Şimdi Ara

Kuzenimin az bir ömrü kaldı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
33.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şu mesajında kendi kendini yalanlamışsın. Hiç saygı duymuyorsun tam tersine.

quote:

-Demokritos @ 14 Mayıs 2019 20:29:58

Ya beyinsiz ya. Adam ölecek ölecek. Burada gelmiş Allah filan yazıyor hala. He anasını satayım Allah şifa verecek. Beyni sakat bunların yav.

Ömrünü layığı ile yaşaman için ne kadar süre geçmesi lazım? 30 yıl? 50 yıl? 100? 200?

Ve layığı ile yaşamak derken insanlara faydalı olmak mı yoksa gününü gün etmeyi mi kastediyordun? Her ikisini de yaşamak için belli bir süreye ihtiyacın yok. Hemen şimdi seçimini yapıp öyle yaşayabilirsin.

Biz Allah'ı kalıplara sokmuyoruz. Her şeyi yaratan, yoktan var edene Allah diyoruz. Sen ne dersen de. Ömür bize Allah tarafından verilmiş bir hediye. Hediyeni istediğin gibi kullanabilirsin ama nasıl kullandığından sorumlusun. Hediyeni kullanırken yaptığın seçimlerin iyi veya kötü bir sonucu olacak. Bu seçimler başka insanları etkileyebilir ya da etkilemeyebilir ama sen bu sonuçlara göre yargılanacaksın. Evet dünyaya gelmek senin seçimin değildi ama kaçınılmaz son geldiğinde iyi not mu kötü not mu alacağını seçmek senin elinde.

Rabbim hidayet versin ki hep iyi not alanlardan olasın.

Hasta arkadaşımıza Allah'tan acil şifalar , tüm yakınlarına da sabırlar diliyorum.

• jack_fear J kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kusura bakma final haftasından dolayı foruma giremedim yeni gördüm mesajını. Görme ile ilgili amelliyattan önce görme yetim çok azalmıstı ancak amelliyattan sonra 1-1,5 ay içinde görüşüm tamamen iyileşti sayılır. Nisan ayında yaptırdıgım göz testinde gözümle ilgili hiç bir sorun olmadıgını ama göz bebeklerimin ışığa göre yeteri kadar acılıp kapanmadıgını ama beyin amelliyatlarından sonra bunların hep oldugunu ve gecici oldugunu söyledi. En basta karanlıkta görmem biraz azdı ama şimdi gece araba kullanmaya bile basladım.Merak etmeyin benim beyin cerrahımda konusunda çok bilgili bir adam en iyileşmeye yatkın hücrelerin gözler oldugunu söyledi birkaç ayda toparlanıyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB5BCA266

Anneannem 5 yıldır bağırsak kanserinden tedavi görüyor ameliyattan sonra yoğun bakımda fenalaştı doktorlar olsun yoğun bakımdaki çalışanlar olsun kendinizi hazırlayın bu saatten sonra uyanmaz demişti atlattı. Sonrasında ameliyattan dolayı enfeksiyon kaptı üstüne zatüre oldu hastaneye zar zor yetiştirdik doktor tedaviye başlarız ama pek umut yok demişti atlattı. Sonrasında kanseri akciğere sıçradı doktoru en fazla 4 ay yaşar demişti 1 yıl oldu atlattı. Şu an kemoterapi görüyor bu seferki doktoru da en fazla iki yıl yaşatırız demişti birkaç gün önce sonuçları açıklandı büyük ölçüde iyileşmiş yani kime ne olacağı belli değil allahtan ümit kesilmez elinizden geldiğince destek olun bu hastalığın tek ilacı moral.
    Messi gibi azraile çalım üstüne çalım atmış golünüde atar inşAllah, rabbim sağlıklı uzun ömür versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Demokritos

Bu mesaj silindi.
    aa konuşan amip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kılıncarslan K kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam eksik olma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Demokritos

Ben kendine Müslüman tarzda takılıp Müslümanlığa da saygı duyan biriyim. Ama tıp buna çare bulamıyorken birinin gelip Allah şifasını verir demesini korkunç bir şey olarak görüyorum.

Ya bir sınav değilse ve bu kısacık ömrü layığı ile yaşayamadan yaşamımızı tamamlarsak? Ben bunu düşünürüm ama. Sonuçta iyi bir insan olduktan sonra bunu sorgulasak bile kitapta yazıldığı gibi Allah'ın merhametiyle bizim bu yaptığımız iyiliklerle yahut iyi bir insan olmamız sayesinde o sonsuz mutlu yere gidemeyecek miyiz?
    Yaptığın bütün iyiliklerle sadece gözünün sana verilişinin karşılığını verebilir misin? Kalbinin saniyede 70 kez 20 yıldır atmasının karşılığını verebilir misin? 3 kuruşluk iyilikle bunların hangi birine para verdikte allaha hesap soruyoruz? Iyi olmak nedir hocam? Herkes kendine iyi diyot :) bu dünyada herkes iyi. Bütün iyiliklerini toplasan sana verilen tek gözün hesabını veremezsin. Hâlâ spesifik şekilde allahla utanmadan birde hesap soruyoruz :) insanoğlu işte. Bunlarin her birinin hesabı sorulacak. Göz verilmiş gözün nimetleri verilmiş. Dil verilmiş dilin nimetleri verilmiş. Burun verilmiş burnun nimeti olan kökü verilmiş. Bu şeye benziyor 1000 altın vermişler geri 1 gumus vermissin ki allahin verdikleri yanında 1 gümüş bile etmez ama 100.000 altınlık ödül istiyorsun.

Allah şifa versin demekte şudur. Allahın sen gücü hakkında gram bir fikrin yok hocam. Allah istediğine doğrudan şifa da verir, yada sebepler dairesinde doktor ilaç nezliylede verir. Ama allah istemezse dünyayı birleşen tek bir şifa elde edemezsin. Hastalığı verende odur şifayı verende. Allah izin vermeden tek bir yaprak bile yere düşmez. Islam inancı budur

Bu dünyada sınırsız mutluluk, sağlık istiyorsan yanlış yerdesin. Oyle bir şey vaad etmiyor Allah. Onu obur dunyada vaad ediyor. 3 kuruşluk iyilik için sonsuz bir mutluluk diyarına Allahın lütfü olmadan hak kazanabileceğini mı sanıyorsun? 23 yıldır dünya için çalışıyorum. Daha bir mesleğim bile yok. En sonunda hadi 5 binle işe başlayım. Daha bekki hayatının 1 yılını ahirete ayirmadin hocam ben şimdi iyilik yaptım sonsuz cennete giremeyecek miyim deyip allahla pazarlik yaoiyosin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niceworkisc -- 17 Mayıs 2019; 11:43:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.