Şimdi Ara

Laptop ekran kartı değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba Satellite C660 kullanıyorum ekran kartım bozuldu yeni almayı düşünüyorum ama bu laptopda değişim olur mu bilmiyorum.
    Yardımlarınızı bekliyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Servise götür orada nasıl bir islem yapılacak baksınlar uzaktan olmaz bu iş
  • Tam modeli ne benimde c660 da ekran kartını nasıl bozdun la birde oc yaptım ben
  • cihazınızda ekran kartı anakartın üzerinde chipset şeklindedir sökülüp yeniden takılması gerekir.
    piyasada ortalama 100 tl civarında onarım maliyeti mevcut.
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Toshiba Satellite C660-1QG
  • Notebook Uzmanı N kullanıcısına yanıt
    Anlamadım yani ekran kartı onarımımı 100 tl yoksa sökme işlemi mi ?
  • Mr.Anil kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar servislerdeki chipset değişim işlemi adamın elinde varsa sıfır chip takıyor yoksaki genelde olmuyor söküp yeniden takıyor size hertürlü chip değişti denilecek
    servislerin (yetkiliservis harici) genelde calısma seklı boyledır.ortlama fiyatlar 100 - 150 arasında değişir cok saglıklı onarım oldugu soylenemez cok fazla bilgisayar kullanan biri iseniz 3 ay sonra arıza verme olasılıgı kacınılmazdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tamiri Hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ne yapmamı önerirsiniz?
    size önerim ekrankartının arızalı olduğuna emin iseniz:

1.cihazı cok kullanan (grafik agırlıklı) birisi iseniz chipset değişimini tavsiye etmem.

2.yeni cihaz alıcak paranız yoksa sıfır anakart arastırıp piyasada 300 350 tl arası sıfır oldugunu kendiniz görerek değişimini yaptırın.
    kusura bakmayın ama bilmediğimden soruyorum arızalı olan ekran kartı,anakartı neden değiştireyim ki?
    cihazınızın ekrankartı anakartın üzerinde yapışık bir durumda masaüstü gibi algılamayın harici bir ekran kartı yok
    Hocam C660 ' serisi cihazlar zaten notebook piyasasında grafik chipset i sıkıntılı olan serilerdendir. Eğer cihazı tam anlamı ile sağlam kullanmak istiyorsanız 350-450 TL kadar bir rakam karşılığında özel bir servisten anakart değişimi yaparak elverişli olarak kullanabilirsiniz. Veya diğer 2 seçeneğiniz ise piyasada 2 türlü tamir seçeneği vardır. Bunlardan birincisi ısı yöntemidir. Isı yöntemi ise tercih edilmeyen 3-12 ay süre içerisinde aynı arızanın tekrarlanması ile sonuçlanan bir tamirdir. 100TL de piyasada tamir bedeli vardır. Diğer yöntem ise yukarıda arkadaşımızın da belirttiği gibi chipset değişimidir. Bildiğim kadarı ile bu da sonucu olumlu olursa 150-200 TL kadar bir bedeli vardır. Sonucu olumsuz olması koşulunda ise 35-45$ kadar chipset bedelini size yansıtıyorlar. En mantıklı çözüm ise cihazı şuan olduğu şekilde satmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayt1n

Hocam C660 ' serisi cihazlar zaten notebook piyasasında grafik chipset i sıkıntılı olan serilerdendir. Eğer cihazı tam anlamı ile sağlam kullanmak istiyorsanız 350-450 TL kadar bir rakam karşılığında özel bir servisten anakart değişimi yaparak elverişli olarak kullanabilirsiniz. Veya diğer 2 seçeneğiniz ise piyasada 2 türlü tamir seçeneği vardır. Bunlardan birincisi ısı yöntemidir. Isı yöntemi ise tercih edilmeyen 3-12 ay süre içerisinde aynı arızanın tekrarlanması ile sonuçlanan bir tamirdir. 100TL de piyasada tamir bedeli vardır. Diğer yöntem ise yukarıda arkadaşımızın da belirttiği gibi chipset değişimidir. Bildiğim kadarı ile bu da sonucu olumlu olursa 150-200 TL kadar bir bedeli vardır. Sonucu olumsuz olması koşulunda ise 35-45$ kadar chipset bedelini size yansıtıyorlar. En mantıklı çözüm ise cihazı şuan olduğu şekilde satmaktır.

Peki satsam ne kadara satarım?

• Tam bilgisayar özelliklerini yaz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rayt1n kullanıcısına yanıt
    intel inside i3 işlemci
    nvidia geforce 315M(yinede söylemek istedim) :(
    64 bit işletim sistemi
    3GB ram

Özellikleri tam yazdım mı bilmiyorum ama ekran kartı dışında leptopumda hiç sıkıntı yaşamadım 3 seneden beri kullanıyorum herşey çok güzeldi,cihazda ekran kartı dışında başka bir sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.