Şimdi Ara

Laptop Adaptör Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fujitsu Siemens amilo m 1450g cihazımın adaptörü kablosundaki bir temassızlıktan dolayı bozuldu. Kablo sanırım içeriden koptu. Sorun adaptörde değil, kablodan hafif bir duman ve kıvılcım çıktı çünkü. Kendim adaptörü açabilir miyim? Açsam tamir edebilir miyim? Acil lazım; yarın sabaha kadar bekleyip tamir ettirmem çok zaman kaybı. Acil yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kablonun içindeki telleri kaplayan kılıf çatlayıp kısadevre yapmış anlaşılan. Bu adaptörede zarar vermiş olabilir.

Denemekde fayda var. Kablonun neresinden kıvılcım çıktı. Ortalardamı laptoba takılan jakın yakınlarındamı ?
  • kısa devre olduysa adaptörün zarar görme olasılığı çok yüksek
  • Adaptörün laptopa bağlanacak ucunun olduğu tarafta, tam adamtörden kablonun çıktığı kısımda oldu. Oradaki kablo kırılmış, sıyrılmış. Birşeyler yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seksanddirt -- 21 Aralık 2009; 0:47:00 >
  • Peki arkadaşlar bunu İzmir'de en kısa yoldan nasıl halledebilirim? Çankaya'da tamir eden ya da yeni adaptör satan çok yer vardır elbet ama sizin güvendiğiniz, tavsiye edebilceğiniz yerler var mı?
  • Arkadaşlar bilen lütfen cevaplasın:

Benim bu yukarıda bahsi geçen adaptörüm 20V, 3.25 A çıkış değerlerine sahip. Bir tane orjinal adaptör buldum ama 18.5V, 3.5A değerlerine sahip. Bir arkadaşım almamı tavsiye ediyor, seninkine uyar diyor. Siz ne dersiniz, uyar mı, alayım?
    İzmir'de Fujitsu Siemens orjinal ya da çıkma parçalarını nerede bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seksanddirt

Arkadaşlar bilen lütfen cevaplasın:

Benim bu yukarıda bahsi geçen adaptörüm 20V, 3.25 A çıkış değerlerine sahip. Bir tane orjinal adaptör buldum ama 18.5V, 3.5A değerlerine sahip. Bir arkadaşım almamı tavsiye ediyor, seninkine uyar diyor. Siz ne dersiniz, uyar mı, alayım?

amperden yana sorun olmazda arkadaşınızın adaptörü sizinkinden 1.5 volt kadar düşük. Peki uçları ve + - kutupları uyuyormu ?

http://www.adaptorcu.com/

isterseniz linki göz gezdirin adaptör onarımıda yapıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP EKRAN SOKETİ TAMİRİ
    2 yıl önce açıldı
    Asus modem tamiri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orijinalden alıntı: seksanddirt

Arkadaşlar bilen lütfen cevaplasın:

amperden yana sorun olmazda arkadaşınızın adaptörü sizinkinden 1.5 volt kadar düşük. Peki uçları ve + - kutupları uyuyormu ?

http://www.adaptorcu.com/

isterseniz linki göz gezdirin adaptör onarımıda yapıyorlar

Arkadaş 18.5 v x 3.5 A watt hesabı yaparak bana almamı tavsiye etti. + - uçlardan kastın bu bilgisayar giren kablo ucuysa, onu değiştirebiliyorlar, onda sorun olmaz dedi.

adaptorcu.com'a da bakmıştım ama benim FS laptop için uygun değerlerde adaptör bulamamıştım. FS için 20 v 6amper adaptörler mevcut. Onların da ucu uyar mı bilmiyorum. Kaldı ki bu adaptorcu.com güvenilir midir?

• Adaptör kablosunun laptop'a bağlanan kısmına yakın bir yerlerde içten bir kopma oldu sanırım. Kablonun o kısmı oynadıkça şarj durup durup devam ediyor. Adaptörler prize takılan kablodan bağımsız alınabiliyor mu yoksa komple yeni bir adaptör ve kablo mu almam lazım?
  • Notebook ve adaptörün ile çankaya da eski bit pazarı içerisinde başkentli elektroniğe git. Adamlar adaptörü açıp oluyorsa kabloyu değiştiriyorlar. Yoksa da muadil bir ürün alırsınız
  • arkadaşım eger adaptörünü tamir ettirmeyi düşünüyorsan benim msn adresim ayaz_pc@hotmail.com size ucuza mal edebiliriz elimden geleni yaparım..
  • tamir edeceksen bi kac önerim olabilir sana öncelikle adaptörü ac hatları kontrol et hatlardan biri patlamıs olabilir olmadı cıkısı süren diyotlar var 3 bacaklı sogutuculu diyotlar o da yanmıs olabilir o da olmazsa bakmadan bişi diemem
  • Aziz dostum tecrübelerime dayanarak söylüyorum
    Senin devren sağlam
    sadece laptp'a giriş yerinde yada devreye bağlanan kısmında tam birleşim yerinde bir aşınmadan dolayı kısa devre var.Bu alanı 3-5 cm kes ve yerine lehimle.Kimi laptoplarda 3 kablo kimilerinde 2 kablo vardır.Buna binaen dostum cihazın hiç çalışmıyorsa hızlı sigortayı kontrol et

Ayrıca çokda problem olursa cepden ara yardımcı olurum

pm atıyorum

sağlıcakla
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Aziz dostum tecrübelerime dayanarak söylüyorum
    Senin devren sağlam
    sadece laptp'a giriş yerinde yada devreye bağlanan kısmında tam birleşim yerinde bir aşınmadan dolayı kısa devre var.Bu alanı 3-5 cm kes ve yerine lehimle.Kimi laptoplarda 3 kablo kimilerinde 2 kablo vardır.Buna binaen dostum cihazın hiç çalışmıyorsa hızlı sigortayı kontrol et

Ayrıca çokda problem olursa cepden ara yardımcı olurum

pm atıyorum

sağlıcakla

Konuyu 4 yıl sonra hortlayacak ama acil yardıma ihtiyacım var şarj aleyhinin ucu hep yanıyor, tekrar yapıyorum tekrar yanıyor yenı şarj aletı alsam sence tekrar yanarmı sorun nerde garantiside bitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    Yaptığın kablo çok ince olabilir bundan yanıyordur. ya da çok iyi lehim yapamıyorsun lehimle birleştirme yapıyorsan. şarj yerinin yanık olan resmini atabilirmisiniz?
  • Hcm lehimi götürdüğüm dandik bilgisayarcı yapmıştı yanınca bn lehimsiz tekrar bağladım ama heran yanabilir, bide soketede tam oturmuyor uç 1 yıl once bozulmuştu yenisini taktırmıstım, sokette sorunlu olabiiirmi şarj aletimi alsam yoksa Ankara'ya servisemi yollasam Adana'dan garantiside yok, yanan yeri ucu sokete taktığımız yer kısa devre yapıyor sanrım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lDirtyHandsl -- 23 Ağustos 2014; 7:01:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.