Şimdi Ara

Kurban'a kadar yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyüklerim,küçüklerim;Öncelikle herkese merhaba.
    Şu an kullandığım notebook: Asus N50Vc210dv .Bu bilgisayarı alalı neredeyse 5-6 yıl oldu.Bilgisayarımda şimdiye kadar en ufak bir sorun çıkmadı.Bir kere bile tamir yüzü görmedi.Şu an bilgisayarımla ilgili tek sıkıntım,eski bir model olması sebebiyle yeni nesil oyunlarda tam performans gösterememesi.Çoğu zaman en düşük ayarlarda bile oyunları kasabiliyor.Artık bilgisayarı yenilemenin vaktinin geldiğine inanıyorum.Şimdi sizlere birkaç özellikten bahsedeceğim ve bunların doğrultusunda yol haritamı belirleyeceğim.(Cep telefonu alırkende tavsiyeleri dinlemiştim ve telefonumu bunlara göre seçtim.Şu an telefonumdan çok memnunum,bu sebeple bilgisayar konusunda da sizlere çok güveniyorum)Geçelim özelliklere;
    1-Ekran boyutu 15.6 inçten küçük bir notebook olmalı,doğal olarak kullandığım modelden hafifte olmalı
    2-Asus tarzı başımı ağrıtmayacak,kendini kanıtlamış bir marka olmalı
    3-En azından 2014 yıllı oyunlarda kasmadan oyun performansı sunabilmeli(High modlu performans şart değil,Low'lara inmek istemiyorum.Orta düzey olsa da yeterli)
    4-Özellikle usb 3.0 lar tercihimdir.
    5-Parmak okuyucu,bilmem göz tarayıcı gibi üst düzey, karmaşık özellikleri olması şart değil
    6-Isınma sorunu olmazsa güzel olur
    7-En önemli maddeye gelirsek;fiyatı 1500 TL'yi aşmasın.(Özellikle de 1000 lira altı olursa öper,başıma koyarım.)

Bilgisayarda anlamadığım tek nokta grafik kartı,grafik modeli,işlemci tipi gibi teknik konular.Bilgisayar tavsiyelerinin yanında,özellikle bu konularda nasıl bir yol izlemem gerektiğini de söylerseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• 1.000 liranın altında oyun oynabileceğin laptop mümkün değil ne yazık ki. 1.500 lirayı aşmasın demişsin. Bende asus kullanıyorum şu and çok memnunum fakat fiyat/performans olarak oyunda oynayabileceğin Lenovo Z500 ün i5 işlemcili modeline bakabilirsin. Vatan bilgisayarın sitesinden bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmkocak

1.000 liranın altında oyun oynabileceğin laptop mümkün değil ne yazık ki. 1.500 lirayı aşmasın demişsin. Bende asus kullanıyorum şu and çok memnunum fakat fiyat/performans olarak oyunda oynayabileceğin Lenovo Z500 ün i5 işlemcili modeline bakabilirsin. Vatan bilgisayarın sitesinden bakabilirsin.
    1000'İn altında bulmak gerçekten zor olacak.O zaman şöyle diyeyim.Çok oyun oynayan birisi değilimdir.Fifa,Fm tarzı oyunlar değişmezimdir.Arada da elime geçtikçe Assassin's creed tarzı oyunları oynarım.Mesela şimdiki bilgisayarım,bu tarz oyunları bile en düşük ayarda kasıyor.Hiç değilse low modda kasmadan oynamak istiyorum.Bu şekilde alanı azda olsa daraltayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

1000'İn altında bulmak gerçekten zor olacak.O zaman şöyle diyeyim.Çok oyun oynayan birisi değilimdir.Fifa,Fm tarzı oyunlar değişmezimdir.Arada da elime geçtikçe Assassin's creed tarzı oyunları oynarım.Mesela şimdiki bilgisayarım,bu tarz oyunları bile en düşük ayarda kasıyor.Hiç değilse low modda kasmadan oynamak istiyorum.Bu şekilde alanı azda olsa daraltayım.

Öncelikle bütçe konusunda anlaşalım 1.500 liraya kadar olanlardan en iyisine mi bakalım yoksa ne olursa olsun 1.000 liranın altında mı olsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

Öncelikle bütçe konusunda anlaşalım 1.500 liraya kadar olanlardan en iyisine mi bakalım yoksa ne olursa olsun 1.000 liranın altında mı olsun ?

En doğrusu 1500'e kadar olanlardan en iyisine bakalım biz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

En doğrusu 1500'e kadar olanlardan en iyisine bakalım biz.

