Şimdi Ara

Laptop: adaptör ısınınca kapandı... Başımdan geçen olay..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başımdan geçen olayı sizlere aktaracağım az önce oldu bu olay ve sizlere tavsiyem dikkat edin!

Laptop'umu bataryasız kullanıyorum 2 saat gibi bir süredir oyun oynuyordum bir anda bilgisayar kapandı elektrikler gitti zannettim ama yanılmışım çünkü adaptör aşırı ısınınca kendisini kapatmış. Aşırı ısınma olayına gelince farkında değildim adaptör yatağın içindeymiş, ve baya bir ısınmış kendisini kapatmış çok korktum ne yapacagımı bilemedim hemen adaptörü fişten çektim ve bataryayı bilgisayara taktım kontrol ettim bir zararı oldumu diye çok şükür herhangi bir problem olmadı bilgisayara.

Adaptör çok sıcak olduğu için soğutmak geçti aklımda ve mermerin üstüne koydum bir süre beklettim soğuduktan sonra bir takıp deneyeyim dedim adaptörün ışığı yanıyor mu diye evet ışığı yanıyordu ve bilgisayarıma taktım şuan'da şarj ediyor.

Laptopu bataryasız kullanırken kesinlikle adaptörü soğuk bir yerde muhafaza edin örneğin artık ben betonun üstüne koyuyorum ve bu konuda artık dikkatli olacağım çok şükür ki herhangi bir problem olmadı olabilirdi'de. Garantisi var normalde ama bizim buradan 3 vesaitle gidiliyor oraya gitmesi'de başka bir dert..

Ben bu olaydan bir ders çıkardım umarım sizde benim düştüğüm hataya düşmezsiniz. Kalın sağlıcakla.

İyi Geceler...

• Aynı olay benimde başıma geldi korkdum ama adaptör kendini kapatıyormuş ondan.
  • Adaptörün veya herhangi bir pc bileşenini aşırı ısınması normal değildir.

Benim linksys wag354g modemim vardı 2 adet. Birinin adaptöründe ısınma farkedilmezken diğeri ateş gibiydi. elinizi dokunduramıyordunuz.

ısınan modemin hem de adaptörün içini açtım ve tüm kondansatörler balon gibiydi.. hepsini değiştim ve sorun çözüldü. artık o derece asla ısınmıyor..bu biiiirrrr.

Şu an kullanmakta olduğum acer travelmate 3260 ın da adaptörü aşırı ısınıyordu. 5 dk çalışsa elinizi yakacak derecede. bu adaptör aslında toshiba satellite L50 nin adaptörü..

yerine başka adaptör taktım ve o derece ısınma olmadığını gördüm. 2 adaptörün de değerleri aynı.

içini açtım kırık bıcağa çekiçle vurarak. ama hiç bir kapasitör şişmiş değildi. ölçtüm.. hepsi de normal değerlerde idi. şaşırdım doğrusu.. tam kapatacaktım ki dörtgen kondansatörün (100 mF) bir bacağının lehiminin temas etmediğini, sallandığını gördüm. lehimledim. şu an sıcaklık çok düşük.
    insan sıcaklığında ..36 C civarında..

Yani anlayacağınız adaptör ısınıyorsa sistem tehlikede demektir.arkadaşı uyarmıştım ama dinlemedi. anakartı arıza yaptı ve adaptör de bozuldu. Gerçi tamir ettik ama pc nin ömrünü kısaltır bozuk adaptör...

Adaptörün aşırı ısınması arıza habercisidir.

• Şuanda aynısını yaşıyorum korkudan tuvalette araştırma yapıyorum o derece.. aynısı macbook adaptöründe oldu ve çalışmıyor 😭😭😭

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan aynı olayı yaşıyorum adaptörü direkt prizden çekip buzdolabına attım ağlayarak soğumasını bekliyorum allam nolur bozulmasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.