Şimdi Ara

LANCER (KÖPEKBALIĞI) GAZ DÖNÜŞÜMÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Lancer modelinin gaz dönüşümü işlemi yapılmaya başlayacak!!!!

Sistemin özellikleri.
    1 - Sistem LPG değil LPI diye geçiyor yani diğer sistemler , yanma odasına gazı gaz olarak gönderirken bu sistem gazı sıvı halde gönderiyor ki buda güç kaybını ve yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor.

2 - Diğer sistemlerde sabah ilk çalıştırmada benzin ile çalıştırmak gerekirken bu sistemde direk gaz ile çalıştırılabiliyor.

3 - Diğer sistemlerde ; belirli aralıklar da ; yağlama özelliğinden dolayı, benzin ile aracın sürülmesi gerekirken bu sistemde böyle bir gereklilik yok.

4 - Bu sistem MME nin önerdiği bir sistemdir.

Bunun dışında bu sistemin takıldığı araçlardan herhangi bir şikayet şu ana kadar ulaşmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caramurat -- 13 Mart 2009; 15:04:14 >

• Harika!

Güvenlik açısından nasıl tedbirler var?

Gazı sıvıya çevirmek ekstra bir basınç gerektriyor malum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Yeni Lancer modelinin gaz dönüşümü işlemi yapılmaya başlayacak!!!!

Sistemin özellikleri.
    1 - Sistem LPG değil LPI diye geçiyor yani diğer sistemler , yanma odasına gazı gaz olarak gönderirken bu sistem gazı sıvı halde gönderiyor ki buda güç kaybını ve yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor.

2 - Diğer sistemlerde sabah ilk çalıştırmada benzin ile çalıştırmak gerekirken bu sistemde direk gaz ile çalıştırılabiliyor.

3 - Diğer sistemlerde ; belirli aralıklar da ; yağlama özelliğinden dolayı, benzin ile aracın sürülmesi gerekirken bu sistemde böyle bir gereklilik yok.

4 - Bu sistem MME nin önerdiği bir sistem ve aracın garantisini bozmuyor

Bunun dışında bu sistemin takıldığı araçlardan herhangi bir şikayet şu ana kadar ulaşmamıştır.

Fiyat bilgisi isterük

Ayrıca Colt'a da takılamaz mı bu sistem?

• quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Fiyat bilgisi isterük

Ayrıca Colt'a da takılamaz mı bu sistem?

Aynen.. Colt'a da garantiyi bozmayan lpg sistemi geleceği bilgisini vermiştiniz sanırım. Colt'a da uygulanmalı bu sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 13 Mart 2009; 5:23:15 >
  • quote:

Sistemin özellikleri.

"DÜPLÜ LANÇER"-Taktırmayın kardeşim,bu arabanın bi gururu var

• quote:

Sistemin özellikleri.

Murat bey,fiat ve başlanacak tarihi alabilirmiyiz.

• Tam 1 yıldır bekletiyor beni servis.
    Nihayet diyelim.
    Zannedersem vialle olacak..
    Fiyat alalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiyat ve biraz daha ek bilgi alabilir miyiz? hangi motorlar kullanabilecek bu sistemi. eğer ki mitsubishi 0 araçlara garanti kapsamında takılmasına izin verdiği bir sistem ise ben de kendi aracımda sorun yaşamayacağıma dair ciddi bir fikir oluşur.

herhangi bir marka seçip deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşılacağına böyle bir sistemi kullanmak daha mantıklı.

fiyat makul olursa ve aracım da müsait ise soğuk baktığım LPG olayına bakış açımı değiştirebilir.
  • ----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 21:30:36 >
  • Sayın caramurat duy sesimizi. Colt'un yakıt filtresi değişimi 700 TL. 120.000km'de değişiyor. Bu durumda ya bunun için mantıklı bir fiyat çıkarılmalı ya da yakıt filtresini değiştireceğinize direk yakıt'ı değiştirin yani LPG takın benzine paydos hatta LPG tankını da benzin tankını çıkarıp onun yerine takın süper olur
  • sayın caramurat.bizi çok heyecanlandırdınız.lancerin dizeli yok diye üzülüyorduk ama bu sistem daha iyi olabilir.acilen fiyat ve daha detaylı teknik bilgi istiyoruz.lpg tankı nereye takılacak?yakıt tüketimi ne olacak?vs vs.
  • EVET YA BENCEDE FİYAT ÖNEMLİ. TUTUP DA 1 MİLYAR DERSENİZ BENDE DELİRCEM GİTCEM LANCER ALCAM. ZORLUYCAM KENDİMİ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecz_mel

EVET YA BENCEDE FİYAT ÖNEMLİ. TUTUP DA 1 MİLYAR DERSENİZ BENDE DELİRCEM GİTCEM LANCER ALCAM. ZORLUYCAM KENDİMİ.

Bir milyar olacağını sanmıyorum.En az 1.000 euro veya 1.000 usd olabilir.1.000 liraya taktırmayan kalmaz herhalde.6 ayda bunu amorti edecek bir sürü arkadaş olur.
  • benim fiyat tahminim de 2500 TL. garantiyi bozmayacak bir sistem olacaksa normal sayılabilir. hyundai 1700 lira gibi BRC sistemi garanti kapsamında izin veriyormuş.

carismaya oluyor mu bu bahsi geçen sistem. ne kadar tüketecek onu da merak ediyorum.

uzunyolda 7.5 lt üzeri LPG tüketimini kabul etmem 5.5 benzinde tüketiyorum zaten.

herşey şehiriçi tüketimde saklı anlaşılan. detayları sabırsızlıkla bekliyorum. lancerim olmasa da
  • Arkadaşlar sizce LPG uygulaması motor sesini nasıl etkiler, motor sesinde bir değişiklik olur mu?
  • havada kalmış bu konu. gelişme yok mu acaba? fiyat vs..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: exposure

havada kalmış bu konu. gelişme yok mu acaba? fiyat vs..?

Havada Kalmadıda,Deneyecek bir arkadaş bulamıyoruz.Biraz tuzlu.
  • Muhteşem!

Gazı sıvıya dönüştürmek için illa basıncı artırmaya gerek yok, soğutursanız sıvı olur.

Vay canına!
  • Sanırım biraz erken haber verince sabırsızlıklar başladı.
    LPG dönüşümü yapılabilmesi için konu ile ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli belgeleri almanız ve konu ile ilgilenecek personelin gerekli eğitimleri tamamlaması gerekmektedir. Haziran ayı itibari ile bayilerde yaygınlaşmaya başlayacaktır.
  • fiyat konusunda o kadar düşük olacağını düşünmüyorum (1000-2500 tl arası), geçen sene benim carisma'ya mitsubishi yetkili servisinde teleflex taktırmıştım ve bunu taktırırken oradaki makine mühendisi abimiz bu sistemden bahsetmişti fakat fiyat olarak 4000 tl civarı fiyatı olacağını söylemişti, kullanacağınız otomobilin mali değeri yüksek ise değer fakat 15-20 bin liralık otomobil için çok yüksek rakam...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.