Şimdi Ara

Kurban'a kadar yardımlarınızı bekliyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman,en iyisi 740lardan çok şaşmamak lazım.740'ı bu fiyatlarda geçebilecek ekran kartı pek yok galiba.
  • legolas4121 kullanıcısına yanıt
    ya aniden elektrik kesilip bilgisayarın anakartını yakarsa ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

ya aniden elektrik kesilip bilgisayarın anakartını yakarsa ne olacak?

Ozaman da batarya çöker ama ana kartin yanmasindan iyidir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolas4121 -- 5 Ekim 2013; 10:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bataryayı kesinlikle çıkarıp kullanmayınız yani dizüstü bilgisayarın mantığı bataryadır zaten. Siz bilgisayarda işlem yaparken pili tamamen bitip kapansa bile açtığınızda hala aynı yerden başlayıp başlatıyor bu çok iyi özellik bataryayı çıkarıp kullanmanın anlamı yok. 80-100 lira civarı oluyor bataryalar başka yere zarar verirseniz daha büyük paralar harcarsınız boşverin kullanın geçin bataryayı. Ben bataryayı şahsen bilgisayarın koruyucusu olarak görüyorum eskiden masaüstü kullanırken elektrik kesintilerinden dolayı 1 kere anakart 2 kere harddisk değiştirdim çok iyi biliyorum ne zaman laptopa geçtim huzura erdim arkadaş. :D
  • Hocam,bazı bilgisayalarda işletim sistemi Free dos olarak görünüyor.Eğer bu bilgisayarlardan alırsak sistemi ayrıca biz mi kuracağız yoksa onlara istediğimiz sistemi söyletip kurduruyor muyuz?
  • bayrama özel indirimler oluyormu :) alakasız soru oldu ama merak ettim
  • GT740M 64 bitmi ? GT645M olan 128 bit mi ? Z500 için.
  • Yazılanlardan anladığım kadarıyla GT645 128 Bit.
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Açıkcası benim bayramı bekleme sebeplerimden biriside o.Genelde o güne özel bir şeyler yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

Hocam,bazı bilgisayalarda işletim sistemi Free dos olarak görünüyor.Eğer bu bilgisayarlardan alırsak sistemi ayrıca biz mi kuracağız yoksa onlara istediğimiz sistemi söyletip kurduruyor muyuz?

İstediğiniz sistemi onlara kurdurtamıyorsunuz. Freedos'un amacı insanlar istediği işletim sistemini orjinal ayrıca alıp kendisi kursun veya alıp götürsün bir servise kurdurtsun diye. Fakat tabi ülkemizde büyük çöğunlukla freedos alınıp korsan sistem yüklenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawliet

GT740M 64 bitmi ? GT645M olan 128 bit mi ? Z500 için.

İkisi de 128 bit araların biraz mhz farkı var. Sonuç olarak 740M daha iyi diye hatırlıyorum tekrar bakmadım şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

bayrama özel indirimler oluyormu :) alakasız soru oldu ama merak ettim

Genelde olabiliyor ama bazı ürünlerde falan oluyor bir çok teknoloji marketinde öyle bütün ürünlerde indirim yaptıklarını pek görmedim veya yapıyorlarsa da öncesinde bindirim daha sonra indirim yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

İkisi de 128 bit araların biraz mhz farkı var. Sonuç olarak 740M daha iyi diye hatırlıyorum tekrar bakmadım şu anda.

645 daha iyi diyende var ne yapacagız bilmiyorum.

Birde bu Lenovo servisi yokmuş Türkiye'de dogrumu ?
  • Yazılanların tamamını okudum da bazı arkadaşlar gerçekten okumadan yorum yapmaya bayılıyorlar.
    Halbuki artık ülkemizde de güzel yerli donanım siteleri var. Örnek olarak notebooktesting.com ve enpedi.com bunlara harika örnekler. Biraz araştırsanız tüm sorularınızın cevaplarını bulabileceksiniz.
    (Not : gayet güzel ve doyurucu cevap veren arkadaşlarımı kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın)

Mesela en çok sorulan ekran kartları sıralaması notebooktesting.com da son derece güzel ve şematik anlatılmış. Sizin aradığınız kart hangisi ise bakın ve hemen hangi sıradasınız bulun... Bu kadar basit.

