Şimdi Ara

Kuzenimin az bir ömrü kaldı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
33.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim. Beyin tümörü zor bir hastalık. Kemoterapi belki biraz daha uzatır ömrü ama sonu bellidir. Inşallah şifasını bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: At sahibi

Edit öldü
    Allah rahmet eylesin, her ölüm erkendir.. ister genç ister yaşlı olsun. Özellikle de yakınları için çok yıkıcıdır. Şimdi teselli için takdiri ilahi, kader gibi laflar diyecekler size, teskin etmeyecek. Acınızı yaşayın ama kabullenip hayatın gerçeği olarak görmeye çalışın. Unutulmaz ama zamanla alışılır. Tekrar başınız sağolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Allah rahmet eylesin, her ölüm erkendir.. ister genç ister yaşlı olsun. Özellikle de yakınları için çok yıkıcıdır. Şimdi teselli için takdiri ilahi, kader gibi laflar diyecekler size, teskin etmeyecek. Acınızı yaşayın ama kabullenip hayatın gerçeği olarak görmeye çalışın. Unutulmaz ama zamanla alışılır. Tekrar başınız sağolsun.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=138256983&fromzero=yes 2 gun oncede aynisini yazmisti. Bu tur konularda bile prim yapilmaya calisiliyor. Yazık çok yazik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=138256983&fromzero=yes 2 gun oncede aynisini yazmisti. Bu tur konularda bile prim yapilmaya calisiliyor. Yazık çok yazik

Alıntıları Göster
    Neden yapıyor bunu? böyle konularda prim yapmayı bırak gülmek şaka yapmak bile büyük terbiyesizliktir. Kendisi de yaşayınca anlar.

• -Demokritos - kullanıcısına yanıt
    :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prim rim rim pirim

• Yazdim ama okudunuz mu bilmiyorum, alternatif tip iyilestiriyor. Medyumu felan bilmem. Çinde bunun tedavisi var. Benim babam ve amcam ve bunun yaninda bir cok kiside cinde tedavi olup duzeldi. Esas buradaki tedaviye guvenmiyorum ben.

• niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    3 yıldır böyleyim iyiye giden hiçbir şey yok hayatımda inançlı iyi bir insadım son 2 yılda yıkıldım tamamen.belki 1 senede 5 kere anca cumaya gitmişimdir dahada kötüye gidiyor. yaradan hiçbir duama cevap vermedi. beni ancak ölüm paklar artık. bi kaç haftayada ölürüm gibi. ne saçma hayatlar yaşıyoruz
  • KyourakuShunsui kullanıcısına yanıt
    dalgamı senin kafan dalgalı kardeş. elimde olsa ömrümü veririm al sen yaşa diye
  • qazz42 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benimde gitmiyor hiç bir şey. Zaten dertsiz bir dünya istiyorsan o burası degil. Burası dert ve imtihan yeri. Sonsuz cenneti kazanmak bu kadar ucuz değil. Ben antidepresanlarla ayakta duruyorum allahın musibet vermesi onu sevmediği anlamına gelmiyor bilhas sevdiği anlamına geliyor. Insan acizliğini hissetdikçe allaha yöneliyor. Bak mesela hasta insanlar daha inanclidir. Suç bizdede var hocam kendimize zulmediyoruz.

• -Demokritos - kullanıcısına yanıt
    Ölümü son olarak gören birine göre her sey sakat hocam:) müslüman icinse bir başlangıçtır. Bizim inandığımız peygambere göre bu dünya bir rüya alemidir ölünce uyanırsın. Şu kısacık fani bir hayatta herkes ölecek :) Sonu sonsuz bir cennet olan şu âlemde seni yokluktan varlığa taşıyan bir yaratana isyan etmekte haklı midir insan? Dünya-bu yahu dünya:) Bu antika eser oaln insan bu dünya için yaratılmadı. Burası bir simav yeri. Kimse sınav kolay olacak demedi. Hele ki ödülü sonsuz mutluluk olam cennetse:)

• blueice32 kullanıcısına yanıt
    Hocam şaka mısınız siz? Bilmi ilmi yaratan allahtır. Allah ta zaten bunu söyler. Dünyadaki her sey perdedir. Şifayı allah yaratır. Doktor vs aracıdır. Sen allahın verdiği kanaatin sebeplerini yerine getirirsin sıfayi allahtan dilersin. Bir hap içersin şifayı allahtan beklersin. Bir peygamber de sadece allaha dua ettiğinde allah zaten bunun için doktor ilmini gönderdiğini belirtir. Otur allahım bana sifa ver deyip bekle demiyor. Yer yüzündeki her ot her ilaç zaten allahın yarattığı bir vesiledir. Her musibetinde bir şifasını allah illa yaratmıştır. Sen ararsın asıl şifa sahibinin Allah olduğunu bilir ona dua eder çare istersin. Islamda hiç bir zaman sözsel dua yoktur sadece. Kalbi- sözsel- fiili dua. Bunların üçü birleşir duada