İnternetten alma fırsatın var mı yoksa vatan bilgisayardan falan mı almak istiyorsun ona göre de değerlendirelim.

• İnternetten alma fırsatım var ama açıkcası bu tarz alışverişlerde internete güvenemiyorum.Ürün tesliminden,servis desteğinden,ödeme yönteminden kaynaklı korkularım var.Tabi bu konuda güvenilirliği ile isim yapmış siteler olabilir.Onun dışında Vatan,Gold,Teknosa...v.b. tarzı yerler her zaman seçenekler arasında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnternetten alma fırsatım var ama açıkcası bu tarz alışverişlerde internete güvenemiyorum.Ürün tesliminden,servis desteğinden,ödeme yönteminden kaynaklı korkularım var.Tabi bu konuda güvenilirliği ile isim yapmış siteler olabilir.Onun dışında Vatan,Gold,Teknosa...v.b. tarzı yerler her zaman seçenekler arasında.

Tamam o zaman vatan bilgisayardan size alabileceğimiz en iyi bilgisayara bakayım hemen.
  • quote:

quote:

İnternetten alma fırsatım var ama açıkcası bu tarz alışverişlerde internete güvenemiyorum.Ürün tesliminden,servis desteğinden,ödeme yönteminden kaynaklı korkularım var.Tabi bu konuda güvenilirliği ile isim yapmış siteler olabilir.Onun dışında Vatan,Gold,Teknosa...v.b. tarzı yerler her zaman seçenekler arasında.

Tamam o zaman vatan bilgisayardan size alabileceğimiz en iyi bilgisayara bakayım hemen.

Alıntıları Göster
    O zaman size de bu aralar herkesin çok rağbet gösterdiği fiyat performans açısından ve oyun açısından en uygun bilgisayar olan Lenovo Z500 ü tavsiye ederim. Buyrun link;

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

• Cep telefonunuda oradan almıştım.Bu işlerde en uygun fiyatlar Vatan'da oluyor galiba.Ben şu an İstanbul'da öğretmenlik yapıyorum.Kurban'da memleketim Denizli'ye gidince mağaza mağaza dolaşacağım.Nokta atış olarak bilgisayar tavsiyesi çok iyi olur.Bunun yanında işlemci,İşlemci hızı,İşlemci önbelleği,grafik belleği,disk kapasitesi gibi bilgisayarın performansını doğrudan etkileyen teknik özellikler arasından nelere dikkat etmemi söylerseniz de çok hayra geçer.Hangi özelliklere bakmam gerektiğini bilirsem,daha doğru sonuçlara ulaşabilirim.
  • Önermiş olduğunuz bu modeli not defterime yazdım.Buna özellikle bakacağım.Şimdiki bilgisayarımla kıyaslarsam tüm özellikleri 2ye,3'e katlıyor.Lenova;asus ve Toshiba gibi çok cazip gelmeyen bir marka.Tabiki bilgim olmayarak,önyargılı olarak konuşuyorum ama marka olarak tutulan bir şirketmidir bu Lenova?
  • quote:

Cep telefonunuda oradan almıştım.Bu işlerde en uygun fiyatlar Vatan'da oluyor galiba.Ben şu an İstanbul'da öğretmenlik yapıyorum.Kurban'da memleketim Denizli'ye gidince mağaza mağaza dolaşacağım.Nokta atış olarak bilgisayar tavsiyesi çok iyi olur.Bunun yanında işlemci,İşlemci hızı,İşlemci önbelleği,grafik belleği,disk kapasitesi gibi bilgisayarın performansını doğrudan etkileyen teknik özellikler arasından nelere dikkat etmemi söylerseniz de çok hayra geçer.Hangi özelliklere bakmam gerektiğini bilirsem,daha doğru sonuçlara ulaşabilirim.

