Şimdi Ara

Kuzuların Sessizliği filmi ne mesajı verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
20.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ------------------------------------------------------------------------

gelecek cvplarda spoiler vardır!

ya ben izlediğim filmleri genelde ilk seferde anlarım hakkında yorum yapabilirim yani. ama kuzuların sessizliği filmininsonundan hiçbişey anlamadım. verdiği mesaj hakkında hiçbir fikrim yok. filmin son sahnesinde bitiş yazılarını görünce eee bu kadar mı? dedim...

ne anlatıyor bu film?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuzuların Sessizliği: Derin Mesajlar ve Ürkütücü Bir Yorum

"Kuzuların Sessizliği", seni uzun süre rahatsız edecek, ödüllü bir psikolojik gerilim klasiğidir. Film, seyircilerine insan doğası, kötülük ve hafızanın gücü hakkında kuvvetli mesajlar verir.

Kuzuların Sessizliği Ne Anlatıyor?

Film, FBI akademisi öğrencisi Clarice Starling'in (Jodie Foster), parlak ama kaçak bir seri katille, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) arasındaki karmaşık ilişkisini konu alıyor. Starling, Lecter'ın zekasına ve suçları hakkında sahip olduğu içgörülere ihtiyaç duyar. Lecter ise Starling'in geçmişiyle ilgili rahatsız edici gerçekleri ortaya çıkarır.

Kuzuların Sessizliği Anlamadım

İzleyiciler, "Kuzuların Sessizliği"ni anlamanın zor olabileceğini düşünüyor olabilirler. Ancak filmin verdiği mesajlar oldukça basittir:

• Kötülük her yerde bulunabilir. Lecter'ın karakteri, kötülüğün insan doğasına ne kadar derinden işlemiş olabileceğinin rahatsız edici bir örneğidir.
    • Hafıza güçlüdür. Starling'in geçmişi, onun şimdiki eylemlerini güçlü bir şekilde etkiler ve travmanın uzun vadeli sonuçlarını gösterir.
    • Gerçekle yüzleşmek zordur. Starling ve Lecter arasındaki ilişki, doğruyu ortaya çıkarmak için bazen rahatsız edici gerçeklerle yüzleşmemiz gerektiğini gösterir.

Kuzuların Sessizliği Sonunda Ne Oluyor?

Filmin sonunda, Starling ve Lecter farklı yönlere giderler ancak aralarındaki bağ asla kopmaz. Starling, Lecter'ın yardımıyla seri katili yakalar ancak kendi geçmişiyle de yüzleşmek zorunda kalır. Lecter ise hapishaneye geri döner ancak Starling üzerinde kalıcı bir etki bırakır.

Kuzuların Sessizliği Yorum

"Kuzuların Sessizliği", sinematografisi, oyunculukları ve rahatsız edici konusuyla beğeni toplayan bir başyapıttır. Film, insan psikolojisinin karanlık taraflarına ışık tutan ve uzun süre hafızalarda kalacak güçlü bir yorum sunuyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Filmi izlemedim ama o film Hannibal serisinin bir filmi.Eğer mesaj veriyorsa tüm filmlerini izlemeniz gerekir diye düşünüyorum
  • bana forumda tek olarak önerdiler. diğer filmleri hakkında bir fikrim yok. ama film havada kaldı yani hiçbir sonuç çıkaramadım... devam filmi var mıdır?
  • tam olarak devam filmi değil 2 ayrı filmi daha var, ama en iyisi kuzuların sessizliği
    hatta 3 tane geçen yıllarda çekilmişti bir tane ama anthony hopkins yok.
    Diğer filmleri Red Dragon ve Hannibal
    Son çekilen ise Hannibal Rising, bunu izlemedim o yüzden yorum yapamayacağım. Filmlerinden çıkartılacak mesaj Dr. Lecter'in hasta olduğu piskoloji alanında uzman olduğu ve Clarice Starling'i sevdiğidir bence. Çok derin mesajlar verdiğini sanmıyorum. Clarice'in de güzelliğine değil kişiliğine ve zekasına bi de geçmişteki sorunlu yaşamına aşık oluyor sanırım.

