Şimdi Ara

Lada Niva 4x4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yakın zaman içinde bir araba almayı düşünüyorum ve sizlere de danışmak istedim. Kafamda ki araç Lada Niva 4x4 . Ortalama 15 bin lira ayırmış durumdayım ve 2000 yılından başlayan modellerini düşünüyorum..

Bu aracı kullanan ya da kullanmış olan arkadaşlar artı ve eksilerini belirtirlerse sevinirim. Diğer arkadaşlar da fikirlerini belirtebilirler. Sizce şehir içi için uygun bir arabamı ve bu paraya başka araçlara yönelmelimiyim.

Şimdiden teşekkürler

• arazide kullandım.konfor sıfır. sağlamlık optimum düzeyde...donanım yokki arıza yapsın kaloriferi çok güzel... ama yazın o arabaya binilmez.....diff lock özelliği var arazi vitesinin dışında boyu kısa olduğu için çok başarılı....yakıtı makul 1.7 motor var... lpgye uyumlu..enjeksiyonlumu karbüratörlümü bilmiyorum ama 1991 modeldi benim sürdüğüm karbürattör vardı yenilerinde mpi yaptılar galiba
  • 15000 i ladaya bağlama bence..

ben senin yerinde olsam o para bmw e36 fln bakardım yok dersen safrane bak ona da yok dersen laguna bak ona da yok dersen marea bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

15000 i ladaya bağlama bence..

ben senin yerinde olsam o para bmw e36 fln bakardım yok dersen safrane bak ona da yok dersen laguna bak ona da yok dersen marea bak
    arkadaşım zaten 15 bin liraya alabileceğin en başarılı 4x4 niva...yada hilux öneririm temiz bulabilirsen 4x4 ü alınır 1994 felan

bu arada e36 bmw veya laguna alcak olsa arkadaşın dediği gibi neden lada nivayla ilgilensin 4x4 lük bir durumu varki niva arıyor yapmaayın allah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

4x4 isteyen biri için söylediklerinizin alakası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

bu paraya başka araçlara yönelmelimiyim.

demiş arkadaş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

bu paraya başka araçlara yönelmelimiyim.

demiş arkadaş.

Alıntıları Göster
    evet yönelebilir başka bir çok çeker araça yönelebilirmiyim demek istemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

pardon ben yanlış anlamışım o zaman

lada niva uygundur sanırım..
  • quote:

quote:

pardon ben yanlış anlamışım o zaman

lada niva uygundur sanırım..

Alıntıları Göster
    liseli detected :D

lada niva arazide oldukça başarılı bir model.ağır arazi şartlarında oldukça iyi.donanım ve konfor bildiğim kadarıyla yok :) 2000 yılından itibaren demişsin ama 96-97 grand cherokee ler mevcut.özellik ve konfor çok iyi.arazi şartlarında da performansı yeterli ama yakıt ve vergi konusunda biraz sorun olabilir :)ha birde şehir içi için biraz büyük kalabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniakcocukcyp -- 1 Aralık 2010; 23:34:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maniakcocukcyp

liseli detected :D

lada niva arazide oldukça başarılı bir model.ağır arazi şartlarında oldukça iyi.donanım ve konfor bildiğim kadarıyla yok :) 2000 yılından itibaren demişsin ama 96-97 grand cherokee ler mevcut.özellik ve konfor çok iyi.arazi şartlarında da performansı yeterli ama yakıt ve vergi konusunda biraz sorun olabilir :)ha birde şehir içi için biraz büyük kalabilir :)

Alıntıları Göster
    nasıl büyük kalabilir? normal bir sedandan daha kısa boyu var... konfor beklememek lazım tabi..

• quote:

nasıl büyük kalabilir? normal bir sedandan daha kısa boyu var... konfor beklememek lazım tabi..

Alıntıları Göster
    Modelli bir araç istiyorsanız Niva uygundur.Onun haricinde Daihatsu Feroza ve Suzuki Vitara da bakabilirsiniz.Ayrıca Niva için Nivatr.com ve Gezenbilir.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    3 ay kadar eniştemin sadece ava giderken kullandığı 93 model Lada Nivayı kullandım. araç arazide süper. hatta caddelerde de süper. yüksek kaldırımlar benim için hiç engel olmadı. ama eğer tüp yoksa yakıtı biraz üzebilir seni. arıza çıkaracak parçası yok. ben tavsiye ederim. hatta param olsa alırım da.

• quote:

bunu bana yazdı iseniz büyük kalabilir derken grand cherokee için yazdım.yoksa lada niva şehir içinde bir problem yaratcak büyüklükta bir araç değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniakcocukcyp

quote:

bunu bana yazdı iseniz büyük kalabilir derken grand cherokee için yazdım.yoksa lada niva şehir içinde bir problem yaratcak büyüklükta bir araç değil.

Alıntıları Göster
    başka araçlara yönelebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Alıntıları Göster
    suzuki samurai de fena sayılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Alıntıları Göster
    Lada Niva gibi 4x4 bir araç almayı düşünüyorsanız, kullanım amacınızın ağırlıklı olarak hangi yol şartlarında olacağını ortaya koymalısınız..

