Şimdi Ara

LAİR ALIYORMUYUZ ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: XxXsT

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

hocam hastayım senin bu pollyanna ruhuna...
    Yani önemli her yerden 5 ve altı alan bir oyun ne kadar iyi olabilir sence ?

iyimser falan degilim var olanı yazıyorum..

ign de gamespot ta sixaxis ve motion sensor olayına basından karsı sitelerdi her fırsatta kotulediler..lair da onlara bulabilecekleri en buyuk fırsatı verdi..oyun sixaxis ozelligiyle oynanıyor bundan daha buyuk fırsat olabilir mi?analog la oynansa eminim 8 den dusuk not almazdı bu oyun..

ign ve gamespot un incelemelerine herzaman bakarım bilgi alma amaclı ama lair ve motion sensor ozelligi hakkındaki yorumlarıyla cuvalladılar..

neyse artık ps3 e harry potter alırım ne de olsa siteler bu oyuna lair dan daha yuksek puan verdiler lol

Hey maşallah XxXsT yardırmışsın gene.Gamespot ve Ign çuvalladı demek doğru oyunu sen yapmıştın onlar bilmiyor oynayamadılar.Adamlarda gerizekalı PS3'ün kontrollerinden anlamıyorlar.Ign ve Gamespot dışında kaç site daha kontroller berbat dedi.Ama onlarda gerizekalı kontrollerden anlamıyorlar.Merak ediyorum Sony'den para alıyor musun?Gamespot kullanıcı dilimi 5.2 puan vermiş ortalama ama.Berbat diyenlerde %31.23'lerde.Ign Reader Average 6.9. 1up incelemesi 6.Ama bunlar düzenbaz oyun incelemesinden çakmıyorlar.Lair'ın hakkı 9 hatta full not alması lazım.Halen senin gibi Sony fanları kabul etmesede bu oyun kötü.Kötü olmasının nedeni şişirilmesi ve beklentiye neden olması.İstenileni veremedi bunu kaç sitede kaç inceleme yazıyor.Halen burada kalkmış saçma bir şekilde cidden Drizzt'in dediği gibi pollyannacılık oynuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex_webster -- 2 Eylül 2007; 18:12:18 >

• baya bisi yazmıstım gonderemedim site hata verdi tekrar da yazamam kusura bakma..

bundan sora sadece lair aldım ve oynuyorum diyenlerle bu oyunu tartısmaya karar verdim..takıl plz
  • Xxxst oyun bir siteden kötü not alsa ve elestirilse birseyler düsünülebilir ama bircok site ve bunların cogu saglam siteler oyuna kötü not verdiler ve elestiri yagmuruna tuttular ne yani bunların hepsi yanlıs yazıyor ve isi bilmiyor mu Sixaxis'den neden nefret etsinler yeri geldiginde iyi notta veriyorlar

İgn ve Gamespot oyunu mahvetti diyenler var arkadaslar neden oyunu mahvetsinler sadece oyun ile ilgili düsünce ve izlenimleri artılarını eksilerini soyluyorlar oyunun eksisi coksa adamlar ne yapsın burada bunu bu sitelere degil bu oyunu yapanlara soylemen lazım

Psturkiye sitesinde oyunla ilgili oninceleme yazmıstım izledigim videolar aracılıgı ile tam anlamıyla beni ters kose etti bu oyun
  • doğrusu ben bu oynu alacağım. ne olursa olsun en azından konsepti farklı
  • yeni gameplay video lara bakın nasıl oynandıgını gormeden kontrollere kotu demek yanlıs olur degil mi?bu videoları cekenin bi de incelemesi var ama fazla uzatmak istemiyorum sanırım videolar yeterli olur

http://youtube.com/watch?v=gU0HUtY-5N8 (en begendigimde bu oldu baya guzel bi bolume benziyo )

http://youtube.com/watch?v=rJrO6nI_WmU

http://s111.photobucket.com/albums/n144/Maxime764/?action=view&current=ThewaterinLair.flv

@sage

bircok site sixaxis e kotu diyor ve butun incelemelerini sixaxis temeline oturtuyor..boyle oluncada bazı sacmalıklar ortaya cıkıyor sunun gibi:

grafikler harika olmasına ve hic bir eksiginin olmamasına ragmen (cok ufak fps sorunu oluyomus) 8 alıyo

sesler muzikler kusursuz olmasına ragmen o da 8 alıyor..