Bir mesaj veriyorsa kitabı okunarak anlaşılırsa daha yararlı olur.
  • hmm teşekkürler
  • Kuzuların sessizliği filmi çıktığı dönemde hayli popüler bir yapımdı. Popülerliğinin altında yatan ise o dönem korku filmi sektöründeki gerilemeden kaynaklanıyordu. Ayrıca psikolojik öğelerin yoğun olduğu bir korku filmi o zamana kadar pek geçerli olmamıştı. Bu bakımdan Kuzuların Sessizliği psikolojiyi, gerilimi ve polisiye türünü birlikte harmanlayan bir yapım. Ayrıca zekice bir senaryonun ürünü. Çekim tekniği de yenilikleri içerisinde barındırıyordu.

Filmin içerisinde pek mesaj aramayın. Bu sadece yeni yetme bir FBI ajanının ele aldığı yeni davada yaşadıklarını ve doktor Hannibal Lecter'ın bu ajanı oyununa dahil etmesini ele alıyor. Fakat film içerisinde geçen diyaloglar hayli etkileyicidir.

Devam bölümlerine gelirsek, Hannibal Rising dışındakileri pek başarılı bulmadım. Hannibal Rising'te Hannibal Lecter'ın gençliğine yönelik yaşadıkları anlatılıyor. Keza bu bölümü izlediğinizde Lecter'ın aslında neden cinayete yöneldiğini anlıyorsunuz.

• Her filmden bir mesaj almaya mı çalışıyorsun mutlaka?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yo hayır.çok beğenilen bir film olduğu için "acaba ben mi birşeyler kaçırdım" diye merak ettim. yoksa her filmden bir mesaj çıkartmam.

@kyran

saolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 4 Nisan 2010; 17:45:05 >
  • Kuzuların Sessizliği dışında üç film daha var bunlardan "Hannibal" direk Kuzuların Sessizliği durumunda, Kızıl Ejder ise Hannibal'ın Kuzuların Sessizliği öncesini anlatıyor (nasıl yakalandığını ve gelişen süreç), Hannibal Rising ise gençliğini ve nasıl bu hale geldiğini anlatıyor.

Mesaj olayına gelirsek insan eti lezzetlidir diye bir mesaj çıkar bu filmden çıksa çıksa. Bu seride mesaj falan arama, izle ve keyfine bak
  • Kuzuların sessizligi , hannibal , kızıl ejder , hanibal doğuyor filmleri
  • Katil olursan cinayet işlersin polis olursan cinayete kurban gidecekleri kurtarırsın her ikiside olmazsan izleyici olursun,
  • çok abartılmış bir film bence.
  • Ben de izlediğimde "bu mudur ?" demiştim.
    Çok büyük beklentiler içinde izlemiştim halbuki.
    Gerçi izleyeli baya oldu, çok az şey hatırlıyorum filme dair; ama beklediğimi alamamıştım.
  • polisiye gerilim tarzı bir film işte mesajı falan yok ama Anthony Hopkins amcam çok iyi oyunculuk performansı sergiledi ve sıradan olmayan bir katil psikoloji örneği var . ayrıca diğer filmleri ayrı ayrıdır seri diye bir durum yok
  • Filmi az önce izledim de bana görede mesaj falan vermek isteği yok gibi. Sıradan bir FBI ajanının başından geçenleri anlattı o kadar.
  • Kötü bir film bence. Ve evet ben her izlediğim bir filmden bir şey kapmaya çalışırım. Bana bir şey katmayacak ise neden 2 saatimi harcayayım. Sonuç :
  • insan eti yiyen adamdan uzak duracan arkadaş

al sana mesaj
  • Bence gelmiş geçmiş en iyi 10 yapım arasında vardır Kuzuların Sessizliği. Sırf Anthony Hopkins'in oyunculuğu bile yeter ki şu ana kadar yapılmış en iyi 2. polisiye filmdir bana göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

Bence gelmiş geçmiş en iyi 10 yapım arasında vardır Kuzuların Sessizliği. Sırf Anthony Hopkins'in oyunculuğu bile yeter ki şu ana kadar yapılmış en iyi 2. polisiye filmdir bana göre..

Birincisi nedir, öğrenebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

Bence gelmiş geçmiş en iyi 10 yapım arasında vardır Kuzuların Sessizliği. Sırf Anthony Hopkins'in oyunculuğu bile yeter ki şu ana kadar yapılmış en iyi 2. polisiye filmdir bana göre..

Birincisi nedir, öğrenebilir miyiz?

Seven..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.