Diğer sorulardan bir tanesi de batarya konusu...
    Arkadaşlar artık batarya çıkartıp oyun oynamak tarihte kaldı. Lityum_ion bataryalarda "hafıza etkisi" denilen olay olmadığı için kesinlikle pili aklınıza getirdiğiniz zaman doldurabilirsiniz. Sadece haftada bir kere o da %25 in altına inmeyecek şekilde pilinizi deşarj edin o kadar.
    Bu konuda yukarıda bahsettiğim her iki sitede de çok güzel bilgiler var ve bence mutlaka okuyun.
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya
    yazının altında diğer sitenin daha geniş bilgisine sahip link de var...

Bir de Allah aşkına Lenovo'nun servisi yok bilgisini kimden duydunuz çok merak ettim...?

Bu arada koçak arkadaşımız "indirme / bindirme konusunu çok güzel ifade etmiş, altına imza atarım...

Son olarak FreeDOS işletim sistemine sahip bilgisayarı kendiniz kurmanız gerekiyor. Zaten büyük teknoloji mağazalarında bu ürünleri bulamazsınız. Eğer derseniz ki "ben windows'a para felan vermem arkadaş , internetten indirir kullanırım" işte bu durumda FreeDOS almanız gerekiyor. Ancak freeDOS aldığınızda genellikle aldığınız yer bu konuda destek vermez çünkü yasal olmayan bir programı kurarlarsa suçlu duruma düşebilirler. Tabii ki sizde düşersiniz ama şunu da unutmayalım freedos alanların tamamının "korsan" yazılım kullandıklarını düşünecek olursanız bu işin ne kadar yaygın olduğunu da anlarsınız. Zaten buna üreticilerin çanak tuttuğunu düşünecek olursanız da ne demek istediğimi anlarsınız.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentetik5 -- 8 Ekim 2013; 17:06:46 >

• Yazdığınız yazının altına bende imzamı atarım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

645 daha iyi diyende var ne yapacagız bilmiyorum.

Birde bu Lenovo servisi yokmuş Türkiye'de dogrumu ?

Öyle birşey yok. Servis sayısı olarak asus'tan az olabilir ama elbette Türkiyede servisleri var. Lenovo ürün alanlar servise yurtdışına mı gönderecek ?

• arkadaşlar lenovo nun servisi sadece istanbulda var türkiyede yok degil yani ve o serviste genel olarak sorunları kullanıcıda bulup maddi kısmını kullanıcıya yüklemektedir. diger bi sorun ise her yedek parçayı bulamadıkları için servis süresi digerlerine göre uzun sürmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear55

arkadaşlar lenovo nun servisi sadece istanbulda var türkiyede yok degil yani ve o serviste genel olarak sorunları kullanıcıda bulup maddi kısmını kullanıcıya yüklemektedir. diger bi sorun ise her yedek parçayı bulamadıkları için servis süresi digerlerine göre uzun sürmektedir.

