Şimdi Ara

laptop bataryam ne şarj oluyo nede bilgisayara şarj veriyo :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    180 liraya yeni batarya aldım.5 gün sonra şöyle bi sorunla karşılaştım.
    bataryadayken oyun oynuyordum ve birden pc kapandı.bi baktım hiç şarj göstermiyo.prize takıp açtım pc yi.%55 kullanılabilir(prize takılı doluyor) yazısını gördüm ama saatlerce o şekilde kaldı hiç ilerlemedi.bataryayı aldığım yere götürdüm.
    bataryayı değiştirdiler.sonra yeni gelen bataryayada aynı şey oldu.
    yine aldığım yere gittim ve adamlar benim bilgisayarı servise götürdüler vee 1 hafta tuttular.yine yeni batarya verip beni gönderdiler.
    ve ben yine oyun oynarken bilgisayar yine kapandı.ve yine aynı sorunu yaptı.adamlar bidaha bataryayı değiştirmeyecekler.

ben kendimce şöyle düşünüyorum:batarya kendini korumaya alıyor.kendini kitliyor.

ne şarj alıyo ne şarj veriyo.bi reset düğmesi felanda yok.acaba programsal yolla bataryaya reset atabilirmiyim?

(batterycare diye bi program indirdim programa baktığımda bataryada hala enerji var olarak gözüküyo ama bataryadan enerji hiç azalmıyo)

• Elinizde faturası varsa değiştirmek ya da para iade etmek zorundalar. Değiştirmezlerse paranızı iade etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Elinizde faturası varsa değiştirmek ya da para iade etmek zorundalar. Değiştirmezlerse paranızı iade etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurun.
    faturam yok ama garanti kağıdı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mücahitalper

faturam yok ama garanti kağıdı var

Alıntıları Göster
    Yine de şansınızı deneyin. Tüketici hakem heyetine başvuru ücretsizdir. Bulunduğunuz ilçe kaymakamlığındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Yine de şansınızı deneyin. Tüketici hakem heyetine başvuru ücretsizdir. Bulunduğunuz ilçe kaymakamlığındadır.

Alıntıları Göster
    peki benim bataryaya reset atma gibi bi şansım yokmu? programsal yolla yada elle
  • mücahitalper M kullanıcısına yanıt
    başka orjinal bir pil takıp deneme yapın sorun pildemi pc demi
  • Yapman gereken batarya tamamen bitene kadar kullan tamamen bitecek ama. Fişe takma, kapandikca. Power tusuna bas. Snra tak fişe ama pc kapali olsun birkac saat şarj olsun cek fişten ac bitene dek kullan. İki sefer bu işlermi sorunun duzelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop pil şarj olmuyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emre_ermag155 E kullanıcısına yanıt
    başka pcde deneyecek durumum yok
    ama kanaatimce arıza pc de.anakartım bataryayı zorluyo olabilir.
    ama bu sorunu sadece oyun oynarken yapıyor.müzik dinlerken film izlerken yada internetteyken 3 saat gidiyo ve hiç bi sorun olmuyo ama oyuna girince böyle bi arızayla karşılaşıyorum
  • kursat.samli K kullanıcısına yanıt
    dediğinizi yapardım ancak fişten çeker çekmez bilgisayar kapanıyor hiç batarya yokmuş gibi davranıyo
    Leptoplarda şöyle bişey vardır oyun oynarken fişe takacaksın pilde oynarsan oyun kalitesi düşer çünkü pildeki voltaj sınırlı ama pil + sarj yaparsan en iyi performansı alırsın bilgisayardan.
    performas ayarlarıyla ilgilidir muhtemelen, ama bataryan hiç şarj olmuyo ve boşlamıyosa bu servislik bi durum, garanti kapsamında oldugu için sen açamazsın, garanti dışında olsaydı tarif ederdim. Yetkili servis çözüm bulamadıysa "daha önce servise verdiğin evraklarla birlikte kaymakamlıktaki tüketici hakları hakem heyetine git, onlar temasa geçer geçmez illaki halledecekler".
  • furkan713 kullanıcısına yanıt
    garanti kapsamı dışında olsaydı tarif ederim dediniz ? en son çare olarak kullanırım ama öğretirseniz sevinirim :)
    ya yenisi al yada internette içindeki pilleri nasıl değiştreceğini vidolu anlatan yerler var bak
    garanti dahilindeyken hiç deneme, anakarta ulaşıyosun, ekranıda çıkartıp bataryanın üstünndeki kalan kabıda alman gerekiyor bunun için, bataryayı taktıgın yuvada (6 hücreli piller için 9 tane giriş var) bunlar anakarta takılıp çıkarılabiliyor. onu tak geri çıkar, dikkat et. zorla takarken birini veya birkaçını yerinden cıkartmıs olabilirsin. veya güç girişinden bataryaya giden kablo batarya girişi veya güç girişinin oradan cıkmıs olabilir. laptopu nasıl acacagını laptopunun modeline göre netten videosunu bulabilirsin.
    oowww.hocam o zor işmiş yaaa.
    bataryanın içini açıp ordan resetlemem gerekmiyormu neden anakarta kadar gidiyorum
  • Aynı sorunla bu kadar gıttıysenız ynısını vrmelıler bılgısayarın . Sen bu pcyı alalı ne kadar zaman oldu ,markası ne .

bataryayı açmadan da kısa devre ile resetleyebilirsin, ben pc ye girişinde problem olabilir ihtimali ile anlattım.
    kısa devre ile resetleme nasıl oluyo bataryanın girişlerini birbirinemi dokunduruyoz?
    pc ye girişte problem olsa bataryam en baştan şarj almazdı.ben ne zaman bataryada oyun oynarken unutsam bu arızayla karşılaşıyorum yoksa normalde çok iyi batarya
  • vahapcemil kullanıcısına yanıt
    markası asus alalı epey oluyo garantisi felan kalmadı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: mücahitalper

markası asus alalı epey oluyo garantisi felan kalmadı yani

Oylyse gecmıs olsun . Umarım yakın zmanda cozersınız .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.