil meselesi kafama takılıyor.Z500'de pil çıkarılamıyormuş galiba.Laptopumu evdeyken,genellikle pilini çıkararak kullanan birisi olarak bu kafamı kurcalıyor.Pilin ömrü bittiğinde illa servise götürüp,uzman kontrolünde mi pilini değiştireceğiz?

parasını verir değiştirtirsin bişey olmaz.
    ayrıca pilsiz kullanmak zararlı.

bu arada lenovA değil lenovO

Kardeş pilsiz kullanmak nasıl zararlı ? Mesela oyun oynuyoruz bataryasıni çıkarıp fişe takarak oynuyoruz bu bilgisayara zarar mı veriyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • legolas4121 kullanıcısına yanıt
    Zararlı derken galiba şundan dolayı zararlı diyor.Elektrik kesintisi falan olduğu zaman bilgisayarın sistemi ciddi hasarlarla karşılaşabilir.Ben öyle yorumladım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.