Şimdi Ara

Landi Renzo lpg kiti kullananlar buraya... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
12
Favori
209.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fabrikasyon lpg li dacia logan 1.6 LPG aldım. Fakat lpg deposuna gaz dolduramıyoruz. shell ve bp ye gittim. 2 sindede çok az milim milim gaz dolmaya çalışıyor. Pompa kesiyor hemen zaten. Sebep ne olabilir sizce?
  • mrb. benim aracımda lpg nin dolduğu yerin 10 cm ilerisinde bir yerde bir vada gevşemiş sanırım. kaçak var. ciddi birşey midir bilmiyorum. depoya giden borunun delinmiş olabileceğni sanmıyorum. 17 lik anahtarla sıkıla diyor pompacılar haftasonu gitmeyi düşünüyorum. tehlikeli ya da ciddi birşey midir fikirlerinizi bekliyorum... ( seat leon 1.6 staylance )
    Bu arada lpg yi tampon delinmesin diye içten bırakmak akıllıca bir iş değil bence. sallandıkça vidalarda esneme ya da gevşeme olabiliyor. pompacı ya da ciddi eziyet verildiğini düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jowood1 -- 1 Kasım 2011; 22:09:53 >
  • 15 Ağustosta İzmir Nil otogaz da 2011 model Auris 1.33 aracıma Landi Renzo taktırdım..
    Taktırmadan önce firma yetkilileri ile uzun uzun konuştum ve ikna edilmeye ihtiyacım olduğunu,60 ay boyunca kredi ödeyerek sahip olduğum(daha doğrusu 60.ay sonunda olacağım) aracım için bir risk olup olmadığı,iyi ki LPG kiti taktırmışım,iyi ki Landi Renzo tartırmışım dermiyim diye sordum. İlgili kişiler kendilerinden o kadar emindiler ki gönül rahatlığı ile sistemi aracıma monte ettirdim.. Ardından Ramazan Bayram tatilinde 1500 km yol yaptım.. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.. Tatil sonunda aracım kontrol için Nil Oto ya götürdüm ve ne olduysa ondan sonra oldu işte.. Aracımı bilgisayara bağlayıp bir iki ayarıyla oynamalarının ardından servisten ayrıldım ve 10 km gitmeden motor arıza lambası yandı.. Zamansızlıktan 4-5 gün sonra tekrar servise gittim.. Arıza lambasını söndürüp bir ince ayardan sonra bir şey olursa tekrar gelirsiniz diyerekten uğurladılar beni... O gün bugündür mütemadiyen her haftasonu cumartesi günlerimi Nil Oto da geçiriyorum.. Git,gel araç çekişten düşer,bir ayar daha , git gel,araç rölantide stop eder,bir ayar daha,git gel,motor arıza lambası yanar,bir ayar daha vs vs vs....
    Firmadaki teknisyenler ile son görüşmemde aracımın 1.33 motor olduğunu söyledim ve Toyota nın böyle bir motoru mu var cevabımı aldım kendilerinden..
    Kendimi aşıp imkanlarımı zorlayarak sıfır araç almamdaki en büyük neden sanayiilerde zaman geçirmemek,olur olmadık şeylere masraf etmemekti ancak herşeye rağmen olmadı olmuyor :( 10 haftada 10 kez servise gitmek zorunda kaldım..
    İlk iş gününde Nil Oto ya giderek kendileri ile son kez görüşüp , eğer sorunlarıma kesin bir çözüm bulacaklarına ikna olmaz isem Landi Renzo LPG kitini aracımdan sökmelerini ve iade almalarını isteyeceğim...
    Bakalım neler olacak...

Düzeltme: 26.11.2011

Selamlar..

Şikayetimi Landirenzo genel distribütörü Olgun AŞ ile paylaştıktan sonra sıkıntımı beni İzmir bölge müdürlüğüne çağırarak çözdüler sağolsunlar.. Olgun AŞ de şikayetime dönen de bizzat genel müdürleri oldu :) Nil oto da 1.3 lt 100 beygirlik aracıma 1.6 litrelik araçlara takılması gereken enjektör takmışlar.. Bölge müdürlüğünde enjektörü değiştirdiler,tüm sistemi tekrar kontrol ederek eksiklerini giderdiler ve yazılımı da yenileyerek sikayetlerimin tamamını çözdüler :)

Bölge müdürlüğü Çevre yolu İkea çıkışı civarında..
    2.sanayii girişinde Olgun LPG Landirenzo tabelasını görürsünüz zaten..
    Kendilerine herşey için çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamburadan -- 26 Kasım 2011; 17:12:38 >

