Şimdi Ara

laptop ekran netliği sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekranda bır sorun var sanki. ekran cozunurlugu 1080 p. ancak 720p videolar bile okadar net degil. Mesela ornek video ss si: laptop ekran netliği sorunu

Bu video daha buyuk ekran fhd olmayan hd tvde daha net gorunurken 15inc fhd ekranda neden daha kotu.
    Oyunlarda dikkatimi ceken bi netlik sorunu olmadı. ordan da bi ss eklerim.
    intelin ayarlarına baktım. cozunurluk 1080p de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyesssss -- 6 Ocak 2017; 4:44:27 >

• İnternetten izliyorsan görüntü kalitesi düşüktür. Bilgisayarına dosya olarak kaliteli bir görüntüye sahip film indirip denemelisin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

İnternetten izliyorsan görüntü kalitesi düşüktür. Bilgisayarına dosya olarak kaliteli bir görüntüye sahip film indirip denemelisin...

hocam yazdıgım gıbı aynı fılmı hem laptopta hem tvde denedım. ınternet degıl ındırılmıs 720 p film bu. malesef halledemedim henuz :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyesssss

quote:

İnternetten izliyorsan görüntü kalitesi düşüktür. Bilgisayarına dosya olarak kaliteli bir görüntüye sahip film indirip denemelisin...

hocam yazdıgım gıbı aynı fılmı hem laptopta hem tvde denedım. ınternet degıl ındırılmıs 720 p film bu. malesef halledemedim henuz :(

Oynattığın video oynatıcının ayarlarından keskinliği arttırmayı deneyin hocam...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reyesssss

quote:

Oynattığın video oynatıcının ayarlarından keskinliği arttırmayı deneyin hocam...

Maalesef onla alakalı bı durum değil hocam...
  • İntel ekran kartı driverini sildim. Görüntü aynı. Yani driverini yüklemenin bı faydası olmuyor.

Diğer bı tuhaf nokta ise güncel driverini yükleyemiyorum.intel updateden deniyorum gunceli 13 felan gösteriyor. İndirip yukleye bastigimda 10.18 yüklüyor. Elle yüklediğim zamanda aynı 10.18 versiyonunu yüklüyor. Ben hangi driver versiyonunu indirirsem indiriyim kurarken 10.18 i yüklüyor. Bana uygun daha yeni versiyonlar var dikkatli baktim ona. (en son sürüm uygun değil mesela) driver unistall programlarından da kaldırıp denedim aynı.

Sonuc olarak driver yükleyince bı değişikli olmuyor. İndirdigim 720p video 360p civarı bı kalitede oynuyor.

Nvidia da oyunlarda sorun yoktu. Onu henüz yuklemedim. Önce masaüstü ekran kartını halletmem gerekiyor sanırım...

Anlayan varsa bı yardım alırım...

Not:Lenovo z50-70
  • önce onboard sonra gpu driver yenilemelisin
    önce intel auto driver ile dene bütün yazılımları temiz kaldırarak
    bu olmassa üreticinin sitesinden uygun driver cekebilirsin en son harici gpu driver sonrası özel netlik/renk ayarı yapıp düzeltebilirsin
    mesela bende amd crimson var bunda oldukca detaylı ayar var
    donanım iyileştirmesini internet videolarına uygula var nette sorun yaşarsan buna bi bak
    varsayılan degilde özel ile kendi ayarını yakalamaya çalış ekran için ince ayar gerekiyor kısaca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop ekran kararması
    9 yıl önce açıldı
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

önce onboard sonra gpu driver yenilemelisin
    önce intel auto driver ile dene bütün yazılımları temiz kaldırarak
    bu olmassa üreticinin sitesinden uygun driver cekebilirsin en son harici gpu driver sonrası özel netlik/renk ayarı yapıp düzeltebilirsin
    mesela bende amd crimson var bunda oldukca detaylı ayar var
    donanım iyileştirmesini internet videolarına uygula var nette sorun yaşarsan buna bi bak
    varsayılan degilde özel ile kendi ayarını yakalamaya çalış ekran için ince ayar gerekiyor kısaca

Hocam önce inteli yüklemeye çalışıyorum. Nvidiayi kaldirdim. Ama bana uygun güncel sürüm yüklenmiyor. Ne elle ne intel update ile, ne de driver scannerlar ile. Bazıları sürümü son gösteriyor. Bazıları da yenisini bulup indiriyor ama kurarken eski versiyon kuruluyor yine.

