Şimdi Ara

Kutu içi toprak bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimde görülen, film banyosunda sabit sıcaklık sağlayacak 1500W'lık bir daldırma ısıtıcı için kullanacağım termostatlı, kontaktörlü kutuyu bir elektrikçiye yaptırdım. Fazla ilgilen(e)medi. Dış bağlantıları ben ekliyorum. Kutu içinde toprakla ilgili bir öğe göremedim. Daldırma ısıtıcının bulunduğu su kabına elim gireceği için çekiniyorum. İki yıldız işareti arasını (ikisinde de toprak kablosu var) uygun bir kabloyla birleştirmem yeterli olur mu?

Kutu içi toprak bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeferiBey -- 16 Nisan 2019; 11:55:30 >

• Metal kasa veya kılıf içeren her elektronik cihazda metal aksama bağlı bir toprak hattı bulunması gerekir.
    Ancak tam anlamadığım için soruyorum, fotodaki kutunun içine mi su dolduracaksınız? Kutu içinde kontaktör, sigorta, klemens vs tüm aksam izolesiz vaziyette duruyor? Ben mi yanlış anladım acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Sol üstte, kutudan çıkan hatta orada görülen spiral uçlu (kovaya sarkıtmak için tasarlanmış) ısıtıcı bağlanacak. Sağ üstteki uçları görünen kablo da prize bağlanacak. Bunları elektrikçi bağlamamış, ben sonradan taktım. Ancak, toprak hattını nereye bağlamam gerektiğini bilemedim; kutunun içinde buna uygun bir aygıt veya klemens yok. O yüzden, giriş ve çıkıştaki (yukarıda yazdığım) kabloları birbirlerine bağlamak dışında bir yol göremedim (henüz bağlı değiller). Kontaktör ve şalterin üzerine oturduğu metal parçası da toprak hattına temas etmeli gibi geliyor bana, ondan soruyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeferiBey -- 16 Nisan 2019; 16:33:13 >
  • Tabandaki metal sacı sabitleyen vidalara, ister kablo dolama yoluyla veya imkan varsa bakır pabuç ile toprak hattı bağlayabilirsiniz.

Ben yine sorayım, siz o sprial rezistansı nereye sallayacaksınız? Bu görünen kutunun kapağı mı oluyor asıl hazne farklı mı?

• Rezistans'ın fişinde toprak hattı yok yani hiçbir işe yaramaz toprağı ancak sigorta kutusuna başlayabilirsiniz.
    Bahsettiğiniz iki kabloyu birleştirsenizde rezistans da toprak olmadığı için birşeye yaramaz yada topraklısını almanız gerekiyor.
    Ama topraksız yapmışlarsa önlemini almışlardır diye düşünüyorum yani ürün metal gözükse de yalıtkan seramik kaplı olabilir.

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Haklısınız! Rezistansın fişine şimdi baktım, toprak hattı yok... Suya daldırılacak bir cihazda toprak hattı olmayabileceği hiç aklıma gelmemişti. Seramik kaplamasına (herhalde vardır) ne kadar güvenebilirim bilmiyorum... (Varsa spiralin içinde olmalı, dışı metal). Bu aşamada o uçları birleştirmenin anlamı olmadığına göre tek seçenek yaşayıp görmek galiba. Katkınız için çok teşekkürler,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.