Çünkü Lada Niva; şehir içi-dışı ve off-road kullanımına imkan veren günümüz 4x4' lerinden tamamen farklı özellikte saf bir off road aracıdır..
    Devamlı 4 çeker bu araçların farkı, asfalt dışındaki yol şartlarında ortaya çıkar.Basit ve sağlam mekanik yapısı , kısa şasisi ile daha rahat engel aşma kabiliyeti ve lpg alternatifi ile sözkonusu ağır şartlarda tercih edilir.

Şehir içi ve dışı asfalt yollarda ise;yerden yüksek olmasının getirdiği yol tutuş zaafiyeti, sert-konforsuz süspansiyonu, yol sesini fazlaca alan kabin yapısı,eski teknoloji ürünü motorunun yüksek tüketimi ile keyif vermez.Telaffuz ettiğiniz fiyat aralığında tercih edilmesi,bu şartlarda kullanım için saçma olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Lada Niva gibi 4x4 bir araç almayı düşünüyorsanız, kullanım amacınızın ağırlıklı olarak hangi yol şartlarında olacağını ortaya koymalısınız..

Çünkü Lada Niva; şehir içi-dışı ve off-road kullanımına imkan veren günümüz 4x4' lerinden tamamen farklı özellikte saf bir off road aracıdır..
    Devamlı 4 çeker bu araçların farkı, asfalt dışındaki yol şartlarında ortaya çıkar.Basit ve sağlam mekanik yapısı , kısa şasisi ile daha rahat engel aşma kabiliyeti ve lpg alternatifi ile sözkonusu ağır şartlarda tercih edilir.

Şehir içi ve dışı asfalt yollarda ise;yerden yüksek olmasının getirdiği yol tutuş zaafiyeti, sert-konforsuz süspansiyonu, yol sesini fazlaca alan kabin yapısı,eski teknoloji ürünü motorunun yüksek tüketimi ile keyif vermez.Telaffuz ettiğiniz fiyat aralığında tercih edilmesi,bu şartlarda kullanım için saçma olur.

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkürler ..

Aslında bu aracın konfor ve yedek parça sorununun olup olmamasını merak ediyordum ki cevaplardan anladığım kadarı ile konfor konusunda sınıfta kalmış gibi..Peki bu konfor ve bahsettiğiniz diğer eksi yönler 2004 modelleri ve üstü modeller içindemi geçerli acaba ? Ayrıca lpg li bir niva düşünüyorum..

Bu arada çevremde ki arkadaşlar ve otomobil konusunda ilgili olan insanlarda bu tarz araçlar yerine ford fiesta tarzında rahat ve kullanışlı araçları öneriyor.. Tabi bende de biraz off road tutkusu var ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba ? Sizce standart araçlara mı yönelmeliyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Moviemetal

Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkürler ..

Aslında bu aracın konfor ve yedek parça sorununun olup olmamasını merak ediyordum ki cevaplardan anladığım kadarı ile konfor konusunda sınıfta kalmış gibi..Peki bu konfor ve bahsettiğiniz diğer eksi yönler 2004 modelleri ve üstü modeller içindemi geçerli acaba ? Ayrıca lpg li bir niva düşünüyorum..

Bu arada çevremde ki arkadaşlar ve otomobil konusunda ilgili olan insanlarda bu tarz araçlar yerine ford fiesta tarzında rahat ve kullanışlı araçları öneriyor.. Tabi bende de biraz off road tutkusu var ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba ? Sizce standart araçlara mı yönelmeliyim ?

Alıntıları Göster
    lada niva dururken diğer 4x4 ler yalan.
    en başında, arazi kabileyeti en üst düzeyde olan nadide arazi taşıtlarındandır.
    bu aracın tam yüklü tırmanma derecesi %58'dir.
    böyle bir araç'tan konfor beklemeyin.
    yedek parçası ise bol ve ucuz'dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

lada niva dururken diğer 4x4 ler yalan.
    en başında, arazi kabileyeti en üst düzeyde olan nadide arazi taşıtlarındandır.
    bu aracın tam yüklü tırmanma derecesi %58'dir.
    böyle bir araç'tan konfor beklemeyin.
    yedek parçası ise bol ve ucuz'dur.

Alıntıları Göster
    dostum anladığım kadarıyla şehir içi kullanım için bir araç istiyorsun ama bu araç şehir içi kullanım için pek müsait değil aslında müsait ama konfor 0 yol tutuş yok eğer sürekli olarak arazide ya da bozuk yollarda kullanacaksan al ama şehir içinde kullanıp araziye çıkmayacaksan alma corsa veya fiesta bak yada 406 bakabilirsin o paraya alabileceğin en iyi arabadır

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetavcı

dostum anladığım kadarıyla şehir içi kullanım için bir araç istiyorsun ama bu araç şehir içi kullanım için pek müsait değil aslında müsait ama konfor 0 yol tutuş yok eğer sürekli olarak arazide ya da bozuk yollarda kullanacaksan al ama şehir içinde kullanıp araziye çıkmayacaksan alma corsa veya fiesta bak yada 406 bakabilirsin o paraya alabileceğin en iyi arabadır

Alıntıları Göster
    Arazide kullanacaksan güzel araç.Yağmur çamur dere tepe giden bir araç.Ancak şehiriçinde pek tavsiye etmem..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.