doğru diyonda ben dönülmez yola girdim artık. 3 aydır tek duam vardı rüyama babam girsin ve 1 tokat atsın zor değil adam şehit oldu allah karşısında herhangi bir nazı yokmu? ben bundan şunu çıkarıyorum ya babamın hiç umrunda değilim yada allahın. öbür tarafta görcem kimde sorun varmış.
    Sehitler ölü değildir der rabbim. Emin ol farketmeden her an belki babanı görüyorsun. Belki Allah yanında olmasına izin veriyor senin tek yapman belkide bu kuran ayetini bulup okumaktır. Belki beklediğin şeyi allah sen farkına varmadan veriyordur. Bir de Babanı illa görürsün belki görüyorsun hatırlamıyorsun. Ben 1.5 yıl geçti eski sevgilimi görüyorum şimdi Allah mı buna izin veriyor? Bazı şeyler bilincaltiyla alakalı. Babanı görmüyorsun diye allaha isyan etmek nedir hocam? Bu kadar mı isyana hazırsın? Ilerde allah korusun çocuklarımız ölürse o halde nasıl bir isyanda bulunacağız? Genelde Allah cocugumuzu verirken şükrü eksik tutuyoruz arada aklımıza gelince ama işte alınca isyanlara giriyoruz. Bir kişi öldükten sonra daha ahirete gidip ordakilerle görüşmeden çok kısa bir surede 50 yil mi ne geçermiş. Yani aslında hemen onun yanına varmış olurmuşsun ama zaman algısı farkı varmış galiba öyle.duymutyum . Mülk sahibi allahtır hocam dilediğini gibi tasarrufta bulunabilir. Allah bize sordu Insan olarak gelmek.istiyo musun diue bizde bunu ve kuran-i kabullendik. Ve allah ne kadar cahildir ki insan böyle bir yükü kabullenmiştir der. Inanıyoruz biz buna. Zor başına gelmeyince kimse bilemez. Babam sağ karnım pek evet senin hissettiklerini anlayamam ama peygamber efendimiz ne annesi ne babası vardı. Kız çocukları erkek çocukları hep ondan önce öldü. Ne yani Allah en sevdiğini zulüm mu etti? Haşa. Bak burda bir mesaj var. Allah senden birini erken alması seni sevmediği anlamına gelmez. Öyle olsa peygamberimizin hayatı güllük gülistan olurdu hocam. Ödül çok büyük çokk. Bu dünyada herkes ölecek ama başarırsak sonsuz cennet var hocam. 23 yaşındayım köpek givi bu dünya hayatı için çalışıyorum elimde ne var hiç bir bok. Ne olsa da mutlu olamiyosun zaten. Asıl mutluluk bu dünyada degil hocam. Gelme amacımızı hatırlamak lazım. Elinizden geliyorsa ilim meclisinde bulunun. Ön yargılı olmayın bir cemaate karışabilirsiniz çok güzel farklı fikirler elde edersiniz ve içiniz çok.rahatlar. Emin olun bazı şeyler hiç düşündüğümüz gibi değil

bu zamana kadar veren olmaktan sıkıldım. ben ailem dindar insanlarız ama benden bu kadar.yaradanın umurunda değiliz.neyse konu biz dğeiliz eyv kardeşim
    Her daim allah bizle ilgileniyor kardeşim. Her gün güneş doğuyor bizim için sen ben için. Bak bahar ayi geldi allah ölmüş bitki örtüsünü gözümüzün önünde canlandırıyor. Sorun dindar olmakta değil hocam allaha inanmakta degil islam bakışını yakalamakta. Allah sen ona sırf inan diye kendisine inandırmak için bir şeyler yapmak zorunda degil. Allah bizi sinar biz allahi degil. Bu yüzden diyorum bir ilim cemiyetinde olursan gerçekten Her şeyin göründüğü givi olmadığını anlarsın. Bende senin gibiydim. Allah an ve an kendini.gosteriyor bizle ilgileniyor ama biz Bunu göremiyoruz.

• Çok gecmiş olsun insallah iyilesir.

• insanlardakinden farklı değil. kemoterapi, radyoterapi, diyet, immunoterapi, cerrahi, semptomatik tedavi, palliatif bakım vs. veya en kötü ihtimalle ötenazi kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 15 Mayıs 2019; 0:35:45 >
    Ben kendine Müslüman tarzda takılıp Müslümanlığa da saygı duyan biriyim. Ama tıp buna çare bulamıyorken birinin gelip Allah şifasını verir demesini korkunç bir şey olarak görüyorum.

Ya bir sınav değilse ve bu kısacık ömrü layığı ile yaşayamadan yaşamımızı tamamlarsak? Ben bunu düşünürüm ama. Sonuçta iyi bir insan olduktan sonra bunu sorgulasak bile kitapta yazıldığı gibi Allah'ın merhametiyle bizim bu yaptığımız iyiliklerle yahut iyi bir insan olmamız sayesinde o sonsuz mutlu yere gidemeyecek miyiz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.