Şimdi Ara

Kuzenimin az bir ömrü kaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
33.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok çok üzüldüm hocam inşallah doktorun dediği olmaz da sağlığına kavuşur, tabii söylemesi kolay ama moralini yüksek tutmaya çalışın bir şekilde. dua ettim kendisine inşallah iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 12 Mayıs 2019; 6:39:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Maalesef bazı durumlarda doktorlar müdahale etmek istemiyor beyin konusunda çünkü ameliyatı iyi sonuçlandırma ihtimallerini çok düşük görüyorlar. Ben de benzer durumdayım.

Fakat doktorların bazıları abartıp sen bitmişsin diyor resmen, nasıl yaşayacaksın nasıl okul okuyacaksın bununla diye insanı sanki olduğundan daha kötü gösteriyorlar tam geri zekalı bazı doktorlar.

Öncelikle başka doktorlara gidip onların da görüşünü alın. Ankara da hacettepe bu konuda iyi doktorlara sahip mesela.

Sonrasında ise : HER ŞEYİ KAFAYA TAKIP AKLINIZDA BÜYÜTÜP SÜREKLİ DAHA KARAMSAR OLMAYI BIRAKIN

Doktorun birinin senin hayatın bitmiş dediği beyin görüntüleri için bir başka doktor hiç kafaya takma hayatına devam et kardeşim, aşırı hızlı bir şekilde yani ani büyüme olmazsa hiç düşünmene bile gerek yok demişti.

6 ay ömür biçilen yakınımız çok şükür 6 ay 6 sene derken 12 senedir yaşıyor. Biraz sıkıntı çekiyor ama adamı görseniz sürekli güler yüzlü bir insan. Elinde baston zar zor yürürken çevrendeki insanlara yardımcı olmaya çalışıyor sürekli.

Hayatı tümör yokmuş gibi yarın başka herhangi bir sebepten ölecekmiş gibi yaşayın. Umarım inançlı biridir. İnançlara sarılmak insanı rahatlatır.
    Evet inançlı biri hocam, aklımda birşey var aslında, ben kendim hacılara hocalara inanan biri değilim, ama kuzenim biraz saf biri, inanır öyle saçma şeylere, diyorum ki yalandan bi hocaya götüreyim, hoca buna iyileşecegini söylesin falan, iyi gelir mi acaba, bi işe yarar mı

• hocam gözünüzü seveyim ümidinizi kaybetmeyin. the china study adlı çinde yapılan 900.000 kişinin katıldığı bir araştırmaya göre et, süt, yumurta tüketimini kesmek ve protein oranını günlük kalori ihtiyacının %10 unu geçmeyecek şekilde ayarlamak tümör gelişimini belirgin bir şekilde azaltıyor. benden size tavsiye bitkisel bir diyete başlamanız. kemoterapi, beslenme, moral ve placebo etkisine bel bağlayın.

tümör de canlı bir dokudur bu yüzden gelişmesi için enerji ve proteine ihtiyacı vardır. (büyüyüp yeni dokular oluşturmak proteinsiz mümkün değildir, basit fizyoloji)

kemoterapinin amacı da bu zaten. mitoz bölünmenin fazlarını etkileyip seçici olmayacak şekilde vücuttaki bütün hücre üremelerini yavaşlatıyor. yan etkileri de bundan kaynaklı oluyor; kıl-saç dökülmesi, kemik iliği baskılanması vs vs.

dediğim şeyi bir araştırın ve moralini yüksek tutun. kanser genetik faktörlerden kaynaklı olmadığı sürece gökten gelen bir şey değil, bunu biz yapıyoruz. kanser oranlarının son yıllarda trajik bir şekilde artması kapitalizmin bir oyunu. televizyonlarda asla et, süt ve yumurtayı kötüleyen bir reklam göremezsiniz ama makaleler bunların tam tersini söylüyor. kırmızı et 2a tipi kanserojen olarak who tarafından da kabul edilmiş.

diyetinizi karbonhidrat ağırlıklı yapmanızı tavsiye ederim. elimden hiçbir şey gelmiyor, sadece bunları diyebiliyorum. eğer daha çok bilgi almak isterseniz yardımcı olmak isterim. beslenmeyi çok kuvvetli tutun lütfen rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 12 Mayıs 2019; 11:13:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Abi ciddi mi? O kadar genç yaşta beyin tümörü olabiliyor mu?
    Daha önceden hiç belirti vermedi mi? Baş dönmesi mi vardı sadece ya, hepimizde çoğu zaman olabilen bir şey. Çok üzüldüm ya ne diyeyim ki inşallah gerçek değildir
    Yeni doğan bebekte bile olabiliyor,geçen sene buna şahit oldum çocuk yaşına girmeden vefat etti malesef

Bu rahatsızlığın aynısını yakın akrabamda yaşadı,kendisi için ve ailesi için çok yıpratıcı bi süreç oldu.3 senenin sonunda malesef hayatını kaybetti.Baska bi yakınım yaklaşık 20 sene önce bu illet yüzünden ameliyat oldu ve halen hayatta,son derece sağlıklı.Bu biraz şans işi birşeylerden şüphelenip doktora gidipte erken teşhis konulursa kurtulma şansı yüksek.Ama hayatını kaybeden yakınımda hiç belirti yoktu baş dönmesi yüzünden gitti ve kanserin son evrede olduğunu öğrendi.Hastalik belirti vermeden sinsice ilerlemişti

Allah bu illetle uğraşan herkese sağlık versin

• Allah-u Teale umulmadık yerden şifa verir de yüzünüz güler İnşAllah.

