Şimdi Ara

LADA SAMARA NEDEN ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 93 model lada samara karbüratörlü arabamla sabah işe gittim. hiçbir sıkıntısı yoktu performansı falan süperdi ancak son hesaplarımda 260km yolda 80tl lpg yakmışım.

bende eve gelince karbüratörden gaz ayarı yapayım dedim ve tornavidayla karbüratör ayar vidasıyla oynadım araba rölantideyken ama hiçbirşey değişmedi.

sonra motoru durdurdum ve vidayı sonuna kadar sağa sıktım. çalıştırdım baktım yine bişey olmadı. sonra yine motoru durdurdum ve bir çalıştırdım çalışmıyor kafayı yiycem.

vidayı şimdi ortaladım, marş motoru basıyor ama motor bir türlü çalışmıyor yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lada Samara Neden Çalışmıyor?

Lada Samara'nızın çalışmama sorunu çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. En yaygın sorunlardan bazıları şunlardır:

• Lada Samara Marş Basıyor Ama Çalışmıyor: Yakıt sisteminde bir sorun olabilir. Yakıt filtresi tıkanmış, yakıt pompası arızalı veya yakıt enjektörleri tıkanmış olabilir.
    • Lada Samara Benzinde Çalışmıyor: Buji kabloları hasar görmüş veya bujiler eskimiş olabilir. Ayrıca yakıt filtresinin tıkanması veya yakıt pompasının arızalanması gibi yakıt sistemi sorunları da olabilir.
    • Lada Samara Marş Basmıyor: Akü boşalmış veya bağlantıları gevşemiş olabilir. Marş motoru arızalı olabilir veya kontak anahtarında bir sorun olabilir.
    • Lada Samara Kontak Sorunu: Kontak anahtarı arızalı olabilir, kontak kilidi hasar görmüş olabilir veya direksiyon kilidi devreye girmiş olabilir.
    • Lada Samara Geç Çalışıyor: Bujiler eskimiş veya ateşleme bobini arızalı olabilir. Ayrıca hava filtresinin kirli olması veya yakıt sisteminde bir sorun olması da soğuk çalıştırma sorunlarına neden olabilir.
    • Lada Samara Kontak Dönmüyor: Kontak anahtarı arızalı olabilir veya direksiyon kilidi devreye girmiş olabilir. Ayrıca kontak grubunda bir sorun olabilir veya akü boşalmış olabilir.
    • Lada Samara Stop Etme Sorunu: Rölanti kontrol valfi arızalı olabilir, hava filtresinin kirli olması veya yakıt sisteminde bir sorun olabilir. Ayrıca ateşleme sisteminde bir arıza stop etme sorunlarına neden olabilir.

Bu sorunların doğru tespiti ve çözümü için bir oto tamircisine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yuh kilometrede 30kr yaktırmışın Lada'ya Lpg de
    Araç normal benzinde o kadar ya yakıyodur ya yakmıyordur.

17 yıl kapmızda durmuştu araç , LPG de taktırmamıştık hiç
  • karbüratör ayarıyla ancak ustalar oynar
    gaz ayarı gaz hortumu üzerindeki plastik vidadan yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Yuh kilometrede 30kr yaktırmışın Lada'ya Lpg de
    Araç normal benzinde o kadar ya yakıyodur ya yakmıyordur.

17 yıl kapmızda durmuştu araç , LPG de taktırmamıştık hiç

60 km si şehir içi kalanı şehir dışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

karbüratör ayarıyla ancak ustalar oynar
    gaz ayarı gaz hortumu üzerindeki plastik vidadan yapılır.

Karbüratör üzerinde bir vida vardı arkasında hava hortumu var orayı oynadım, sonra baktım hortumun diğer ucu(motora giden) uç kırılmış yerine soktum ama galiba kaynak olacak. Arabayı 1 e takıp gaza sonuna kadar kökleyip kontağı çevirince gidiyor ama çalışmıyor teklemeye başlıyor, ben galiba rölantiyi sonunda kadar kıstım, şimdide açamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o3ah -- 17 Haziran 2015; 7:19:23 >
  • ''22 yıldır çalışıyorum yeter artık emekli olmak istiyorum anla beni'' diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

''22 yıldır çalışıyorum yeter artık emekli olmak istiyorum anla beni'' diyor

ben inanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palio mu skoda felicia mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

''22 yıldır çalışıyorum yeter artık emekli olmak istiyorum anla beni'' diyor

Lada emekli olmaz , adamı emekli eder
  • o3ah O kullanıcısına yanıt
    Bence inansanız iyi edersiniz..20 yaşını geçmiş Lada ve Şahin/Doğan gibi araçlar . Kaza halinde ortadan bölünüyor...sahibine de trafikteki diğer araçlara da potansiyel tehlike..Ha işin bir de ekonomik boyutu var ona bir şey demek yanlış olur ancak çoğu uygar ülkede bu yaştaki araçları kullanmak yasak..bence devlet kanun çıkarıp ücreti mukabili bunları vatandaştan toplamalı,trafikten men edip hurda olarak değerlendirmeli..bu lafları kimseyi aşağılamak vs için de yazmıyorum..toplumun güvenliğini de düşünmek gerek
  • araç 18 yaşını geçmiş kendi başına karar veriyor, suyuna gitmeye çalışın.
  • quote:

Bence inansanız iyi edersiniz..20 yaşını geçmiş Lada ve Şahin/Doğan gibi araçlar . Kaza halinde ortadan bölünüyor...sahibine de trafikteki diğer araçlara da potansiyel tehlike..Ha işin bir de ekonomik boyutu var ona bir şey demek yanlış olur ancak çoğu uygar ülkede bu yaştaki araçları kullanmak yasak..bence devlet kanun çıkarıp ücreti mukabili bunları vatandaştan toplamalı,trafikten men edip hurda olarak değerlendirmeli..bu lafları kimseyi aşağılamak vs için de yazmıyorum..toplumun güvenliğini de düşünmek gerek

Bunlar çok başka konular bende bayılıyor değilim benden 1 Yaş küçük klimasız airbagsiz bir arabaya binmeye ama yine de çok şükür. Dünyada yüzbinlerce sıfır araçlar çürümeye bırakmışken, ne diyebilirsiniz ki. Tanrı ne verdiyse öyle olacak,

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

araç 18 yaşını geçmiş kendi başına karar veriyor, suyuna gitmeye çalışın.

Hata bende evet gidiyorsa bırak gitsin, gitmiyorsa götür tamirciye, özellikle birde elinden malzemen dahi yoksa

• Karbüratör'den nasıl gaz ayarı yapmaya çalıştınız o kısmı pek anlamadım ama neyse galiba hava ayarıyla oynamışsınız yada karbüratör'ün bir yerinden çok fazla hava alıyor.
  • o kmye 40 tl yakıyor normalleri :)
  • Lada Samara'nın çok hastası var onun için açılmış baya forum var. İnanıyorum harfi harfine anlatan da vardır. Bir video buldum Rusça ama belki önemli bilgiler vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.