Şimdi Ara

KURU AKU PARALEL BAGLANTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam doslar sımdı sıze bır sorum var benım elımde 4 adet aku var fotoyu becerebılırsem koyacam 12v 7 amper kuru tıp aku ve akusu bozuk bı uag motorsıklet var 125 bu akulerden bırını marsa degdırdım dolu olanı basmadı anladımkı yuklu akım vermıyor dedımkı bu akulerı pararlel baglyım 28 amper alsam basarmı mars ne gıbı etkıler olur yakarmıyım dahamı ıyı olur eskı akunun uzerınde hıcbı deger yok multımetreyle motor calısırken 14 ıle 11 v arasında degerler degısıyo calısmazken 12 v bukadar bılıyorum ne olur yardııımmmm
    bu makına ve ben:):) KURU AKU PARALEL BAGLANTI
     KURU AKU PARALEL BAGLANTI buda akuler 4 adet toplam

• Aküler paralel bağlanmaz. Birbirlerini deşarj ederler. Sen en sağlıklı durunda olanı şarj edip tak. Yoksa yeni akü alman gerekiyor. saygılar
  • Biraz arastirdim millet yapiyomus en iyisi paralel baglayip multi metreyle olcmek bi deneyim bakalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qasva

Biraz arastirdim millet yapiyomus en iyisi paralel baglayip multi metreyle olcmek bi deneyim bakalim
    Aküler parelel bağlanmaz ifadesine katılmıyorum.Büyük upslerde bağlantı seri-paralel dir.Zaten akünün iç yapısı itibariyle paralel bağlantı vardır.Laptop pilleri bile paralel bağlantılıdır iç yapısında.Herhangi bir şey olmaz dahada iyi olur marş basmada sıkıntı çekmezsin bilhassa kış günlerinde.Yalnız dikkat etmeniz fereken nokta şarj kısmıdır.Akü sayısını artırmak demek şarj akımını da artırmak anlamındadır.Bu noktada bir sorun olur mu onu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 19 Eylül 2013; 8:37:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Aküler parelel bağlanmaz ifadesine katılmıyorum.Büyük upslerde bağlantı seri-paralel dir.Zaten akünün iç yapısı itibariyle paralel bağlantı vardır.Laptop pilleri bile paralel bağlantılıdır iç yapısında.Herhangi bir şey olmaz dahada iyi olur marş basmada sıkıntı çekmezsin bilhassa kış günlerinde.Yalnız dikkat etmeniz fereken nokta şarj kısmıdır.Akü sayısını artırmak demek şarj akımını da artırmak anlamındadır.Bu noktada bir sorun olur mu onu bilemem.

@nippo10 haklı hiçbir akü parelel bağlanmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

Alıntıları Göster
    neden baglanmaz ama bu akulerı ups den soktuk atılacaktı akumde bozuldu eger yapa bılırsem kullanmak ıstıyorum eger sorun bırbırlerıne baglı kalmasıysa bı anahtar alıyım ısım bıttıgınde baglantılarını kesecek sekılde bagladıgım anahtarı kapatıp gıdeyım yada kontaga baglıyım ozman olurmu

• quote:

quote:

Voltaj ve akım değerleri aynı olan aküler(yeni olması gerek)paralel bağlanabilir.Buyrun bunla ilgili resimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 19 Eylül 2013; 9:21:28 >

• quote:

akünün iç yapısında her göz 2v hepside seridir..
  • quote:

quote:

akünün iç yapısında her göz 2v hepside seridir..

Alıntıları Göster
    paralal baglantı yaptım 12.41 v cıkıyo amperı olcmeyı bılmıyom tahmınımce su 10 yazan yere takacam ama 10 amperden fazlasını kaldırmıyo anladıgım kadarıyla bakalım dejarj fln olacakmı  KURU AKU PARALEL BAGLANTI

• quote:

paralal baglantı yaptım 12.41 v cıkıyo amperı olcmeyı bılmıyom tahmınımce su 10 yazan yere takacam ama 10 amperden fazlasını kaldırmıyo anladıgım kadarıyla bakalım dejarj fln olacakmı  KURU AKU PARALEL BAGLANTI

Alıntıları Göster
    Amper ölçmenize gerek yok 7 ah her akü akımıdır toplam akım 7x4=28 Amper/saat yapar.Yalnız sonraki yazılarınızda ups den söküldüğünü yazmışsınız eğer paralel bağlı akülerden bir veya daha fazlası bozuk ise diğerlerini etkiler.Bunu anlamanın bir çok yöntemi var size en basitini anlatacak olursam her aküyü tek tek tam şarj edin.Daha sonra bir tane far ampulü(en az üzerinde 20 watt yazmalı)aküye kablo aracılığıyla tutturun aynı zamanda resimdede yaptığınız gibi avometre bağlayıp voltajı gözlemleyin.Zayıf veya ölü olan akü hemen voltaj düşüşüne neden olur.Hatta ampulün ışığı düşer.Diyelim ki 21 watt oto stop ampulü buldunuz bunu aküye bağladığınızda 1.75 A akım çeker.Hesaba göre 4 saat bu lambaya ışık vermesi gerek tek bir akünün.Zamanız varsa bu şekilde tek tek deneyerek akülerinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

• quote:

