Şimdi Ara

LAİR ALIYORMUYUZ ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Sfred

Oyunu savunduğumuz yok ki çıkınca görücez sen hayatta herşeyi başkalarının yönlendirmesiyle mi yapıyorsun yoksa kendin tecrübe edinip mi ?

Bunlar yönlendirme degildir. Profesyonel sitelerin incelemeleridir.
    Bugüne kadar bu kadar düşük puan alıpta iyi çıkan oyun biliyorsanız yazın oynayalım.

Dedigim gibi para sizin keyif sizin. Alır oynarsınız ama bu oyunun patlak imajını düzeltmeyecek.

ps : Oyunsuz kalmadıkça, bu kadar düşük puan alan oyun için DL DVD yi geç, zaman ayırıp DVD5 medya bile harcamam. Merak etmişsin cevap olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Eylül 2007; 12:02:12 >
  • bırak hacı patlağı matlağı,kimsenin kimseye şu oyunu al bu oyunu alma deme hakkı yok ancak tavsiye edebilir uzatma artık.
    oyunun demosu indirilir insanlar bakar oyun oynanır oynanmaz alınır alınmaz karar verir.
    neyin kavgası bu sizdeki anlamadım bir türlü arkadaş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

bırak hacı patlağı matlağı,kimsenin kimseye şu oyunu al bu oyunu alma deme hakkı yok ancak tavsiye edebilir uzatma artık.
    oyunun demosu indirilir insanlar bakar oyun oynanır oynanmaz alınır alınmaz karar verir.

daha önceden biliyoruz motion sensörle rahat oyun oynanmadığını o yüzden denemiş biri olarak kimseye lair almasını tavsiye etmiyorum oldumu.
  • Ya siz gamespot a ign ye falan başvursanıza, ordaki adamlardan daha profesyonelsiniz anlaşılan...
    Buralarda harcamayın kendinizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nefret_21

quote:

bırak hacı patlağı matlağı,kimsenin kimseye şu oyunu al bu oyunu alma deme hakkı yok ancak tavsiye edebilir uzatma artık.

daha önceden biliyoruz motion sensörle rahat oyun oynanmadığını o yüzden denemiş biri olarak kimseye lair almasını tavsiye etmiyorum oldumu.

hangi oyunda rahat kullanılmıyormuş? ben denememiş olmalıyım.

• quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

quote:

Motorstorm.

• normal kontrollere göre zor tabiki ama 4. level a kadar sorun yaratmıyor.zaten level 4 den sonra oyun iyice zorlaşıyor arabalar yarışı bırakıp size dalıyor.
  • valla motorstorm aldığımda bir deniyeyim dedim motion sensor le puahaha çıldırtıyodu beni :)

Eğer lair da da öyleyse hak vermek lazım inceleme yapanlara..
  • quote:

quote:

ben de gamepad ile oyun oynayamıyorum,kmseye konsol tavsiye etmeyeyim o zaman.
    öyle bir mantık var mı ya,ben beceremiyorum o yüzden kötü bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi... Kontroller hakkında önyargısı ve şüphesi olanlar, okuyunuz arkadaşlar lütfen...

-------------------------------------------------------------------------

EGM'in Lair'a neden düşük not verdiğinin podcast açıklaması (komedi).

Artılar:
    Hareket sensörleri gayet iyimiş (hani sorun vardı?).
    Yer savaşları gayet iyi yapılmış.
    Frame rate problemi hiç olmamış.
    Oyundaki destansı tadı sevmişler.

Eksiler (buraya dikkat):
    Ejderhalar sanki deri giydirilmiş x-wing'e beniyormuş (!)
    Ejderhaların çıkardıkları ateş topları tuhafmış ve gerçekçi değilmiş pek (hergün ejder gördükleri için yollarda, iyi biliyorlar zaten)
    Oyunda harita yok.
    Grafikler iyi mi diye sorulduğunda 'grafikler HD' denmiş ve renklerin hoşlarına gitmediği belirtilmiş, kahverengi ve gri tonlardaymış (vay be, yoruma bak).
    Sanatsal yaklaşımı beğenmemişler, yenilik yokmuş pek. (hadi ordan!!)

Kaynak:http://gamers-creed.com/?p=324

---------------------------------------------------------------

Şimdi de yine 6 puan vermiş başka bir incelemeye geçiyoruz ancak burdaki farklı, düşük verilmiş ama bana göre daha makul sebepler var.

