Şimdi Ara

Laptop Bataryasını Yarıya Kadar Şarj Etmek (Prize Takılı Kullanırken)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo energy management programı ile laptopun bataryasını prize takılıyken yarıya kadar şarj edip kullanabiliyordum. Yani %50den sonra dolmuyordu batarya. Ancak Windows 8.1'e geçince yeni sürümünü indirdim ve onda bu özellik yok. Bunu yapabilecegim başka bir program var mı? (sürekli %50 de durması batarya için daha iyi)

• Sürekli %100de tutunca batarya yipranmiyor. Yanlış mı biliyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkanxtr kullanıcısına yanıt
    %100 de sürekli bekleyince batarya daha cabuk ölür . O yüzden yeni telefon alıncada dikkat ederseniz fabrikada ilk şarjı %50 civarında tutarlar.
  • % 50 boş pil mantığı doğru değildir
    O kadar çekik gözlu muhendis her şeyi hesaplayarak yapıyor bunları
    sürekli % 100 de tutmak ne kadar yanlıs ise
    % 50 de tutmak da yanlıştır

Zaten windows uyarıyor pil doldurun diye
    Windowsun komutlarına uymanız yeterlidir
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Zamanında cok araştırdım bu konuyu, şuan direk bir kaynak gösteremem ama en cok bu siteden yararlanmıştım:http://batteryuniversity.com

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 senedir lenovo yu %50 pil sağlık koruma modunda kullandım. çünkü hep prizde kullanıyordum.

geçen pc çökünce %100 dolu vaziyette çalıştırmak zorundaydım ve zaten işime de gelicekti. çünkü hdd data taraması yapıyordum. Evde 3 tane laptop vardı. herkezin kişisel notebook u.

Elektrik de tam zamanında gidince, pili en son biten benim pc oldu. diğer %100 notebooklardan yaklaşık 45 dk - 1 saat önde tamamladı. :D Ben bunu %50 şarj oranına bağlıyorum. Tabi arada bir %100 yapıp sonra yine %50 moduna almakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 30 Nisan 2015; 13:28:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.