simdi grafiklere ve seslere 9-9.5 ya da 10 verip gameplay e 2-3 veremezsin di mi? verirsende kimse o incelemeye bakmaz..sixaxis temeline dayandırıldıgı icin incelemeler diger ozelliklerde cope gidiyor yaptıkları incelemelerde..sixaxis opsiyonu kimine gore guzel kimine gore kotu ama sonucta oyun mis gibi oynanıyor..sixaxis i sevmedim diye puan kıramazsın..

sadece bir ozellige gore inceleme yaparsan boyle sacmalıklar ortaya cıkıyo iste..hic profesyonelce yaklasamadı hem ign hem de gamespot..gamespot ta ayrı komik zaten ign den sonra inceleme yapıp ign den daha az puan verdikleri oyun sayısı 100 u gecmistir kesin gamespot ve ign i en azından kendi fikirlerini belirttikleri icin yazıyorum egm psm vb sitelerin bi lair incelemesi var inceleme demeye bin sahit gerekir..

bu arada lair i ps3 un remote play ozelligiyle psp de oynayabiliyomussunuz psp si olanlar icin guzel haber..

• quote:

Orjinalden alıntı: leo

Lair alıyormuşsunuz galiba.. Alın size Lair>>> 4.5
    http://www.gamespot.com/ps3/action/lair/review.html?sid=6178017&tag=topslot;title;1&om_act=convert&om_clk=topslot

Yazan adam Lair'ı tamamen unutun gitsin diyor, bence de öyle yapın

LAİR ALIYORMUYUZ ???

No, you idiot--the other right.

Gamespot a sonsuz saygım var eğer onlar bu oyuna 4.5 verdilerse 5$ olsa bile almam bu oyunu ki incelemeyi okudum güzel olmuş makara

• quote:

yeni gameplay video lara bakın nasıl oynandıgını gormeden kontrollere kotu demek yanlıs olur degil mi?bu videoları cekenin bi de incelemesi var ama fazla uzatmak istemiyorum sanırım videolar yeterli olur

http://youtube.com/watch?v=gU0HUtY-5N8 (en begendigimde bu oldu baya guzel bi bolume benziyo )

http://youtube.com/watch?v=rJrO6nI_WmU

http://s111.photobucket.com/albums/n144/Maxime764/?action=view¤t=ThewaterinLair.flv

@sage

bircok site sixaxis e kotu diyor ve butun incelemelerini sixaxis temeline oturtuyor..boyle oluncada bazı sacmalıklar ortaya cıkıyor sunun gibi:

grafikler harika olmasına ve hic bir eksiginin olmamasına ragmen (cok ufak fps sorunu oluyomus) 8 alıyo

sesler muzikler kusursuz olmasına ragmen o da 8 alıyor..

simdi grafiklere ve seslere 9-9.5 ya da 10 verip gameplay e 2-3 veremezsin di mi? verirsende kimse o incelemeye bakmaz..sixaxis temeline dayandırıldıgı icin incelemeler diger ozelliklerde cope gidiyor yaptıkları incelemelerde..sixaxis opsiyonu kimine gore guzel kimine gore kotu ama sonucta oyun mis gibi oynanıyor..sixaxis i sevmedim diye puan kıramazsın..

sadece bir ozellige gore inceleme yaparsan boyle sacmalıklar ortaya cıkıyo iste..hic profesyonelce yaklasamadı hem ign hem de gamespot..gamespot ta ayrı komik zaten ign den sonra inceleme yapıp ign den daha az puan verdikleri oyun sayısı 100 u gecmistir kesin gamespot ve ign i en azından kendi fikirlerini belirttikleri icin yazıyorum egm psm vb sitelerin bi lair incelemesi var inceleme demeye bin sahit gerekir..

bu arada lair i ps3 un remote play ozelligiyle psp de oynayabiliyomussunuz psp si olanlar icin guzel haber..

Arkadasım grafikler iyidir sesler iyidir ama kontroller kotudur ve bu duruma gore puanlar kırılır sen suanda ben bu oyunu nasıl kaliteli gosteririm cabası içindesin ayrıca sadece İgn ve Gamespot degil diger bircok sitede kontrollerden kırmıs simdi hicbiri bunların Sixaxisi sevmedigi içinmi puan kırıyor.Bizlere oyunun kontrollerini oven siteler gosterebilirmisin arkadasım bütün siteler kontrollerin oldukca kotu oldugundan hemfikir

Oyun dünyasında grafiklerin ve seslerin süper oldugu ama kontrollerin rezalet oldugu oyunlar cok oldu.Bir oyunun kontrolleri kötüyse grafikleri falan istedigi kadar iyi olsun tutması ve iyi yerlere gelmesi çok zordur

