Şimdi Ara

Laguna 1 kalorifer sorunu lütfen yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 96 laguna 2.0 s RXE var. sorunum aşagıdadır
    Kalorifer en yüksek ısı ayarına getirdiğim halde ve motor 92-93 derecede olduğu halde ısıtmıyor. (klimada sorun yok süper soğutuyo)

lütfen bana yardımcı olun. şu soğuk günlerede deli etmeye başladı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delixx -- 5 Aralık 2008; 15:27:02 >

• büyük bir olasılıkla ısıtma radyatörü tıkanmıştır.
    çeşitli nedenleri olabilir;
    normal şartlarda soğutma sıvısının yılda iki kez yapılamıyorsa, yılda bir kez değiştirilmesi uygundur. bu yapılmazsa sıvı, akışkanlığını kaybedebilir, parçalarda oluşabilecek korozyon suya sirayet edebilir, böylece bu korozyon tıkanıklığa neden olabilir. tıkanıklık da genelde ısıtma radyatöründe meydana gelir.

tabi bunun bir diğer nedeni de, genellikle serviste devirdaim değişimi yapıldıktan sonra , damıtılmış su kullanılmaması, antifrizle musluk suyu kullanılmasıdır . musluk suyu korozyana sebebiyet veren en büyük etkendir.

bu tıkanmayı tam anlamıyla kötü huylu kolesterolün damarlarınızı tıkaması gibi düşünebilirsiniz.
    ne kadar yağdan arınmış olursa damarların içinde o kadar akışkan olması gibi,
    soğutma sıvısı da aynı şekilde ne kadar kaliteli ve temiz olursa o kadar sağlıklı netice verir.

piyasada ANTİFRİZ SU KARIŞIMI hazırlanmış vaziyette satılan ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim.

tıkanıklığı gidermek için benim kullandığım yöntem, ısıtma radyatörüne giden hortumları bağlantılarından çıkararak ( hortumları radyatörden değil, sisteme bağlantılarından ) içine tazyikli su uygulamaktır. genellikle açılır.
    sonra sistemin bütün sıvısını boşaltıp, damıtılmış su ile hazırlanan veya hazır alınan karışımla doldulur, havası alınır, güle güle kullanılır .
    :)

• yukarda yazan arkadaşımın dediklerine aynen katılıyorum.sanırsam aracında ya saf antfiriz kullanammışın yada genelde su(şehir suyu)kullanmışınçmuhtemelen hortumlarında tıkanıklık vardır laguna 1 lerin hortumları seni bayağı uraştıracaktır ama tafsiyem işin ehli ustaya veya servise baktır man olacaktır.teşekkürler.unutmadan aracında yaz olsun kış olsun saf antifiriz kullan marka olarakta petrol ofisinden şaşma.
  • baskı ve balata setini mutlaka kontrol ettir
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler tazzikli su ile temizledik ama değişen hiç bişey olmadı başka ne gibi sebebi olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: delixx

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler tazzikli su ile temizledik ama değişen hiç bişey olmadı başka ne gibi sebebi olabilir

termostadınızıda bi kontrol edin,motor hararet göstergesi normal yerindemi ısınınca tam ortada olması gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: delixx

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler tazzikli su ile temizledik ama değişen hiç bişey olmadı başka ne gibi sebebi olabilir

Çok ilginç öneriler var :D özellikle baskı-balata setini kontrol ettir diyenler var. Arkadaşım senin sorunun kalorifer, öncelikle arızayı tam tanımlamak gerekir. Kalorifer otomatik mi yoksa manuel mi? Ben 2001 Model 2.0 16 V RXT Kullandım. Klimanın soğuk ve sıcak ayarını yapan bi kelebek var. bu kelebekleri kontrol ettirmende fayda var. Kalorifer üzerindeki bu kelebek kumanda panalinden çıkmış olabilir (manuel) yada bu işlemi yapan kalorifer üzerindeki motorlardan kaynaklanıyor olabilir(otomatik).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kalorifer sistemi digital termostat yeni değişti araçta saf antifiriz kullanıyorum.
  • Kalorifer borularına baktırın borular sıcaksa ama içerisi ısınmıyorsa kalorifer peteği tıkanmıştır konsolun iç kısmında oluyor onun değişmesi gerekir.
  • aynı dert bendede var

kalorifer peteği tıkalı değişecek bugün.

ayrıca araçta saf antifiriz tavsiye edilmez.antifiriz donma derecesi düşüktür. su eklemek suretri ile bu derece yükseltilir.
    saf antifiriz -12 derecede donar ancak % 50 su ile karıştırıldığında yaklaşık -30-35 derecelere çıkar diyeceksinizki neden böyle işte öyle kartışık bir kimya problemi.

ayrıca saf antifirizin ısı iletme özelliği çok düşüktür. bu nedenle araçta hararet problemleri oluşabilir. bu nedenle su ile uygun derecelere karışım yapmak her zaman en uygun hareket tarzıdır.
  • 2 aylık laguna 1 kullanıcı olarak, yaşadığımız ısıtma probleminin sebebini uzun araştırmalar sonucuda buldum. bu problem ve çözümü kendi aracımın durumuna ailtir o yüzden sizin aracınızda problemi çözer diyemem ama faydası olabilir.

aracımızda ön radyatordeki kaçak sebebiyle su eksiltme dumu vardı. araç su eksiltiğinde ilk olarak kalorifer radyatörünün suyu boşalıyor. ssu takviysini yaptığımızda ise ısıtma işlemini yapıyor.

bir ihtimal sizinde sorununz bu olabilir su eksiltme sıkıntınız var ise suyunu tamamlayıp denemenizi tavsiye ederim.

2. olarak kalorifer peteğinin üst su borusu üzerinde bir tapa var sanırım bu hava alma tapası suyu tamamlayıp burdan da havasını alırsanız sorunu çözebilirsiniz.

bu kendi aracımızda yaşadığımız ısıtma sorunun kaynağı ve çözümüdür. sizin aracınızda aksamlar farklı olabilir öğrendiğim kadarıyla lagunanın 3 farklı motor tipi var. bu duruma bağlı olarak su boruları değişebilir. bizim aracımızdaki problem buymuş hep kalorifer radyatöründen şüpeleniyorduk fakat çok farklı bişiy çıktı karşımıza...

• yıllar sonra tekrar cevap yazıyorum konuyu hortlatıyorum
    aynı aracımızı laguna 1 i kullanmaya devam ediyoruz. ısıtma sorunu o yıllarda çözülmüş olsada daha sonradan yeterli ısıtmaması sebebiyle çin malı kalorifer radyatörü ile değiştirdik. şuan cehennem gibi sıcak yapıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.