• Rest in peace

• Umarım konu gerçek değildir , diyecek birşey yok maalesef
  • Çok üzüldüm kardeşim ya Allah acil şifa versin. Yazık 21 yaşında genç çocuk, olacak iş değil
  • Arkadaslar ölüm bu dunyanin belki de tek gercegi, herkes ama herkes ölecek, nefes alip vermeyi birakacagiz günün birinde, belki ben bu satirlari yazdiktan hemen sonra öleceğim, belki de bu konuyu okuyan uyelerden biri ölecek, bilemeyiz, bildigimiz tek gercek er ya da gec herkesin bu son ile tanisacagi, ölümün genci de yaslisi da yok, ayrim yapmaksizin herkese geliyor ve bugune kadar ölümü öldüren de olmadi, mezar herkesi bekliyor istisnasiz.

Arkadaslar, ölüm bir son degil, madde aleminden manevi aleme gecis yapılan bir kapi, kisacasi boyut degistirip farkli bir alemin giysileri ile donatiliyoruz, beden elbisesini Dünyada cikariyoruz.
    Bu arkadaşımızin durumu gercekten kabullenmesi zor bir durum, kendi yakinimiz olsa hepimiz de üzülürüz, bu insani bir durum, elimizden geleni yapariz, buradaki herkes gibi. Insan olarak bir cok konuda çaresiz ve yetersiz kaliyoruz, sonuclari değiştiremiyoruz, o halde yapılacak en mantikli şey bazi seyleri sorgulamak ve üzerimize dusenleri yerine getirmek, en basitinden bu arkadasimiz icin yapılacak en ufak bir sey var ise onu yapmak maddi manevi, tatli soz, teselli vs, sonra da sorgulamaya kendimizden baslamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 12 Mayıs 2019; 14:1:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

hocam gözünüzü seveyim ümidinizi kaybetmeyin. the china study adlı çinde yapılan 900.000 kişinin katıldığı bir araştırmaya göre et, süt, yumurta tüketimini kesmek ve protein oranını günlük kalori ihtiyacının %10 unu geçmeyecek şekilde ayarlamak tümör gelişimini belirgin bir şekilde azaltıyor. benden size tavsiye bitkisel bir diyete başlamanız. kemoterapi, beslenme, moral ve placebo etkisine bel bağlayın.

tümör de canlı bir dokudur bu yüzden gelişmesi için enerji ve proteine ihtiyacı vardır. (büyüyüp yeni dokular oluşturmak proteinsiz mümkün değildir, basit fizyoloji)

kemoterapinin amacı da bu zaten. mitoz bölünmenin fazlarını etkileyip seçici olmayacak şekilde vücuttaki bütün hücre üremelerini yavaşlatıyor. yan etkileri de bundan kaynaklı oluyor; kıl-saç dökülmesi, kemik iliği baskılanması vs vs.

dediğim şeyi bir araştırın ve moralini yüksek tutun. kanser genetik faktörlerden kaynaklı olmadığı sürece gökten gelen bir şey değil, bunu biz yapıyoruz. kanser oranlarının son yıllarda trajik bir şekilde artması kapitalizmin bir oyunu. televizyonlarda asla et, süt ve yumurtayı kötüleyen bir reklam göremezsiniz ama makaleler bunların tam tersini söylüyor. kırmızı et 2a tipi kanserojen olarak who tarafından da kabul edilmiş.

diyetinizi karbonhidrat ağırlıklı yapmanızı tavsiye ederim. elimden hiçbir şey gelmiyor, sadece bunları diyebiliyorum. eğer daha çok bilgi almak isterseniz yardımcı olmak isterim. beslenmeyi çok kuvvetli tutun lütfen rica ediyorum.
    Yalniz su kismi unutuyorsunuz evet protein alimini azaltmak tumorun buyumesini yavaslatir. Ancak vucudun tamir mekanizmasi da bundan etkilenecektir. Yani bağışıklık sistemi.

Edit : kendisine verebilecegim en buyuk tavsiye karamsarliga dusmesin. Hava yaz olabildigince disari ciksin hava alsin. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 12 Mayıs 2019; 14:41:46 >

• bağışıklık sistemi tümör hücresine karşı savunma yapsaydı zaten tümör bu kadar büyümezdi. tümörü kendi vücut hücresinden farklı görmediği için zaten üstesinden gelemiyor.