Factor 5 oyunu ertelemeliydi ve bu zaman dilimindede bütün eksikleri gidermeliydi.Bu davranısı belki çok tepki toplıyabilirdi ama oyun cıktıgındada degdi be dedirtebilirdi hem oyun medya dünyasına hemde oyunculara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 3 Eylül 2007; 0:06:06 >

• sage

yukardaki videolara baktıktan sonra lair da kontroller berbat ign ve gamespot a katıyorum dersen baska bisi yazmıyacam..

oyuna haksızlık yapıldıgını dusundugum icin bu kadar bilgi sunuyorum..4.5/5 lik oyun hic mi gormedik? transformers,harry potter vb oyunlar lair dan daha mı iyi?ign nin 5 verdigi oyunlara bakarsak bir yerlerde yanlıslık oldugunu anlamamız 1 sn bile surmez..

sonuc olarak ps3 e daha tonla oyun cıkıcak ve bunların cogu kotu oyun olabilir ama lair onlardan biri degil
  • quote:

sage

yukardaki videolara baktıktan sonra lair da kontroller berbat ign ve gamespot a katıyorum dersen baska bisi yazmıyacam..

oyuna haksızlık yapıldıgını dusundugum icin bu kadar bilgi sunuyorum..4.5/5 lik oyun hic mi gormedik? tranfsormers,harry potter vb oyunlar lair dan daha mı iyi?ign nin 5 verdigi oyunlara bakarsak bir yerlerde yanlıslık oldugunu anlamamız 1 sn bile surmez..

sonuc olarak ps3 e daha tonla oyun cıkıcak ve bunların cogu kotu oyun olabilir ama lair onlardan biri degil

Arkadasım neden haksızlık yapılsın.Bana oyunun kontrollerini oven bir tane site gosterirmisin arkadasım.Arkadasım basından beri ne diyorum sadece İgn ve Gamespot degil diger sitelerde kontrolleri çok elestirdi.Bütün oyun medyası Lair'ın kontrollerine mi taktı yani yapma lütfen.Kontrollerin videoda olmadıgı gibi gorundugude defalarca soylendi zaten siteler tarafından

Arkadasım bizlere oyunun kontrollerini oven oyun siteleri gosterir misin ?

• bende basından beri ne diyorum siteler incemelerini yanlıs temele oturttukları icin yaptıkları incelemede kotu diyorum

yukardaki video lar gibi coook video var kontrollerin cok kolay oldugunu gosteren..bu videoları da oyunun yapımcıları yapmıyor..oyunu alan oynayan kisiler yapıyor..

bu incelemeleri yapan herkes ps3 fanı degil..

ayrıca basından beri soyle bisi daha soyluyorum bu oyuna 7-7.5 verilse kimse bu kadar savunmazdı..soyle yazılar olurdu:

onların kisisel tercihi bu puan bence 8.5-9 alması gereken bir oyun der ustunede bisi yazmadı cogu kisi..ama 5 ya da 4.5 gibi puanlar bu oyuna hakaret..hakaretle benim kisisel gorusum .... dır demek ayrı sey..ign de gamespot ta oyuna hakaret ettiler..biri sixaxis suckfest der biri resimlerin altına sacma sacma seyler yazar bu mu profesyonellik?biri cıkıp ben kontrolleri begendim dese yazdıkları yazılar cop oluyor zaten..

2 dk ign veya gamespot sitesine bakıp hangi oyunlara 5 verilmis bir bakın..ortada yanlıs bisiler var..oyun gercekten cok kotu olsaydı kimse bu kadar ustune gitmezdi..oyunu alan ve oynayan herkes fanboy degil..

• XxXsT@
  • Yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi... Kontroller hakkında önyargısı ve şüphesi olanlar, okuyunuz arkadaşlar lütfen...

-------------------------------------------------------------------------

EGM'in Lair'a neden düşük not verdiğinin podcast açıklaması (komedi).

Artılar:
    Hareket sensörleri gayet iyimiş (hani sorun vardı?).
    Yer savaşları gayet iyi yapılmış.
    Frame rate problemi hiç olmamış.
    Oyundaki destansı tadı sevmişler.

