Şimdi Ara

KYK yurdunda kalmaktan çekiniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bu yıl üniversiteye başlayacağım. 20 yaşındayım. Önceki seneler birkaç sorundan dolayı gidemedim. Bu yıl nasipse gideceğim. Ama o kadar fazla şeyden çekiniyorum ki aklımdakileri buraya yazmak istedim. Tecrübeliler belki yardımcı olur.

1- KYK yurtlarına yerleştiğimde yabancılık ya da dışlanma olur mı? Odadakiler önceki yıllar beraber yaşamış üst sınıf öğrencileri de olabilirmiş. Ben sonradan gelip yabancı olacağım nasıl karşılanırım ya da alışabilir miyim ki?

2- Forum sitelerinin hepsini okudum ve çoğu yurtların iğrenç yerler olduğunu ne yemek ne de konfor olduğundan bahsetmiş. Evimdeki konfor alanının yarısının olmayacağının farkındayım da çok mu berbat?

3- Yurt tipleri rastgele mi seçiliyor? Kimi oda ayrı yataklı kimisi ranzalı daha konforlu bir odayı seçme şansımız yok mu?

4- Yemek işleri nasıl oluyor. Arkadaşlarım üniversitede onlara sorduğumda hem kampüsün yemekhanesi var hem yurdun demişlerdi pek anlamadım onu.

Bir de arkadaşlar ilk günleri özet geçebilir misiniz mesela odaya yerleştik ne oluyor ertesi sabah kalkınca falan yaşadığınız deneyimlerini de anlatır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan girdiği ortamda uyumluluğa odaklıdır. Sorunları düşünme sadece ilerle. Öyle rahatsızlık edeni de hiç duymadım. Zaten şikayet edebiliyorsun. Kampüs yemekhanesi öğle yemek verir çok ucuz olur, lezzetli ve doyurucudur genelde. Ama yurtlarda aynı şekilde olmayabilir her zaman. Oda seçme şansın yok ama değişebiliyorsun belki. En sık duyduğum birisi uyumsuzsa onu şikayet edip başka odaya yollayabiliyorlar. Ben yurtta 1 hafta kadar kaldım. Orada samimi arkadaşlıklar doğar ve sosyalleşirsin o kadar söyleyim. Yurtta bir sürü öğrenci var. Canın sıkılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen böyle düşünüyorsan o üni de bitme o hayatta geçmez.Akışına bırak.Ordaki herkes senin yaşında hemen hemen seninle aynı hayatı yaşayan aynı dertleri olan insanlar. Evdeki konforu bekleme ama alışıyorsun.Bir süre sonra evden daha rahat Yemekhane değişken bazen çok güzel oluyor bazen doymak için yiyorsun bazen de yemeden kalkıyorsun.Ama aç kalmazsın herhalde.Bu sene tost 20 lira pizza vs 25 liraydı.Yemek güzel olmadığında yenir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    1. kyk öyle bir şey değil benim ilk yurt apartmandan bozmaydı aynı banyo tuvaleti kullandığımız insanlardan birini yılın sonunda gördüm kalan 15 kişiyle hiç karşılaşmadım. şimdi kaldığım yurtta da oda arkadaşlarımın soyisimlerini bile bilmiyorum. makara falan yaparsın odadakilerle maks.
    2. evet çok berbat
    3. seçme şansı verilseydi herkes en iyi opsiyonu seçerdi değil mi? tabii ki yok.
    4. kyk'da öğle yemeği olmaz sadece kahvaltı+akşam kahvaltı 08-12 akşam 16-23 arasıdır.

ilk günler içinse odandakilerin ismini öğrenirsin ve okulda hızlıca arkadaş grubu oluşturmaya çalışır ilk hafta full dışarıda olup 24'ten önce yurda gelmeye çalışırsın zamanla sabah 5te falan girmek de kafada normalleşir zaten.

ha asosyalsen süreç senin için nasıl işler onu pek bilmiyorum. bunlar benim fikirlerim ve yaşantım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.