Tekrar ediyorum , kesinlikle böyle bir şey yok. Bu gün servisin doğal olarak size verdiği bir süre var ve ne yazık ki bir çok servis bu sürenin altına inmekte ciddi anlamda zorlanıyor. Ancak Lenovo'nun servisinden son derece memnun olanlarda olduğunu biliyorum bu tip bir ön yargı bana göre doğru değil...
    Sorunları "kullanıcıda bulmak olayı" da gerçekten biraz abartılıyor... Doğrudur bir miktar ipe un serebilirler. Ancak inanın bilgisayarına kendi zarar verdiği halde "acaba bunu servise yaptırabilir miyim " diye düşünen yüzlerce insan olduğunu hepimiz biliyoruz ama bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bana sinirlenip cevap yazmadan önce şöyle bir düşünün bakalım? kaçınız "acaba bunu servise nasıl yıkarım" diye düşündünüz...!!! İnanın geçmişte zaman zaman ben bile düşündüm itiraf ediyorum. Özellikle bu durumda olan kişinin psikolojisinin de ne kadar bozuk olduğunu bilirim. Ne yazık ki olayı inanılmaz abartıp paradan kaçmak için bu yola başvurabiliyorlar ve işte bu sebepten dolayı da diğer kullanıcılarda zarar görüyorlar. Yani kurunun yanında yaşta yanıyor misali...
    Tabii oturup buradan servise notebook gönderen kişileri suçluyorum ve hepsi de kabahatlidir gibi bir sonuç da çıkarmazsınız inşallah.
    Ayrıca özellikle bu kadar yazıdan sonra şunları da yazmak durumundayım: Kesinlikle ne servis çalışanıyım ne de bu servislerden herhangi birisini tanırım, zaten yaşım 59 herhalde bu yaşta serviste çalışamam...!!!
    Ama ne yazık ki durum gerçekten böyle olabiliyor...
    Bakın tekrar ediyorum "OLABİLİYOR" diyorum sizde bunlardan birisiniz demiyorum...Yanlış anlaşılmasın lütfen. Benim vurgulamak istediğim bu yola başvuranlar yüzünden hepimizin zarar gördüğü ve servislerin de hemen karşı pozisyon aldıklarını tahmin edebiliyorum...

Durum bundan ibarettir...

Saygılarımla,

• sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    Emeğinize sağlık hocam,bahsettiğiniz siteleri bilmiyordum.Artık oraya da bir bakacağım,özellikle de kafama takılan şu ekran kartı meselesinde çok faydası olacaktır.
  • sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    evet herkes zarar görüyo yalan yanlış bilgilerden dolayı. ucuza bir laptop çıksa bunun servisi böyle şu şöyle diyolar tabi bunun yanında iyi diyende var ama bu bi şekilde cebimize zarar veriyor. ben formdaki lenovo ile ilgili çogu yorumu okudum ne kadar dogrudur bilmiyorum ama lenova hakkında bilgiler bu şekilde ayrıca ben teknosadaki çalışanlarlada konuştum onlarda aynı şeyleri söyledilerr. ama ben bizzat kendi yaşadıklarımı degil duyumlarla ve okuduklarımla yazdım buraya.
    Fakat forum.donanımhaber.com gibi forum siteleride insanların tecrübelerini hatta bir pc den veya herhangi birşeyden beklentilerini almamalarından dolayı sitemlerini veya herşeyin yolunda gidip olumlu tepkilerini bu forumlara yazmaktadırlar. hatta çogu konuda tartışma oluyor aynı bu şekil gibi herkes o tartışmaya katılıyor bi şekilde sonuca ulaşılıyor ve bence gerçek bir sonuç ortaya çıkıyor.
    dün googlede arama yaparken yine forum.donanımhaber.com da pizza ile ilgili bişey çıktı. anladıgım kadarıyla üni. ögrencisi kardeşlerimizden birisi tam ismini hatırlamıyorum ama bi pizza çeşidini tavada pişirebilirmiyiz demiş. kimis soruyu kafaya almış kimisi tecrübesi olmadan bence olmaz demiş bazılarıda ben yaptım oldu demiş sonra elemanda yapmış tecrübesi olan arkadaşlar gibi ve o da pizzasını yemiş :) yani konu başlıkları boşuna açılmıyor. ve herkes her konuya cvp vermiyor. kimisi bilinçsizce yorum yapıyor kimiside bilinçli halde ki gerçekten kendini belli ediyor ve yorumlardan sonra kendi araştırman sonucu olayı sonuçlandırıyoruz.

bence olabiliyorlar la konuşmamalıyız. bende size derimki böylede olabiliyor. sonuç olarak ortada kalırız. anafikirde söylediklerinizin çoguna hak veriyorum yanlış anlaşılmasın ama bu forumlardaki yorumların çogu gerçek.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.