Herkese merhabalar ben 2004 model Lancer kullanmaktayım.Arabanın orjinal aküsü artık yetersiz geldiği için 60A bir mutlu akü alarak değiştirmek istedim ancak değişimden sonra şöyle bir problem yaşamaktayım.Aracım motor ısınıncaya kadar düzgün çalışıyor ancak motor sıcaklık ibresi ortada sabitlenince yani sıcaklık normale gelince araca gaz vermezsem rölantide çalışırken stop edecek konuma gelinceye kadar düşüyor.Bazen stop ediyor bazende edecekmiş gibi yapıp deviri biraz artırarak toparlıyor vede arac giderkende sanki boğuk bir şekilde gidiyor.Bir kaç ustanın söylemiş olduğu kutup başını söküp bekleme , araç kontak açıkken kutup başlığını söküp sonra takma aracı biraz rölantide bekletip kapatıp klima ile biraz çalıştırma gibi tabir edilen şekilde beyin sıfırlama ilgili işlemleri yapmış bulunup sonuç alamamaktayım.Bu konuyla ilgili daha önce böyle bir problem yaşamış ve çözümünü bulmuş Mitsubish'ici kardeşimiz yardımcı olursa çok sevinirim.Herkese iyi günler teşekkürler.
Not (Servise gidecğim ancak belki bir pratik çözüm olabilir diye bir iki gün bekliyorum)
dostum mitsubishici değilim ama yazayım zaten bu olayın mitsubishiylede alakası yok akünün şase kablosunun ucunu bir kontrol et ya temazsızlık falan vardır yada oksitlenmiştir...bi temizle tekrar güzelce tak tekrar dene...düzelmezse servise gidersin...
Korkacak bir şey yok arkadaşım. Klima kapalı olarak arabanı çalıştır. Gaz verme, hareket etme, cam pencere açma, far yakma ve yaklaşık 10 dk. çalıştır. 10 dk. sonra aracın eski haline gelecek merak etme.. Kolay gelsin.
Yardımlarınız için saolun arkadaşlar bu sabah servise gittim bana tarif ettiği olayı usta kendisi yaptı. Kontak açıkken kutupbaşını söküp tekrar taktı ve aracı çalıştırıp yaklaşık 10 dakika çalıştırdı ve klimalı olarak da 2-3 dk çalıştırdı.Normale döndü.Birde hava filtre borusunun önünde kelebek gibi bir parça var onu temizledi normala döndü.Bu arada isim vermek yasakmı bilmiyorum ama ilgilerinde ötürü Güneri otoya ve Tural ustaya teşekkürlerimi sunarım herkese iyi çalışmalar.
Geçmiş olsun. O temizlenen yere ventil boğazı diyorlar. Yanlış hatırlıyor olabilirim.