Şimdi Ara

Land Rover BMW motoru mu kullanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Land Rover Range Rover Sport'larda TDV6 ve SDV6 olarak iki tane dizel seçeneği sunuluyor, TDV6 258 Beygir, SDV6 306 Beygirlik dizel motorlar

Bildiğiniz üzere BMW'nin N57 kodlu dizel motorlarında da 258 ve 306 Beygir olarak iki adet seçenek bulunmakta, bunların arasındaki farkın turbo olduğunu düşünüyorum, biri tek turbo diğeri biturbo olması lazım...

Detaylı bilgi verebilirseniz, hangisinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyebilirseniz mutlu olurum.

Ek olarak; Range Rover'da SDV6 seçeneği yok malesef sadece 258 beygirlik motor bulunuyor, bu yüzden seçeneklerden çıkarılmalı mıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Land Rover, BMW Motorları Kullanıyor mu?

Land Rover araçlar, dizel ve benzinli olmak üzere çeşitli motor seçeneklerine sahiptir. Ancak BMW motorları şu anda Land Rover araçlarında kullanılmamaktadır.

SDV ve TDV Arasındaki Fark

SDV (Süper Dizel V) ve TDV (Turbo Dizel V), Land Rover'ın eski dizel motor serilerinde kullanılan isimlerdir. SDV motorları önceki nesil V8 dizel motorları, TDV motorları ise daha yeni nesil V6 dizel motorları temsil eder.

SDV6 ve TDV6 Arasındaki Fark

SDV6 ve TDV6, sırasıyla Süper Dizel V6 ve Turbo Dizel V6 anlamına gelir. Bu terimler, Land Rover'ın önceki nesil ve mevcut nesil V6 dizel motorlarını ayırt etmek için kullanılır.

Range Rover'ın En Sorunsuz Motoru

Hangi motorun en sorunsuz olduğu, kullanım koşulları ve bakım alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak genel olarak 3.0 litrelik TDV6 dizel motor, güvenilirliği ve yakıt verimliliği nedeniyle Range Rover sahipleri arasında popüler bir seçimdir.

3.0 SDV6 ile 3.0 TDV6 Arasındaki Fark

Hem 3.0 SDV6 hem de 3.0 TDV6, aynı 3.0 litrelik V6 motor bloğunu temel alır. Ancak SDV6, önceki nesil bir motordur ve TDV6, mevcut nesil bir motordur. TDV6, daha fazla güç ve tork üretir ve daha verimlidir.

Range Rover BMW Motoru

Şu anda üretilen hiçbir Land Rover modelinde BMW motoru kullanılmamaktadır. Land Rover, Jaguar Land Rover'a ait olan kendi motorlarını üretmektedir.

Range Rover Hangi Motoru Kullanıyor

Range Rover, benzinli ve dizel olmak üzere çeşitli motor seçeneklerine sahiptir. Benzinli motorlar arasında 3.0 litrelik ve 5.0 litrelik V6 motorlar, 4.4 litrelik V8 motor ve 5.0 litrelik V8 süper şarjlı motor bulunur. Dizel motorlar arasında 3.0 litrelik TDV6 motor ve 4.4 litrelik SDV8 motor bulunur.

Range Rover Motoru Kim Üretiyor

Jaguar Land Rover, Range Rover'da kullanılan tüm motorları üretir. Land Rover, motor üretimi için BMW veya başka bir üçüncü taraf üretici ile iş birliği yapmamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu site belki işinize yarar.

http://www.auto-data.net/tr/
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Bmw de 306 hp dizel motor seçeneği yok 258 ve 313 hp var
    Range rover sdv6 306 hp sport modelinde var
    tdv6 258 range rover modelinde var
    Bmw ve jaguar-land rover grubu ortak şanzıman kullanıyor zf tork konvertörlü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

Bmw de 306 hp dizel motor seçeneği yok 258 ve 313 hp var
    Range rover sdv6 306 hp sport modelinde var
    tdv6 258 range rover modelinde var
    Bmw ve jaguar-land rover grubu ortak şanzıman kullanıyor zf tork konvertörlü

hocam, bu motorlar bmw'nin motoru mu, biri tek turbo diğeri biturbo olan ?
  • BMW motoru kullanıyor olabilirler .
    Ama Emin olduğum tek şey ortak çalışıyorlar .
    Borusan Oto da Land Rover satışları ve bakımlarında yapılıyor .
    Ya da bazı Land Rover modellerinde kullanıyorlar olabilirler .
    Örneğin ;
    Mercedes cla , Mercedes A180 ve B serilerinde Renault motoru kullanıyorlar . Böyle bir şeyi Mercedes gibi büyük bir firma neden yapar bilmiyorum ama kesinlikle maliyetten düşürüyorlar ve çok şişik fiyatlara satılıyor bu Renault motorlu mercedesler .

• Motorlar farklı çünkü bmw'nin motoru sıralı 6 silindir (I6) iken land rover'ın motoru v şeklinde 6 silindir (V6).

