Şimdi Ara

LADA NIVAYI TAVSİYE EDER MISINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, istanbul içinde yaşıyorum. fakat şehir içinde fazla araba kullanmak istemiyorum. sadece babamın köyüne, yedigöllere vb yerlere gitmek için veya acil durumlarda kullanmak için araç arıyorum. babamın köyü taş ocakları içinde. kendi arabası heba oldu.

bütçem 12-14bin. aylık kaba hesaplamayla 1000-1100 km yol yapacağım. 2005 model ve sonrası niva alsam mantıklı bir iş yapmış olur muyum?

• en çok istediğim şeylerden biri lada nivayı alıp baştan sona sıfırdan yapmak tavsiye ederim canavar gibi arazi aracı parçası ucuz arazide çoğu araca duman attırır. amcamda vardı bi kere arazide kullandım dağ bayır dere tepe gezdim çok keyifli bir araba amcam köyde yoldan değil taştan topraktan geçip geliyor. sonuç olarak al derim pişman olmazsın
  • çok doğru bir seçim yapmış olursunuz.

evet konfor olarak yoksun bir araç ama tabiri caizse taş gibi bir arazi aracı. parasının hakkını sonuna kadar fazlasıyla verir. zorlanmaya, ağır şartlara dayanır, hatta bu anlamda piyasada ki en iyi araçlardan biri.

aklıma memleketteki köy muhtarı geldi. kışın kar yağdığı zaman yolları nivayla açardı, yazın yağmur yağdığında millet yaylaya gidemezken o banamısın demez çıkardı. kısaca yaz kış demeden her koşulda size hizmet edecek yolda bırakmayacak bir araç.
  • Söylediğin şartlar altında kesinlikle alınır.
  • 96'dan beri niva kullaniyoruz..

ailenin dorduncu araci ama gunluk kullanimda ve babam ava giderken kullaniyor.. ben de bazen macera aradigimda.. ince arazi lastikleri var bizde.. traktore yakin arazi kabiliyeti..

şöyle anlatayim, sürülmüş ve yağmur yediği için çamur olmuş tarlada batan peugeot partner'i halatla çikardik..

parçasi ucuz, hatta bedava.. her şeyi basit.. suspansiyonu sanirim granitten çünkü taş toprak dere tepe resmen yavaşlamadan geçiyorum.. ama en eğlenceli tarafi çamur olmuş/kar yağmiş köy yollarinda hizli gitmek..

uzun yol caninizi sikar.. ani frenaja pek gelmez.. yakiti da az değil.. ve gürültülü.. ama dağa bayira vuracaksaniz ondan iyisi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 18 Nisan 2012; 20:25:19 >
  • eniştemin 92 lada nivası vardı. sadece av sezonunda kullanmak için almış. günlük kullanım aracı mercedes. bir ara benim ihtiyacım oldu. 2 ay kadar kullandım. hayran kaldım resmen. yüksek kaldırımlardan atlardım. kimsenin giremediği yollara girerdim. şahsen tavsiye ederim.
  • sanıyorum arazi konusunda niva hakkında kötü bir yorum okumanız mümkün değil. şimdiden hayırlı olsun.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim. peki sizce yaşı illaki genç mi olsun, yoksa 8-10 yaş ve altı da işimi görür mü? hem hobi olarak hem de gündelik hayatta kullanacağımdan dolayı trafiğin ortasında beni yarı yolda bırakmasını istemiyorum.
  • Elbette yıpranmamış olmasında fayda var.

Arazide makine gerçekten çok iyi.Ancak şehiriçinde pek konfor vaadetmiyor.Birde diğer arkadaşın dediği gibi frenler biraz ağır çalışıyor.
  • ihtiyaçlarınız için biçilmiş kaftan,doğru bir tercih yaparsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.