Amper ölçmenize gerek yok 7 ah her akü akımıdır toplam akım 7x4=28 Amper/saat yapar.Yalnız sonraki yazılarınızda ups den söküldüğünü yazmışsınız eğer paralel bağlı akülerden bir veya daha fazlası bozuk ise diğerlerini etkiler.Bunu anlamanın bir çok yöntemi var size en basitini anlatacak olursam her aküyü tek tek tam şarj edin.Daha sonra bir tane far ampulü(en az üzerinde 20 watt yazmalı)aküye kablo aracılığıyla tutturun aynı zamanda resimdede yaptığınız gibi avometre bağlayıp voltajı gözlemleyin.Zayıf veya ölü olan akü hemen voltaj düşüşüne neden olur.Hatta ampulün ışığı düşer.Diyelim ki 21 watt oto stop ampulü buldunuz bunu aküye bağladığınızda 1.75 A akım çeker.Hesaba göre 4 saat bu lambaya ışık vermesi gerek tek bir akünün.Zamanız varsa bu şekilde tek tek deneyerek akülerinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    21W LIK STOP LAMBASI AMPULUNU TAKTIM 10.80V DAN BASLAYAN BATARYA 8.3 LERE KADAR DUSTU ORALARDA KALDI AMPULU CIKARINCA 10.80 OLDU GERI BU BITIKMIRI YANI BI VIDEODA CEKTIM AMA COK UZUN OLDU KISASINI CEKIYIM KOYIYIM

• quote:

21W LIK STOP LAMBASI AMPULUNU TAKTIM 10.80V DAN BASLAYAN BATARYA 8.3 LERE KADAR DUSTU ORALARDA KALDI AMPULU CIKARINCA 10.80 OLDU GERI BU BITIKMIRI YANI BI VIDEODA CEKTIM AMA COK UZUN OLDU KISASINI CEKIYIM KOYIYIM

Bu değerler tam şarj edildikten sonra oluyorsak akü bitik anlamındadır.
  • quote:

Alıntıları Göster
    vıeoyu koyamadım ffotosunu cektım vıdeonun
    AMPULU YAKMADAN ONCEKI AN KURU AKU PARALEL BAGLANTI

YAKTIGIMDA EN DUSTUGU SEVIYE AMA DAHA DUSMEDI BURDA KALDI YUKSELMELERDE OLUYOR AMA 0.2

• quote:

vıeoyu koyamadım ffotosunu cektım vıdeonun
    AMPULU YAKMADAN ONCEKI AN KURU AKU PARALEL BAGLANTI

YAKTIGIMDA EN DUSTUGU SEVIYE AMA DAHA DUSMEDI BURDA KALDI YUKSELMELERDE OLUYOR AMA 0.2

Alıntıları Göster
    anladım tam sarj edelım ozaman

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynı fabrikada peşpeşe üretilen akülerin bile iç dirençleri farklıdır. O nedenle teorik olarak parelel bağlamak zararsızdır diyemeyiz.
    Fakat uygulamada aynı kondisyonda olmaları şartıyla paralel olarak kullanılırlar. Farklı ortamlarda farklı sürelerde kullanılmış, farklı markalarda akülerin aynı kondisyonda olma ihtimalleri çok düşüktür. Bu nedenle burada "Aynı kondisyon" 'dan anlaşılması gereken aynı marka-model hatta mümkünse aynı seriden yeni akülerin ömür boyu birlikte kullanılmalarıdır. UPS ler, santraller veya otomotiv sektörü vesaire yerlerde gördüğümüz de budur.

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam çok iyi bir elektronikçi değilim ama sana kesin şeyler söyleyebilirim akülerinden 1 tanesi bendede var ve bu anlık 7 amperden fazla veriyor amper ölçmek istediğimde 10 amperi geçiyor marş basarken sıkıntı olmaz 4 adet paralel bağlarsan yani
    şarj konusuna gelelim hiç bişey değişmene gerek yok senin alternatörün düzgün çalışıyosa bişey olmaz sen şuanda tmm kapasiteni artırmış olmuşsun ama bunu 1 ekre fulleyecek ve kaybettikçe alternatör zaten dolduracak bence 4 tane aküyü fulle oturt gitsin sııntı çıkacağını sanmıyorum tek seferde en az 45-50 amper çekers,n 12 voltta

Hadi sana kolay gelsin Allah c.c işini rastgetirsin

• trnkttc T kullanıcısına yanıt
    bız en ıyısı oyle yapalım paraleller arasınada bı anahtar yerleştırıyım veya kontaga baglıyım ısım bıtınce kapatırım deşarj ıhtımalıde kalkar ortadan askerdekı kamyonlarda oyleydı akulerın ayrı bı kontagı vardı buda askerı motor::):):)
  • deşarj olmasını engellemek için diyot. gibi birşey kullanamayizmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

deşarj olmasını engellemek için diyot. gibi birşey kullanamayizmı acaba
    varsa oyle bı cozum adı sanını soylersenız yaparım bende soyle bısey var omu acaba

• quote:

varsa oyle bı cozum adı sanını soylersenız yaparım bende soyle bısey var omu acaba

Alıntıları Göster
    yaw hacı desajı engellemek istiyosan o bir sıkıntı oluşturamzya al bi 24 volt 1000 uf kondansatör apralel bağla akülere buda işini görür bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.