• quote:

Orijinalden alıntı: 61 TRABZON 61

Motorlar farklı çünkü bmw'nin motoru sıralı 6 silindir (I6) iken land rover'ın motoru v şeklinde 6 silindir (V6).

peki SDV6 ile TDV6 arasındaki fark nedir o zaman ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Ford ranger ve nissan navara yok
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motorlar bunlar mı ?

www.auto-data.net
    2006 Land Rover Range Rover III (facelift 2005) 4.4 i V8 32V (306 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5198

www.auto-data.net
    2012 Land Rover Range Rover IV 3.0 V6 (258 Hp) AWD Automatic | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=23060

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Kesin bilgim yok ama bmw aynı motor büyüklüğünde daha güçlü

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Motorlar bunlar mı ?

www.auto-data.net
    2006 Land Rover Range Rover III (facelift 2005) 4.4 i V8 32V (306 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5198

www.auto-data.net
    2012 Land Rover Range Rover IV 3.0 V6 (258 Hp) AWD Automatic | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=23060

yok hocam motorun teknik verileri değil de aradaki beygir farkının neden olduğunu merak ediyorum, yazılım sayesinde mi yoksa turbo sayesinde mi diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Arkadaşlar Land Rover Range Rover Sport'larda TDV6 ve SDV6 olarak iki tane dizel seçeneği sunuluyor, TDV6 258 Beygir, SDV6 306 Beygirlik dizel motorlar

Bildiğiniz üzere BMW'nin N57 kodlu dizel motorlarında da 258 ve 306 Beygir olarak iki adet seçenek bulunmakta, bunların arasındaki farkın turbo olduğunu düşünüyorum, biri tek turbo diğeri biturbo olması lazım...

Detaylı bilgi verebilirseniz, hangisinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyebilirseniz mutlu olurum.

Ek olarak; Range Rover'da SDV6 seçeneği yok malesef sadece 258 beygirlik motor bulunuyor, bu yüzden seçeneklerden çıkarılmalı mıdır ?

Motorlar ford üretimi diye biliyorum,Jaguar da kullandı bu üniteleri.
    https://forum.donanimhaber.com/m_64152487/tm.htm
    Aradaki fark yazılım ve yeni bir turbo zannederim.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Eski 2.7tdv6 lar da Ford üretimiydi ben de ford diye biliyorum ama şu ankji motorlar hakkında çok da bilgim yok.
  • Range Rover Sport 2015 model araç ta peugeot v6 hdi tipi çift turbolu motor kullanılmaktadır. Forumlardan araştırmama gore motor pistonlarında bir kronik çatlama oluşmaktadır genelliklle oluşma km 35000 gibi rast geldim bizim aracımız 58000 km yaptı arzayı yaşın 3 yıl geçmesi sebebiyle garanti kapsamına alınamadı

Bence araç normal şartlarda ağırbakımı zor yapılması gibi zorluğu var motor arka kısmında ponpa kayışı var ve bunuda motoru indirmeden değişebileceğini sanmıyorum ayrıca araç motoru travers ile birlikte inebiliyor komple govde ayırma işlemine gerek kalmıyor tabikide Türkiye şartlarında fiyatı goz onune alırsak bu aracı alacak olanlar bu sorunları göz arda edebilir. Konfor ve süspansiyon olarak yol tutuşu ve sürat serilik açısından diger lüks sekmentteki markalarıda solladığını düşünüyorum

Ama kişisel düşsün cem olarak Range Rover bir peugeot motorunu kullanmasını mantıklı bulmuyorum dünyada dahada iyi motor üreten firmaların olduğunu düşünüyor çünkü insanlar bu muhteşem araca para veriyorlar.

Land Rover BMW motoru mu kullanıyor ?

• 2002 2006 range rover vogue 3.0 td6 dizel ve 4.4 benzin modelleri bmw motoru kullanmaktadır

• Bu arabaların soyu sopu belli değil. Adamlar ne denk getirmişlerse takmışlar volvo ford pejo bmw boyle işmi olur.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Aynen peugeot, citroen ve renault gibi markalar ekonomik motor üretebilmesi sebebiyle birçok markaya motor vermektedir. Bir mercedes kaputunu açtığınıda motor kapağında mercedes yazmasına bakmayın belki renault motoru

bence kendisini kanıtlamış markaların kendi motorlarını üretimini devam ettirmeleri gerekir ancak tabikide bu işler bizlerin istediği gibi olmamaktadır hepside pastadan ne kdara fazla pay almanın peşinde sonuçta bir ticaret yapılıyor bu sebeble kendi markasında daha kaliteli bir motor üreteceklerine hem maliyet hemde yakıt tüketimi kanıtlamış motorları satın alıyorlar ve kendi araçlarına modifikasyon yapıyorlar.
  • Bir avukat arkadaşımın vardı 2011 yada 2012 tam hatırlamyorum 3.6 TDI lanet ede ede satmıştı en son. Gitti 520d BMW ile takas etmişti zar zor. İkinci elde gideride yok meretlerin.
  • Büyuk ihtimal ford motorlarini kullaniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.