• arkadaşlar bu gösterge ışıkları sol aşağı yeşil sağ turuncu olduğunda ve sesli uyarı verdiğinde gaz bitmiş demekmidir? yoksa gaz alın uyarısımıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatdzgn

arkadaşlar bu gösterge ışıkları sol aşağı yeşil sağ turuncu olduğunda ve sesli uyarı verdiğinde gaz bitmiş demekmidir? yoksa gaz alın uyarısımıdır?

eğer sesli uyarı veriyorsa gaz bitmiştir.
  • anladım direk benzine geçiyor demek.zaten yokuşta olmuştu ve hafif tekler gibi oldu araba demek anında benzine geçmiş.Teşekkür ederim.
  • kırmızı ışığı yandıktan sonra yaklaşık 80-90 km daha yol yapıyor benim araç
    37lt tüp takılı 29litre fuul gaz alıyor.

sesli uyarı verdikten sonra hemen geçmiyor benzine o sesli uyarı biticek ondan sonra geçiyor.
    ama tabi o sesli uyarının bitmesi 5-10 dk buluyor, isterseniz siz o sesli uyarıdan sıkıldıysanız ki bana bıkkınlık veriyor o sesi dinlemek
    düğmesin basın direk benzine geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: autoshow

Fabrikasyon lpg li dacia logan 1.6 LPG aldım. Fakat lpg deposuna gaz dolduramıyoruz. shell ve bp ye gittim. 2 sindede çok az milim milim gaz dolmaya çalışıyor. Pompa kesiyor hemen zaten. Sebep ne olabilir sizce?

şamandra güvenlik anahtarı devreye girmiştir. dolum yuksek basınç fazla ise yapar. yada ucuz marka şamandra kullanıldıysa. emin ol landi takıldığına
  • arkadaslar benimde 55 litrelik tankima 35-36 litreden bir gram fazla gaz almiyor.
    samandira sokulup takildi gozlerimle gordum uygun Cm'de.
    dibindeki gazi yakamiyor diyordum o da degil.tank agzi acilip icindeki gaz uctuktan sonra pompaya yanasip 5 liralik gaz aldim , gaza gecip 7 km yol gitti oyle benzine gecti.
    yani dibinde kalan 1,5 litre gaza kadar emebiliyor.
    nedir benim sorunum fikri olan var mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 3 Aralık 2011; 11:55:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

kırmızı ışığı yandıktan sonra yaklaşık 80-90 km daha yol yapıyor benim araç

sesli uyarı verdikten sonra hemen geçmiyor benzine o sesli uyarı biticek ondan sonra geçiyor.
    ama tabi o sesli uyarının bitmesi 5-10 dk buluyor, isterseniz siz o sesli uyarıdan sıkıldıysanız ki bana bıkkınlık veriyor o sesi dinlemek

yani direk benzine geçmiyor sesli uyarı geldikten sonra? kulaklarımı çınlattı o uyarı bende aynen dediğinizi yaptım düğmeye basıp benzine geçirdim yoksa durulmuyor aracın içinde o sesle :)
  • quote:

kırmızı ışığı yandıktan sonra yaklaşık 80-90 km daha yol yapıyor benim araç

uyarı sesi geldikten sonra enjektör sesini dinledinmi hiç ? benzine geçiyor mu geçmiyormu diye en kesin bilgiye o şekilde ulaşılır. Benim deneyimlerime göre sesli uyarı verdiği an benzine geçiyor. çünkü o anda bir sarsıntı oluyor çok az . landirenzo blue benimki sizinki farklı ise belki o şekilde olabilir. ama gaz bitiyor uyarısını hem kırmızı ışık ile uyarıp hemde daha sonra sesli bir şekilde uyarmak bana mantıklı gelmiyor.

• benimkiside blu modeli olmuşken en iyisi olsun dedik.
    kırmızı ışık dediğim gibi yanınca yaklaşık 80*90 km daha yol yapıyorum ben, sinyal sesi çalmaya başlayıncada yaklaşık2-3 km kaldı anlamındda bir uyarıdır.

eğer gaz almayıp dediğiniz gibi halen gazla gitmeye devam ederseniz ufak bir sarsıntı yapıp otomatik benzine geçiyor sesi kendisi kesiyor.
    ama işte o ses bir ölüm