Size o zaman şöyle genel bir bilgisayar donanımları hakkında genel bir teknik bilgi vereyim.
    1- Bilgisayarlar oyun oynamak için en çok görev ekran kartına düşer bu konuda ekran kartı ön plandadır.
    2- Ben oyun hiç oynamıyorum alakam olmaz ben ağır çizim programları kullanıyorum diyenlere i7 işlemcili laptopları yüksek çözünürlüklü laptopları tavsiye ediyoruz.
    3-Yüksek çözünürlüklü laptoplar daha keskin yazılı olur ve film izlerken büyük keyif alırsınız mesela 1920*1080 çözünürlüklü laptop ile 1366*768 çözünürlüklü laptop arasında çok fark vardır tabi bunun yanısıra fiyat farkı da oldukça fazla olur sizin bütçenizde bu kadar yüksek çözünürlükte laptop almak mümkün değil. Zaten siz oyunda oynamak istiyorum demişsiniz yani yüksek çözünürlüklü almanıza gerek yok. Çünkü yüksek çözünürlük olduğunda çözünürlük anlamında da ekran kartına fazladan yük bindiği için daha az performans alırsınız. Hem çözünürlük olsun hem oyun oynayayım dediğinizde ise zaten bütçenizin 2.500 den altta olmaması gerekiyor.
    4- Alacağınız laptopun harddiskinin yanında kapasitenin yanısıra harddiskin dönüş hızı yazar. Örneğin bu 5400 RPM ve 7200 RPM olarak yazar. Harddiskin dönüş hızı neden önemlidir ? Harddisk ne kadar hızlı dönerse o kadar hızlı veriyi okuyup yazdıracağından dolayı bilgisayarın açılış kapanışından tutun her şeye hız kazandırır.
    5- Alacağınız laptopun ekran kartının Nvıdıa olmasına bence özen gösterin çünkü şu anda Nvıdıanın çıkarmış olduğu Geforce experience yazılımı ile yeni nesil ekran kartlarına destek sağlıyor. Bu yazılımın amacı siz bir oyun yüklediğinizde yazılım oyunu tarayıp buluyor ve sizin için olabildiğince oyunda en yüksek performans almanız için ayarları otomatik tyapıyor.
    6- Bunların dışında işlemci olarak piyasadaki intel i3, i5 ve i7 işlemciler yaygındır. İ7 işlemci size fazla gelecektir günlük kullanımda pek farkını göremeyebilir paranızı fazladan harcamanıza gerek kalmasın. İntel i5 işlemciden yana tercihiniz kullanın.
    7- Ram olarak şu anda 4 GB ram her türlü işinizi görür fazlasına pek gerek yoktur sizin için söylüyorum. Gideceğiniz mağazalarda ram miktarı ile gözünüzü boyayıp ekran kartı kötü düşük bir laptop almanıza neden olurlar ve oyunlardan birşey anlamazsınız.
    8- Alüminyum kasalı laptop tercih ederseniz ısınma konusundan sıkıntı yaşamaz laptopunuzu uzun yıllar kullanırsınız.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar sizin soracağınız başka birşey varsa sorunuz ben cevaplayayım.

• quote:

Önermiş olduğunuz bu modeli not defterime yazdım.Buna özellikle bakacağım.Şimdiki bilgisayarımla kıyaslarsam tüm özellikleri 2ye,3'e katlıyor.Lenova;asus ve Toshiba gibi çok cazip gelmeyen bir marka.Tabiki bilgim olmayarak,önyargılı olarak konuşuyorum ama marka olarak tutulan bir şirketmidir bu Lenova?

Lenovo da çok köklü bir markadır bilgisayar markaları içerisinde Lenovo da öncü markalardandır. Kendim evde 2 yıldır Asus 5 yıldır bir toshıba kullanıyorum. Toshıbadan hiç memnun değilim mesela tavsiye etmem. Hem donanımına göre oldukça pahalı modelleri. Kasa kalitesi bakımından da lenovo ve asus'a yaklaşamaz bence ki kasa kalitesi laptoplarda oldukça önemlidir sonuçta bunlar mobil cihazlar ve ordan oraya taşınıyorlar kucakta kullanıma zorunda kalıyoruz bazen be ısınma faktörü de bu konuda devreye giriyor.

• quote:

quote:

Önermiş olduğunuz bu modeli not defterime yazdım.Buna özellikle bakacağım.Şimdiki bilgisayarımla kıyaslarsam tüm özellikleri 2ye,3'e katlıyor.Lenova;asus ve Toshiba gibi çok cazip gelmeyen bir marka.Tabiki bilgim olmayarak,önyargılı olarak konuşuyorum ama marka olarak tutulan bir şirketmidir bu Lenova?

Lenovo da çok köklü bir markadır bilgisayar markaları içerisinde Lenovo da öncü markalardandır. Kendim evde 2 yıldır Asus 5 yıldır bir toshıba kullanıyorum. Toshıbadan hiç memnun değilim mesela tavsiye etmem. Hem donanımına göre oldukça pahalı modelleri. Kasa kalitesi bakımından da lenovo ve asus'a yaklaşamaz bence ki kasa kalitesi laptoplarda oldukça önemlidir sonuçta bunlar mobil cihazlar ve ordan oraya taşınıyorlar kucakta kullanıma zorunda kalıyoruz bazen be ısınma faktörü de bu konuda devreye giriyor.