----------------------------------------------------------------
    Gamedaily:

Artılar:
    Oyunun görüntüleri bir harika, özellikle 1080p bir televizyonunuz varsa inanlmaz sonuçlar alıyorsunuz.
    Hareket sensör kullanımı öne çıkan bir özellik (allah allah, ilginç).
    Görsel açıdan harikai ş çıkarılmış, havada karada geçen savaşlar, askerler hepsi inanılmaz görünüyor.
    Dağlar, şahane ejderhalar, kocaman krallıklar ve bolca düşman.
    Gemiler patladığında oluşan dalgalar inanılmaz.
    7.1 sesler harika, karanlık ve destansı müzikler ortama çok uyuyor, soundtrack müzikleri de süper.
    Kontrollere biraz alışmak gerekiyor ama alışınca gayet iyi ve beklediğimizden iyi (yok yok bunlar çıldırmış olmalı).

Eksiler:
    Bazı aksiyon sahnelerinde görselliğin kalitesini düşüren frame rat e sorunları can sıkıyor (yav, EGM frame rate sorunu yok diyor, nasıl oluyor?)
    Hikaye biraz sıradan ve akılda kalmayan karakterler.
    Birbirini tekrarlayan görevler (Bioshock da öyle değil mi?)
    Checkpoint sorunu can sıkabiliyor, öyleki 15 dakika savaştığınız yerin sonunda öldüğünüzde aynı yeri tekrar oynamak bayıyo (doğrudur ama black ve dead rising'de de aynı sorun var, bu o oynları kötü yapmadı)

Sonuç olarak, oyunun bazı sorunlarından dolayı (yukarda yazılanlar yani) sağlam kontroller ve güzel ejder savaşlarına rağmen, beklentiler çok büyük olduğu için, bekleneni tam olarak veremiyor Lair. Kiralama yoluna gidilebilir.

Kaynak:http://www.gamedaily.com/games/lair/playstation-3/game-reviews/review/5533/1732/?page=1

---------------------------------------------------------------------------

Bir oyuna düşük puan vermek doğaldır. Ancak bu oyuna kontrollerinden dolayı düşük verilmesi gariptir. Görülüyor zaten yukarda, EGM bile kontrolleri sevmiş. Eksileri ise çok komik, sebeplere bakar mısınız? Gamedaily ise daha makul, olabilir dedikleri eksiler. Ama 2 incelemede de kontroller beğenilmiş. Komik olan ise inanılmaz çelişen görüşler var, örneğin frame rate sorunu. Onun dışında da Gamedaily'nin bahsettiği sorunların hiçbirisine değinmemiş EGM. YAni bu nasıl incelemedir arkadaşlar? Bir de bunlara güvenip yorumluyorsunuz oyunları.

Bakın Black'de de inanılmaz checkpoint sorunları vardı, özellikle son bölümde. Dead rising'i zaten biliyoruz. Ama bu sorunlar oyunları puanlarından etmedi pek, belki de hiç. Ama burda onu bile yazmışlar. Lair'a karş bir tuhaf tavır var, ya da Sony ve PS3'e karşı. ama demem o durki, şu yorumları okuyun ve durumu kendiniz değerlendirin. Kontrollerde sorun varsa neden bu adamlar yok diyor, Gamespot ve IGN kontrollerden not kırıyor ve diğer şeyler iyi diyorsa bu adamlar nasıl o şeylere kötü diyebiliyor?

Neymiş? Demek ki bu incelemeleri de yapanlar insanmış. Yok profesyonel inceleme yaparmış da GS ve IGN, yok işi bilirlermiş de. Hadi ordan.. PAX fuarı videolarını izlediyseniz (hepsini izledim) ne komik yorumlar olduğunu, ne komik sorular sorulduğunu, röportajı yapanların oyun yapımcılarına ve oyunlarına - sitede yazdıkları yazılardaki tavıların aksine - karşı ne derece makul davrandıklarnı ve aslında bizden, ahmet'ten mehmet'ten de daha fazla hiçbişey bilmediklerini gayet iyi anlarsınız. Ama işte takip etmek lazım...

Not: Belki yine bi 2 ay sonra yazarım, böyle çok rahat... İş güç, forum kafamı bozuyor artık. Kalite yerlerde, üzgünüm.
    Not2: XxXt, hocam çok zor birşeyi kanıtlamaya çalışıyorsun ve sonuna kadar da haklısın, işin en acı tarafı da bu.

Edit: İmla zart zurt..