ben o ses çalınca direk ben düğmeye basıyırum ve benzine geçiriyorum.
    daha yeni aldım full bitirdim depoyu 330km yol yaptım 65tl nasıl sizce %70 si otoban max: 140-160km hızı buldum bazen, min:120km hız ile gittim. %30 side şehir içi diebilirim.
  • mrb arkadaşlar benim 99 model 406 aracım var landi renzo marka kit takılmıştı aldığımda arac sürekli tekleme yapıyor ışıklarda felan durunca stop ediyor bazende olur olmaz yerde stop ediyor olgun landirenzoya götürdüğümde bizim kitte bir sorun yok diyor aracın başka bir problemi olduğunu söylüyor sizin bir düşünceniz var mı tamirciye gidiyorum oda lpg cinin beni başından atmak için öyle söylediğini söylüyor ne yapacagımı şaştım problem bir türlü çözülmüyor aldığım kişiyede sordum landirenzoyu taktırdığından beri öyle bi problem oldu diyo yani problem landirenzodamıdır ki bende bilmiyorum acill yardım lütfen
  • eşim dün arabayı kullanırken araba hoplamaya başlamış, sonra içeri inanılmaz bir gaz kokusu dolmuş, eve gelince ben de baktım. aynen dediği gibi ve motoru açınca inanılmaz bir gaz kokusu ve kaçak sesi. aynı zamanda mekanik ama oldukça yüksek normalde olmayan bir ses. arabayı babam olguna götürdü ve garantiden bir parçanın onarımı yapılmış, neden olarak da benzicilerde basılan fazla gazın olduğu söylenmiş.bakalım tekrarlayacak mı? şimdiye kadar çook memnunum, bir problem oluşturmadı çok şükür. 42bin kmdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carier22

mrb arkadaşlar benim 99 model 406 aracım var landi renzo marka kit takılmıştı aldığımda arac sürekli tekleme yapıyor ışıklarda felan durunca stop ediyor bazende olur olmaz yerde stop ediyor olgun landirenzoya götürdüğümde bizim kitte bir sorun yok diyor aracın başka bir problemi olduğunu söylüyor sizin bir düşünceniz var mı tamirciye gidiyorum oda lpg cinin beni başından atmak için öyle söylediğini söylüyor ne yapacagımı şaştım problem bir türlü çözülmüyor aldığım kişiyede sordum landirenzoyu taktırdığından beri öyle bi problem oldu diyo yani problem landirenzodamıdır ki bende bilmiyorum acill yardım lütfen

arabanı benzine al sürekli benzinde kullan bakalım aynı sorunu yapacakmı. Eğer aynı sorun devam ederse lpg ile ilgili değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carier22

mrb arkadaşlar benim 99 model 406 aracım var landi renzo marka kit takılmıştı aldığımda arac sürekli tekleme yapıyor ışıklarda felan durunca stop ediyor bazende olur olmaz yerde stop ediyor olgun landirenzoya götürdüğümde bizim kitte bir sorun yok diyor aracın başka bir problemi olduğunu söylüyor sizin bir düşünceniz var mı tamirciye gidiyorum oda lpg cinin beni başından atmak için öyle söylediğini söylüyor ne yapacagımı şaştım problem bir türlü çözülmüyor aldığım kişiyede sordum landirenzoyu taktırdığından beri öyle bi problem oldu diyo yani problem landirenzodamıdır ki bende bilmiyorum acill yardım lütfen

arabanı benzine al sürekli benzinde kullan bakalım aynı sorunu yapacakmı. Eğer aynı sorun devam ederse lpg ile ilgili değildir.

arcınızın ateşleme bobini arızalı olabilir bazı arızalar benzinde beli olmaz ama lpg arızalar meydana cıkar benzine yüzde 1 olan arızalar lpg de size yüzde 20 olarak daha cok beli eder öncelikle aracınızın ateşleme sistemine baktırın daha sonrada rolenti sensörüne baktırın

• ateşleme bobini buji kablolarını bende değiştirdim. Yolda giderken lpgde sürekli kesiyor ve araba resmen zıplayarak gidiyordu yolda. Ama benzine alınca bu sorunu çok az yapıyordu. Değiştirince o şeyleri sorun kesildi. Değişimi aslında çok basitmiş ateşleme sisteminin. İnşallah bozulmazda yine bozulursa ileride ben kendim yaparım valla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ateşleme bobini buji kablolarını bende değiştirdim. Yolda giderken lpgde sürekli kesiyor ve araba resmen zıplayarak gidiyordu yolda. Ama benzine alınca bu sorunu çok az yapıyordu. Değiştirince o şeyleri sorun kesildi. Değişimi aslında çok basitmiş ateşleme sisteminin. İnşallah bozulmazda yine bozulursa ileride ben kendim yaparım valla...

gelenelikle sorunlar aracın ateşleme sisteminden cıkar cünki oto gaz dönüşümü yapılan aracların ateşleme sistemi cok saglıklı olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleli88

ikea nın orda 2. sanayii çıkışı olgun lpg ben 2010 yeni opel astra ya taktırdım.işçilikleri süper,müşteriye ilgi süper tavsiye ederim.kdir usta var orada.ben hüseyin