Eksiler (buraya dikkat):
    Ejderhalar sanki deri giydirilmiş x-wing'e beniyormuş (!)
    Ejderhaların çıkardıkları ateş topları tuhafmış ve gerçekçi değilmiş pek (hergün ejder gördükleri için yollarda, iyi biliyorlar zaten)
    Oyunda harita yok.
    Grafikler iyi mi diye sorulduğunda 'grafikler HD' denmiş ve renklerin hoşlarına gitmediği belirtilmiş, kahverengi ve gri tonlardaymış (vay be, yoruma bak).
    Sanatsal yaklaşımı beğenmemişler, yenilik yokmuş pek. (hadi ordan!!)

Kaynak:http://gamers-creed.com/?p=324

---------------------------------------------------------------

Şimdi de yine 6 puan vermiş başka bir incelemeye geçiyoruz ancak burdaki farklı, düşük verilmiş ama bana göre daha makul sebepler var.

----------------------------------------------------------------
    Gamedaily:

Artılar:
    Oyunun görüntüleri bir harika, özellikle 1080p bir televizyonunuz varsa inanlmaz sonuçlar alıyorsunuz.
    Hareket sensör kullanımı öne çıkan bir özellik (allah allah, ilginç).
    Görsel açıdan harikai ş çıkarılmış, havada karada geçen savaşlar, askerler hepsi inanılmaz görünüyor.
    Dağlar, şahane ejderhalar, kocaman krallıklar ve bolca düşman.
    Gemiler patladığında oluşan dalgalar inanılmaz.
    7.1 sesler harika, karanlık ve destansı müzikler ortama çok uyuyor, soundtrack müzikleri de süper.
    Kontrollere biraz alışmak gerekiyor ama alışınca gayet iyi ve beklediğimizden iyi (yok yok bunlar çıldırmış olmalı).

Eksiler:
    Bazı aksiyon sahnelerinde görselliğin kalitesini düşüren frame rat e sorunları can sıkıyor (yav, EGM frame rate sorunu yok diyor, nasıl oluyor?)
    Hikaye biraz sıradan ve akılda kalmayan karakterler.
    Birbirini tekrarlayan görevler (Bioshock da öyle değil mi?)
    Checkpoint sorunu can sıkabiliyor, öyleki 15 dakika savaştığınız yerin sonunda öldüğünüzde aynı yeri tekrar oynamak bayıyo (doğrudur ama black ve dead rising'de de aynı sorun var, bu o oynları kötü yapmadı)

Sonuç olarak, oyunun bazı sorunlarından dolayı (yukarda yazılanlar yani) sağlam kontroller ve güzel ejder savaşlarına rağmen, beklentiler çok büyük olduğu için, bekleneni tam olarak veremiyor Lair. Kiralama yoluna gidilebilir.

Kaynak:http://www.gamedaily.com/games/lair/playstation-3/game-reviews/review/5533/1732/?page=1

---------------------------------------------------------------------------

Bir oyuna düşük puan vermek doğaldır. Ancak bu oyuna kontrollerinden dolayı düşük verilmesi gariptir. Görülüyor zaten yukarda, EGM bile kontrolleri sevmiş. Eksileri ise çok komik, sebeplere bakar mısınız? Gamedaily ise daha makul, olabilir dedikleri eksiler. Ama 2 incelemede de kontroller beğenilmiş. Komik olan ise inanılmaz çelişen görüşler var, örneğin frame rate sorunu. Onun dışında da Gamedaily'nin bahsettiği sorunların hiçbirisine değinmemiş EGM. YAni bu nasıl incelemedir arkadaşlar? Bir de bunlara güvenip yorumluyorsunuz oyunları.

Bakın Black'de de inanılmaz checkpoint sorunları vardı, özellikle son bölümde. Dead rising'i zaten biliyoruz. Ama bu sorunlar oyunları puanlarından etmedi pek, belki de hiç. Ama burda onu bile yazmışlar. Lair'a karş bir tuhaf tavır var, ya da Sony ve PS3'e karşı. ama demem o durki, şu yorumları okuyun ve durumu kendiniz değerlendirin. Kontrollerde sorun varsa neden bu adamlar yok diyor, Gamespot ve IGN kontrollerden not kırıyor ve diğer şeyler iyi diyorsa bu adamlar nasıl o şeylere kötü diyebiliyor?

Neymiş? Demek ki bu incelemeleri de yapanlar insanmış. Yok profesyonel inceleme yaparmış da GS ve IGN, yok işi bilirlermiş de. Hadi ordan.. PAX fuarı videolarını izlediyseniz (hepsini izledim) ne komik yorumlar olduğunu, ne komik sorular sorulduğunu, röportajı yapanların oyun yapımcılarına ve oyunlarına - sitede yazdıkları yazılardaki tavıların aksine - karşı ne derece makul davrandıklarnı ve aslında bizden, ahmet'ten mehmet'ten de daha fazla hiçbişey bilmediklerini gayet iyi anlarsınız. Ama işte takip etmek lazım...

