Şimdi Ara

LAN/Ethernet Windows Serv. 2003de çalışmıyor Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar VIA Compatable Fast Ethernet Ethernet kartım var (onboard)..Bu ethernet kartı formattan sonra çalışıyor windows xpde windows 2000de otomotik tanıyor..98 ve 95 denemedim tanıyormu bilmiyorum......Amma velakin ben Windows Server 2003yükledim vede ethernet kartını otomotik tanımadı internetede bağlanamadım..Driver CD mdeki Ethernet kartının driverini yükleme çalıştıgımda İşletim sistemiyle uyumsuzluk gösterdi...

VIA Compatable Fast Ethernet kartı sürücüsünün Windows Server 2003 işletim sistemine uygun olanını bulamadım..Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsencan -- 24 Mart 2008; 16:45:59 >

• Yardım edicek yokmu
  • Var ama anakart marka ve modelini söyle lütfen
    Bakalım hemen

Bu arada yanlış anlama lütfen,ethernet driverını bulamayan bir insan neden windows "SERVER" 2003 işletim sistemini bilgisayarına kurar,onu da anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 24 Mart 2008; 21:40:54 >
  • Ethernet Driverini Windows 2000de otomatik tanıyordu XP dede tanıyor.2003 serverde kurmaması acayip anakart marka modelini bilmiyorum eğer istersen bütün driverlerimin listesini veririm arçelik almıştım pc ama ilginç windows server 2003 için driver tanımaması adamlar cdnin içinede koymamışlar....İstersen kasayı açarım anladığım kadarıyla anakartın üzerinde yazanları buraya yazarım donanım bilgim pek yetersiz.
  • http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=1232
    bu programı indirerek anakart marka ve modelini öğrenebilirsin.
    Ya da elindeki driver cdsinde cdnin üstünde anakart marka ve modeli yazar.
    ya da
    resimde 1 nolu kısımda anakart markası yazar.Modeli ise yine 1 nolu kısımda ya da 2 nolu kısımda yazıor olabilir.resimden bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 24 Mart 2008; 22:30:19 >

• Öncelikle Saolun yardımlarnız için

Programı Açtığımda Anakart bölümünden anakarta geldim vede anakart özellikleri karşıma çıktı..

MSI PM8M2-V (MS-7071)
  • Şuanda server 2003 cd elimde değil..xp kurulu xpde denedim complated dedi..Eğer siz eminseniz server 2003 de çalışacağına sorun yok demektir..

Edit : Anakartın sitesinde dolaştım ama bulamadım hiçbirşey gözüme çarpan.

Edit 2 : Şimdi gözüme çarptı ethernet kartım fast compatable.... yerine VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter olarak değilmiş (isim olarak).. ve şuanda sorunsuz nete bağlanabiliyorum..Verdiğiniz sürücünün bilgilendirme TXT sini okuduğumda server 2003 ile uyumlu sürücü olduğunu gördüm..

Fikriniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsencan -- 25 Mart 2008; 0:55:14 >
  • Sanırım verdiğiniz XP de çalıştıığına göre readme dosyasındaki yazan işletim sistemleri ilede çalışacaktır..Server 2003de dahil

Fikriniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratsencan

Sanırım verdiğiniz XP de çalıştıığına göre readme dosyasındaki yazan işletim sistemleri ilede çalışacaktır..Server 2003de dahil

Fikriniz ?

Aynen.Sitesinde 2003 ile alakalı driver ayrıca olarak yok.Ama readme dosyasına bakmadım.Eğer supported kısmında server 2003 yazıyor ise o işletim sisteminde de sorun çıkmadan çalışacaktır.Sorun çıkarsa da tekrar yazarsınız bakarız
  • Tamam sağolun teşekkürler.
  • Merak edip indirip baktım da
    **
    **
    ** VIA Rhine Family Fast Ethernet Adapter
    **
    ** NDIS Driver for Windows 98SE/ME/2000/XP/SRV2003/Vista
    **
    ** v3.68 Apr, 2007
    **
    **

yazıyor.sorun olacağını sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.