KARDEŞİM NEDİYON SEN YA BU SORUNU BU YERDE YAŞADIM BEN BURNUMDAN GETİRDİLER Opel zafira 1,6 2006 model arabama olgun lpg ye izmirde ege bölge bayi sanırım taktırdım 5 gün kullandıktan sonra arba teklemeye başladı arabayı götürdüm bizden kaynaklı bişey yok dediler 1 ay olmuştu bakımını yaptıdığım yetkili servise götürdüm araba 10 gün kaldı çapak kaçmış olabilir diye motor kapağını falan söktüler 1000 tl yakın masraf çıkardılar arabanın motor beyni arızalanmış değişcek dediler banada başka beyin takarak olayı kanıtladılar fiyatı 1500 lira idi ee peki bu lpg takınca oldu dedim büyük olasılık ondan dediler olgun lpg ye ilettim bize yazılı belge versinler falan dediler serviste bizim böyle bir sorumluluğumuz yok veremeyiz dedi velhasıl mahkemeleşmek üzereyken olgun lpg servis deki masrafı üstlendi beyin dedim tamir ettirelim dediler tamire gitti geldi olmadı yenisini alın almadılar derken 3 hafta araba yattı çektiğim rezilliğin sitresin bini bin para nasıl oldu bilmiyorum son anda beyin düzeldi araba normale girdi başka servislerde çek ettirdim sorun yok 10 ay dır falan da kullanıyorum sorun yok gelelim olgun lpg ye dedim kardeşim bu montaş yada taktığınız lpg arızalı eğer bidaha arabada herhangi bi sorun olduğunda zorluk çıkarmadan gerekeni yapacagınıza garanti verir seniz tekrar takın dedim veremediler garantiyi bende iade ettim paramı geri aldım ordaki makina mühendisi de mahalle arkadaşım dı üstelik ana bayileri olan kayseride onlarda yardımcı olmadılar opel landrenzoya garanti veriyo diye güvendim ama garanti falan yalan belki birilerine yardımcı olur diye bu yaşadıklarımı anlattım.Biraz uzun oldu ama neyse Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogangunbilge

quote:

Orijinalden alıntı: kaleli88

ikea nın orda 2. sanayii çıkışı olgun lpg ben 2010 yeni opel astra ya taktırdım.işçilikleri süper,müşteriye ilgi süper tavsiye ederim.kdir usta var orada.ben hüseyin

KARDEŞİM NEDİYON SEN YA BU SORUNU BU YERDE YAŞADIM BEN BURNUMDAN GETİRDİLER Opel zafira 1,6 2006 model arabama olgun lpg ye izmirde ege bölge bayi sanırım taktırdım 5 gün kullandıktan sonra arba teklemeye başladı arabayı götürdüm bizden kaynaklı bişey yok dediler 1 ay olmuştu bakımını yaptıdığım yetkili servise götürdüm araba 10 gün kaldı çapak kaçmış olabilir diye motor kapağını falan söktüler 1000 tl yakın masraf çıkardılar arabanın motor beyni arızalanmış değişcek dediler banada başka beyin takarak olayı kanıtladılar fiyatı 1500 lira idi ee peki bu lpg takınca oldu dedim büyük olasılık ondan dediler olgun lpg ye ilettim bize yazılı belge versinler falan dediler serviste bizim böyle bir sorumluluğumuz yok veremeyiz dedi velhasıl mahkemeleşmek üzereyken olgun lpg servis deki masrafı üstlendi beyin dedim tamir ettirelim dediler tamire gitti geldi olmadı yenisini alın almadılar derken 3 hafta araba yattı çektiğim rezilliğin sitresin bini bin para nasıl oldu bilmiyorum son anda beyin düzeldi araba normale girdi başka servislerde çek ettirdim sorun yok 10 ay dır falan da kullanıyorum sorun yok gelelim olgun lpg ye dedim kardeşim bu montaş yada taktığınız lpg arızalı eğer bidaha arabada herhangi bi sorun olduğunda zorluk çıkarmadan gerekeni yapacagınıza garanti verir seniz tekrar takın dedim veremediler garantiyi bende iade ettim paramı geri aldım ordaki makina mühendisi de mahalle arkadaşım dı üstelik ana bayileri olan kayseride onlarda yardımcı olmadılar opel landrenzoya garanti veriyo diye güvendim ama garanti falan yalan belki birilerine yardımcı olur diye bu yaşadıklarımı anlattım.Biraz uzun oldu ama neyse Saygılar.

peki size opel servisi neden lpg sisteminden olduguna dahil yazılı evrak vermedi opel servisi egerki aracınızın lpg den dolayı aracınızın ecu arıza yaptıgını söylüyorsa yazılı belge vermek zorundadır beyefendi olabilir lpg montajı hatalıdır ondan ecu arıza yapmış olabilir ama opel servisi bunu kanıtlaması lazımdı

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.