Abicim sen nerdesin yaaa.Yoksa sendemi küstün foruma

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

quote:

Motorstorm.

resqect sensin di mi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sfred

valla motorstorm aldığımda bir deniyeyim dedim motion sensor le puahaha çıldırtıyodu beni :)

Eğer lair da da öyleyse hak vermek lazım inceleme yapanlara..

aslında şöyle 10-15dk bi denesen alışınca çok zevkli oluyodu. ama motorsikletlerde bi ön kaldırma sorunu var kontrolleri paralel tutmak lazım
    lairda durum biraz farklı motorstormda ilk zamanlarda çok savurur ama lair da savurma değilde istenilen yöne gitmeme sorunu var diyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

seni ayakta alkışlıyorum mantık bu joypetle fsp oynuyamıyorum bütün oyunlar kötümü şimdi....

• Yahu demo gelicek mi gelmeyecek mi ?

Hiç haber yok ?
  • 11 Paund verip orjinal almıyor musunuz? En kötü ihtimalle 100YTL'ye gittigidiyorda satarsınız kar bile edersiniz
  • lair çıktı ben aldım gelicek 10 güne...

link
  • bende aldım yola çıktı bugün 9-10 güne burda bakalım görücezz akmı karamı =? :)
  • yani bi oynıyalım oynanabilirlik yüzünden düşük puan almış oynayamamışlardır onlar....
  • adventure ı bu yuzden tebrik ettim yazıyosun yazı ,videolar la oyunu gosteriyosun hala gameplay nasıl acaba gibi sorular soruluyo..ya da ign bu oyuna 5 vermisse 5 dolar bile vermem diye yazılar yazılıyo..

bakınız video ornek 1:http://youtube.com/watch?v=fxPKXfRRNAY&mode=related&search=

bakınız 2. bir video adam cok zor gibi gorunen bolumu sixaxis le nasıl oynuyor :http://youtube.com/watch?v=gU0HUtY-5N8 (bunu daha once gosterdim ama kimse bakmamıs galba)

artık olay oyuncu incelemeleri gosterilen videolarla anlatılma asamasını gecti..bazıları bu oyunun kotu olduguna okadar cok inanmıs ki ign bile biz yanlıs yapmısız bu oyun aslında guzel dese inanmıyacak bazıları..

factor 5 in yapabilecegi 2 sey var:

1. si oyuna analog opsiyonunu eklemek (bazılarını susturmak icin)
    2. si demo yayınlamak (bu persembe demo gelir diye dusunuyorum bu kadar kotu incelemeden sonra en buyuk cevap bu olur zaten sitelere)

artık bizim yapabilecegimiz bisi kalmadı..buraya 20 tane video link i yazsamda 10 larca oyuncu incelemesi yazsamda bisi degismiyecek gibi..

oyun tarihinin en buyuk karalaması basarılı olma yolunda cok buyuk bir hamle yaptı..tebrik edelim profesyonelleri..3-5 dk oyunu inceledikten sonra bu adamlara profesyonel diyebilir misiniz orası da ayrı konu neyse lair siparisimi verdim en kısa zamanda gelir umarım artık lair tartısma topic in de oyunu oynayanlarla tartısırız oyunu..

bu oyun berbat oyun tarihinin en buyuk balon u !!! lolllolololol diyip kapatsak mı bu konuyu?bi yere ulasamıyoruz cunku

• quote:

Mantığa bak şimdi..
    Yahu biri kabiliyet, alışma işi digeri kontrol sorunu...Düzgün kontrol edilemiyor yani, capish ?
    Mouse+klavye yi iyi kullanamayan bir sürü oyun var PC de..Kötüdürler bu açıdan.Hem sen hala ölümüne avukatlığa devammı ediyosun ?
    Samimi diyorum, PS3 sahibi çılgın fanları bile senin kadar savunmuyor şu cihazı ve oyunlarını..

XxxsT , çok patlak oyun oldu tarihte. Xbox dada , PS2 dede ,360 dada....PS3 tede olacak ve oldu. Kabullenmek gerek. Kamera ve dönüşler kötü, manevralar olmamış. Bu tür bir oyunda bunlar iyi degilse zaten at çöpe gitsin. Bu tür uçuş ve savaş türü oyunun ana şeyi kontrol ve kameradır zaten..
    Adam alev efektlerine olmamış demiş, Adventure da hemen "sanki daha once ejder ateşi gördü" diye sormuş. Ateş efekti kötüyse kötüdür. Ejder görmeye gerekmi var abicim. Video ve SS lerdede hakikaten kötüydü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Eylül 2007; 18:23:59 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.