• Bunların hepsi imtihan, Allah tümör olmasını istiyormuş beynine o tümörü koyan Allah, kuzenini bu şekilde sınava sokuyor. Allah'a isyan etmeden yine şifasını Allah(cc)'dan istemeli. Gerçi kaderine ölmeyi yazdıysa Allah olacak olana çare yok.
  • Babamı da beyin tümöründen kaybettim ama en son raddede farketmemize rağmen amelşyat etmişlerdi
    Size neden ameliyat yapmadılar?

• Agression12 A kullanıcısına yanıt
    Bence moral olması açısından dediğiniz gibi yapılabilir. En azından kendinde iyileşme umudu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

bağışıklık sistemi tümör hücresine karşı savunma yapsaydı zaten tümör bu kadar büyümezdi. tümörü kendi vücut hücresinden farklı görmediği için zaten üstesinden gelemiyor.
    Hocam size tavsiyem bu tur hassas konularda uzman olmadiginiz da , bir kac yerde bir seyler duyudugunuz zaman bunun ne gibi etkilere sebep olabilecegini tam bilmeden bilginizi paylasmayin. Bilemezsiniz belki bagisiklik sistemi sayesinde bu kadar gec ilerledi. Beslenmede proteini azaltirsak bağışıklık sistemi hucreleri yapimi yavaslar. Azaldigi zaman bu sefer kanserden olmez de gripten ölür. Cunku vucut savunmasiz kalacaktır. Alternatif yollar var ornegin zerdecal cogu bilimsel arastirmada tumoru kuculttugu belirlenmis ancak doktorlar bile her vucutta ayni etkiyi yapmayabilir diyor. Kusura bakmayin yakinimi ben kaybettim zamaninda yabanci bilimsel kaynaklari cok okudum ve izledim. Ancak konu sahibine onerebilecegim bir sey var. İmmunoterapi ile kemoterapi beraber kullanilabilir mi diye doktoruna sorun. Doktor net cevap vermezse dosyalarini alin ozel hastaneye ornegin acibademe goturun immunoterapi yapan onkoloji doktoruna gosterin. Onay verirse kemoterapi+ immunoterapi cok saglam oluyor. Yasam omru uzuyor ve eger iyilesecekse de iyilesme sansini yukseltiyor. Ancak immunoterapi ucretleri de cok pahali ve kesin iyilesecek diye bir kaide de malesef ki yok. Gecmis olsun tekrardan.

• Dünya hayatı böyle. Hepimiz mayınlı arazide çiçek toplamaya uğraşıyoruz, bazılarımız erkenden mayına basıyor. İsyan ve lanet edilecek bir durum değil, yaratıcının koyduğu ibretlik kurallar.

• İnşallah kuzenin sağlığına kavuşur çok üzüldüm şuan :(

• Allah acil şifa versin. Çok zor bir durum ama Allahtan ümit kesilmez.
  • iyi de ben burada onkolog olduğumu iddia etmedim ki? okuduğum makalelere ve kitaplara dayanarak böyle bir tavsiyede bulundum. ayrıca protein alımını azaltmak demek gerekli olan miktarın aşağısına inmek demek değildir. günümüzde protein tüketimi aşırı miktarlarda. bugün amerikan tipi diyette günlük 110 gr üzeri protein tüketimi var fakat WHO bir bireyin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan vücudun fonksiyonel işleyişini aksatmadan sürdürebilmesi için gereken protein miktarını günlük 2000 kcal alması gereken bir insan için 54 gr olarak yeterli bulmuş. sütün içindeki kazein (süt proteini) ve IGF-1 (insülin benzeri büyüme hormonu) kanser hücrelerini besleyen çok önemli iki bileşik. bununla ilgili sana sınırsız kaynak sunabilirim. ayrıca bir doktor olmasam da ileride kanser tedavisini üstleneceğim hastalarım olacak. bununla ilgili ne kadar bilgiye sahip olduğumu tahmin edemezsin (çok olduğunu iddia etmiyorum sadece paragrafa girerken bilgi sahibi olmadığın konu hakkında konuşmamamı tavsiye ettiğin için söylüyorum, biri hakkında bir şey bilmeden yorum yapma.)

edit: şu mantık da mükemmel ya... neymiş zerdeçal her bünyede aynı etkiyi yapmıyormuş. hadi canım? sen sanıyor musun ki her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapıyor? o zaman ilaçları da kullanmayalım? amerikada her sene sağlık sektörüne 2 trilyon dolar harcanıyor türkiyenin milli gelirinin bilmem kaç katı büyüklüğünde ama sağlık sorunları hiç azalmıyor aksine artıyor. ilaçları bir kurtarıcı olarak görmek ve hayatımızda değişiklik yapmamak resmen intihar. (buradan septisemi sırasında spor yapıp, beslenmemizi değiştirip, antibiyotik almayı reddedelim anlamı çıkarmayacağını umuyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 12 Mayıs 2019; 18:41:25 >

• Allah şifa versin hocam gerçekten çok zor. dualarım kuzeninizle.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.