Şimdi Ara

Laptop 2 disk var 2 windows olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell Inspiron 5521 model laptoptum var doğal olarak makinede 1 adet harddisk yuvası var. Dvd to hdd&sdd aparatı ile DVD sürücünün olduğu yere 2. diskimi taktım. Normal harddisk yerinde SSD var, DVD sürücünün olduğu yerde de normal harddiskim var yerlerini değiştirmiş oldum. Sorum şu SSD ye windows kuracam diğer diskimde zaten yüklü bir windows var iki windowsuda istediğimde kullanma durumum olabilir mi ? Bios dan bi diski kapatıp orda ki windowsu isteğimde de diğer windowsu kullanabilir miyiyim. Yada 2 türlü windows kurulu şekilde çakışma olur mu ? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• younglover Y kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar açılırken(Windows logosu gelmeden önce) cihazınızda hızlı boot seçme tuşu ne ise (bende esc) basarsanız nereden boot etmek istediğinizi sorar. Hangi diskteki windows açılsın istiyorsanız onu seçerek sorunsuz açabilirsiniz.

Ancak diğer diskteki, "User(kullanıcılar) klasöründeki dosyalara erişim sıkntısı olabilir. Bir kaç izinle onları da halledip kullanırsınız. Bios'dan her sefasında disk kapatmanıza gerek yok.
  • Dvd yerinde olan windows yüklü diski çıkarmadan SSD ye format amam mümkünmüdür peki. sadece oluyor mu diye merak ettiğimden soruyorum diğer türlü zaten çıkartıp formatlıyacam SSD yi. Teşekkürler.
  • younglover Y kullanıcısına yanıt
    Olur ama siz yinede ssd tek başıan takılıyken işlem yapın. Windows kurarken yanlış diski biçimlendirirsiniz, gözden kaçar. ne olur ne olmaz garantili yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.