Şimdi Ara

LAMBA PARLAKLIĞI?? yetkili abi bekleniyor :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://store.donanimhaber.com/71/05/2f/71052f8150917521871a5e5e648f66fb.jpg

ışık şiddeitini soruyodu ne yaptınız ?
     LAMBA PARLAKLIĞI?? yetkili abi bekleniyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutt453 -- 20 Haziran 2015; 20:04:14 >

• Ben hepsi eşit yaptım
    K-l-m imiş
  • V/r oranı yani i si büyük olan daha parlak olucak soru tam buysa k buyuk l buyuk m gibi görünüyor
  • Meslek lisesi elektrik bolumu okuyorum cevap K>L>M.. Gonlunuz rahat olsun :D

Edit: KLM Disinda cevap veren arkadaslar; lambalar ozdes. Lamba sayilari ayni. Oyleyse sadece dirence bakariz. En az direncli olan en parlak yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FNA97 -- 20 Haziran 2015; 23:35:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unconscionable97

Meslek lisesi elektrik bolumu okuyorum cevap K>L>M.. Gonlunuz rahat olsun :D

Hocam ilk basta ben de öyle düşündüm.fakat potansiyel degil de emk vardı diye başka şıkkı işaretledim sizin söylediginiz dogru büyük ihtimal
  • Ulan tm yim ben bile dogru yaptim bu soruyu
    i=emk/R+r
  • quote:

Orijinalden alıntı: MfgorunumluTm

Ulan tm yim ben bile dogru yaptim bu soruyu
    i=emk/R+r
    yahu biri söylesin lambanın parlaklığı güce bağlı değilmi ? P=İkarexR CEVAP M>L>K
  • Bende i².R den yaptim MLK diye de anlayamadim parlaklık güçten bulunur yani herkes KLM demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invinciblee -- 20 Haziran 2015; 20:51:12 >
  • Arkadaslar ben ikare r den yaptım

Ama ikilemdeyim lambanın r sini mi alacaktık
    Yoksa lamba+üretecin mi
  • bende M L K yaptım voltları paylaşması gerekmiyomu seride
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutt453

bende M L K yaptım voltları paylaşması gerekmiyomu seride
    bu soru sınavın en kolay sorusuydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretakbas73

yahu biri söylesin lambanın parlaklığı güce bağlı değilmi ? P=İkarexR CEVAP M>L>K

Bende öyle biliyorum R be kadar büyükse lamba o kadar parlak yanar baska bir etken yoksa. Başka da bir etken yoktu.

Eminim ya M L K yanit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 20 Haziran 2015; 19:45:29 >
  • eee gençler. devrede direnç az olmalıki büyük akım geçsin daha fazla parlasın lambalar öyle değilmidi yaaa?
  • Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    K-L-M cevap anlamadıgım notkto formulde ikare.r degilmi en cok akım k dan gecer lambaların dirençler birbirine eşit yine k-l-m cıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akordiyon

eee gençler. devrede direnç az olmalıki büyük akım geçsin daha fazla parlasın lambalar öyle değilmidi yaaa?
    MLK DEGIL MI YA NE KLM SI
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikretakbas73

Hocam pil in direncini i².R ye dahil etmiyoruz.
  • aynen hocam millet bildiğinide unutmuş yoksa bizmi bilmiyoruz vallahi kendimden şüphe ettim.
  • Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bırakın kendilerini kandırsın KLM Diyenler millet formul kullanmadan kafasına göre sallamış resmen .
  • Invinciblee kullanıcısına yanıt
    herkes beni ilgilendirmez Ben güç formulunden yaptım kesinlikle doğrudur KLM Diyenler kendini kandırıyor haberleri yok adam gibi katsınlar desinlerki biz bu formule göre yaptık desinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: GergedanGörünümlüAyı

K-L-M cevap anlamadıgım notkto formulde ikare.r degilmi en cok akım k dan gecer lambaların dirençler birbirine eşit yine k-l-m cıkar

Ben devreye ilgili baya soru çözmüştüm tekinay yanınlarından video çözümlü mustafa hoca sözel olarak direnci fazla olan devreden direnç geçirmek için çok daha fazla akım uygulamamız gerek demişti daha çok akım uygulanınca da daha direnci büyük olan gibi bir şeyler yorumladı yani R si fazla olan lambanın parlaklığı daha fazla yanıyordu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.