Alıntıları Göster
    ayrıca lenovo son zamanlarda hpyi geçerek dizüstü sektöründe birinciliğe yerleşti.
    bir de hard disk konusunda şunu söyleyeyim. 5400-7200 rpm çok farketmez ama içinde 8gb dahi olsa bir ssd oldu mu bilgisayar acayip hızlanır.

• Saydığınız bu özellikler Lenova Z500'de fazlasıyla var zaten.Ayrıca bilgisayar alırken aslında sayısız özelliğe bakmak gerek ama şimdilik bu saydıklarınız yeterli gibi duruyor.Beklentilerimi,bu düzeyde bir araç karşılar.Zaten öyle saatlerce oyun oynayan,bulduğu her oyunu yükleyen tiplerden değilimdir.Fifa tarzı birkaç oyunu sorunsuz çalıştırsın yeter,çok üst düzey oyun performansı aramıyorum.Oyundan çok,bilgisayarımı film izleme ve yüksek kapasiteli dosyalar indirmek içinde kullanacağım için bu özellikler yeterli gibi duruyor.Tabi başka modelde denk gelirse,tavsiyenizi almak isterim.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Hocam,sizde Lenova'yı tavsiye ediyorsunuz anlaşılan.Şu pil meselesi kafama takılıyor.Z500'de pil çıkarılamıyormuş galiba.Laptopumu evdeyken,genellikle pilini çıkararak kullanan birisi olarak bu kafamı kurcalıyor.Pilin ömrü bittiğinde illa servise götürüp,uzman kontrolünde mi pilini değiştireceğiz?
  • quote:

Hocam,sizde Lenova'yı tavsiye ediyorsunuz anlaşılan.Şu pil meselesi kafama takılıyor.Z500'de pil çıkarılamıyormuş galiba.Laptopumu evdeyken,genellikle pilini çıkararak kullanan birisi olarak bu kafamı kurcalıyor.Pilin ömrü bittiğinde illa servise götürüp,uzman kontrolünde mi pilini değiştireceğiz?
    Şöyle bir şey var bende sürekli olarak laptop kullanıyorum ama evdeyken de cihazım sürekli olarak prize bağlı ve batarya takılı. Zaten evdeykende bataryanızı çıkarmayınız herhangi bir elektrik kesintisinde o anda cihazınız çalışır durumda ise 80 lira bataryadan kaçayım derken çok daha pahalı masrafla karşılaşabilir veya cihazının ömrünü kısaltırsınız. Pili genel olarak prizde kullanırsanız yani masada kullanırken prizde kullanırsanız pilinizi de uzun süre kullanırsınız. Çünkü pillerin belirli miktarda doldur boşalt ömrü vardır siz her seferinde doldur boşalt yaparsanız 3-4 yıl pili en azından kullanabilme ihtimaliniz var iken 1.5 yılda ortalama pilinizi öldürürsünüz. Oyunlara gelecek olursak PES , FIFA tarzı oyunları lenovo da gayet rahat oynayabilirsiniz. Benim laptopumun ekran kartı size tavsiye ettiğimden daha düşük olmasına rağmen şu anda. Crysis 3 Battlefield 3 Call of Duty Black ops ıı yi gayet iyi ayarlarda rahatça oynuyorum o konuda da sıkıntınız olmasın.

• quote:

parasını verir değiştirtirsin bişey olmaz.
    ayrıca pilsiz kullanmak zararlı.

bu arada lenovA değil lenovO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SudaEriyenAspirin -- 29 Eylül 2013; 18:52:46 >
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam.Pilsiz kullanmanın zararlı olduğunu ilk defa duyuyorum. Ayrıca Ben o markayı bildim bileli,Lenova diye okurdum,hiç dikkat etmemiştim.Teşekkür ederim,yanlışımı düzelttiğiniz için,bu vesileyle bir şey daha öğrendik:)
  • Bende de tam tersi bir bilgi vardı.Pil sürekli şarj halinde olunca bataryanın ömrü azalır diye biliyordum.Size inanıyorum hocam,bir bildiğiniz varda konuşuyorsunuzdur. O oyunlarda bile rahatlık sağlıyorsa,LenovO işi kafama yattı açıkcası.Peki aynı performansı sağlaması ve aşağı yukarı aynı fiyatlarda olması kaydıyla önerebileceğiniz Asus veya Toshiba serisi var mı?Tek markaya bağlı kalmayayım,bir çok çeşit arasında mukayese edebilmek istiyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.