Windows update kapattim. Aygıt ayarlarından surucuyu updateden güncellemeyi kapattim.ona ragmen elle kurarken yüklediğim yeni driver, eski olarak yükleniyor anlamadım gitti.

Videolarda ince ayar değil netlik sorunu var gibi geldi bana.

2 sinide kaldırıp video oynattigimda aldığım kalite ile driverleri yukleyip oynattigimda aldığım kalite aynı. 1080p videoda, 720p videoda 360 p civarı bı kalitede oynuyo..Acayip değil mı bu?

Sorunun donanım mı yoksa yazilimmi olduğunu öğrenmenin basit bı yolu yok mı acaba?

Pcme indirdigim bı videoyu intelle değil de nvidiayla oynatmamin bı yolu var mı acaba? Öyle bir denemek isterim.

• reyesssss kullanıcısına yanıt
    windows sürümünü değiştirebilirsin
    daha önce sorunsuz hangisini kullandıysan ve üreticide hangi driver varsa o sürüme gecmelisin
    olmadık sıkıntılar cıkarıyor bazen bende cözemiyorum daha önce win7 de kullandıgım laptop format sonrası intel driver tanımadı w10 64 bit gecip auto driver ile inteli kendi yükledi
    %90 kart ve driver ile ilgili sıkıntı
    hdmi yada vga ile baska cihazdan cıkıs alarak bakabilirsin ,ekranında problem varmı yokmu öyle görünür ama ben yazılımsal diyorum
  • Hocam windows sürümü değiştirmek apayrı bi macera olur. bu kadarr ugrasma şimdilik bana yeter. Dosyalara dokunmadan sistemi yenile gibi bi secenekle forrmat attıktan sonra bayagı bı usrastım. intel hala kendi programında surucusunu eskı olarak goruyo. sonuc olarak 720p videolar hala kötü

Ancak 1080p ler fena değil :D

• reyesssss kullanıcısına yanıt
    netten dizi izliyorsun sanırım
    riplemeleri cok kötü bazılarının kota düşük olsun diye 1080pler oldukca iyi duruyor
    yify tavsiye ederim film icin iyi ripliyorlar
  • Konuyu hortlatıyorum ama ben de aynı durumdan muzdaribim. Çözüme kavuşturduysanız yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: misimove55

Konuyu hortlatıyorum ama ben de aynı durumdan muzdaribim. Çözüme kavuşturduysanız yardımcı olabilir misiniz?
    Telefona sardıktan sonra uzun süredir laptopu kullanmadım. Ama çözememiştim.

Oyunlarda cam gibi oşan ekran fullhd videoda kötüydü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle oyunlarda muazzam görüntü aliyorum fotoğraflar da çok net ama gelgelelim hd videolarda o istediğim netliği alamiyorum ve renkler soluk oluyor neyse önümüzde ki hafta yoğunlaşıcam bu duruma çözebilirsem buraya dönüt yaparim. Size tek bir şey soracağım ekran kartı sürücülerini silip manuel olarak güncelleyebilmiş miydiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: misimove55

Aynen öyle oyunlarda muazzam görüntü aliyorum fotoğraflar da çok net ama gelgelelim hd videolarda o istediğim netliği alamiyorum ve renkler soluk oluyor neyse önümüzde ki hafta yoğunlaşıcam bu duruma çözebilirsem buraya dönüt yaparim. Size tek bir şey soracağım ekran kartı sürücülerini silip manuel olarak güncelleyebilmiş miydiniz
    manuel olarak yuklerken de en son versiyonu yukleyemıyordu. Sorun orada da olabilir. Driverlara yogunlas bence
    Kolay gelsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.