Not: Belki yine bi 2 ay sonra yazarım, böyle çok rahat... İş güç, forum kafamı bozuyor artık. Kalite yerlerde, üzgünüm.
    Not2: XxXt, hocam çok zor birşeyi kanıtlamaya çalışıyorsun ve sonuna kadar da haklısın, işin en acı tarafı da bu.

Edit: İmla zart zurt..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 3 Eylül 2007; 1:30:54 >

• adventure

bende bircok kez senin yazdıgın tarzda bir yazı yazmak istedim ama emegimin bosa gidecegini dusundugumden yazmadım..benim cesaret edemedigim birseyi yaptıgın icin tebrik ediyorum..

insanlar bu oyunun kotu olduguna okadar cok inanmıs ya da inanmak istemis ki oyunu alan herkes video lar cekiyo incelemeler yazıyo hic birine onem verilmiyo..oyun dunyasında ilk defa olan seyler yasanıyo bu aralar..bakalım daha neler gorucez
  • bu oyunun gelişide olaydı, puanlarıda olay oldu daha 1 sene konuşuruz biz bunu. gerçekten hiç incelemelere önem vermem ancak bir oyunda istikrarlı bir şekilde kötü notlar alıyorsa vardır bişeyler. yinede oyun içi videolarına bakıyorum kim ne derse desin 4.5 alacak oyun olmadığı kesin. sonuçta oyunu bendeki bir oyunla takaslayarak alıcam yada varsa kiralayan kiralarım oynarım görüşümü burada yazarım.
  • "Bir oyun PS3'e çıkmışsa zaten 9 puanı hak etmiştir."

düz adam
  • Tabiiki "HAYIIIIR" Gamespottan 4.5/10 alan oyunu niye alayım çöpe para harcamaya okadar meraklı değilim..
  • Hayır şimdi oyunu oynayan kişiler oyunu beğenmiş okuduğum kadarı yabancı sitelerdeki yorumları ama incelemelerde düşük not alıyor lair.

Zaten ign gibi sitelerin notlarına bakmıyorum çünkü tam bir anti-ps3 sitesi bence.

Ama yinede bu oyunun kusurlarını örtmek için bir cevap değil tabi, en iyisi oyunu forumdan alacak arkadaşlar varsa ki var, oynasın bize söylesin.

Eğer her oyunu incelemelere bakıp alsaydık oyun oynayamazdık.
  • ben aldım arkadaşlar play -aisadan 10 gün sonra gelir elime ne denirse densin bu pyunu merak ediyorum ben farklı bir deneyim xbox360 a çıkan oyunların hepsimi güzel yani (yanlış anlamayın fanlık yapmıyorum oda var bende hatta daha çok onu oynuyorum) ama laire haksızlık varmış gibime geliyor...
  • Yahu hakikaten bu pollyannacılık artık aştı gitti..Ne demek kontrollerden dolayı bu kadar düşük not verilmez ?
    Eger oynanışı etkiliyorsa bal gibi verirsin. Ne oyunlar gördük, grafik, konsept iyi ama berbat kontroller yada kameradan dolayı sevilmedi, unutuldu gitti.
    Gameplay bir oyunun en önemli yanı. Grafik, seste kurtarmaz bu kötüyse. Onca en ciddi oyun siteleri 5 ve altı vermiş ama hala "yok bu oyun iyi, bu siteler yanlı, iş bilmiyorlar" tavırları.
    Alın oynayın abicim o zaman.Madem bu kadar güveniyorsunuz. Parada sizin keyifte sizindir. Ama bu oyunun dünya oyun piyasası gözünde edindiği kötü imajı silmeyecek.
    EGM kötü, 1UP kötü, IGN kötü, Gamespot kötü...O zaman bir site önerin onu dikkate alsın oyun camiası. Factor5 bu kadar savunmamıştır oyununu...

Rogue Squadron alın oynayın, başarılı Factor 5 oyunu en azından. Çok yabancılıkta çekmezsiniz, çok benzer çünkü. X-Wing sürmek daha zevkli Ejder sürmekten ve Tie Fighter avlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Eylül 2007; 11:50:33 >

• Oyunu savunduğumuz yok ki çıkınca görücez sen hayatta herşeyi başkalarının yönlendirmesiyle mi yapıyorsun yoksa kendin tecrübe edinip mi ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.