Şimdi Ara

Laptop Fan Hizı ve Performans Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum üyeleri bir kaç sıkıntım var bilen varsa çok ama çook mutlu olacağım.
    Şimdi şöyle bir sorunum var Dell 14R N4110 marka laptop'a sahibim sarj aletim bozuldu yenisini aldım ancak bilgisayar başlarken orjinal 90W şarj aleti takın diyor ve 798Mhz de işlemcimin çarpanı takılı kalıyordu bende bir tane yazılım ile işlemci çarpanımı manüel yapmak zorunda kaldım. Max çarpana yakın bazen max'a çekip kullanıyorum işlemcimi lakin laptop'un fanı ne zaman gürleyerek döner ise ben oyunlarda yüksek FPS alıyorum ama yavaş dönerse FPS yerlerde bunu bir türlü kafam almıyor :S

1 aydan fazladır fan hızını ayarlamak için yazılım arıyorum ama bulamadım belki ayarlarsam düzelir diye.. Malesef yok fan speed diye bir program var işe yaramadı.
    World of Warcraft Oynarken fanım gürlerse 90 FPS alıyorum High ayarlarında ama gürlemez ise aynı mekanda 20-30 FPS civarı çok değişken anlayacağınız kapasitesi var ama kullanamıyor sanki bir şey engel oluyor gibi.

Artık çok bunaldım bu işten program işlemcinin elektiriğini mi kısıyor da oluyor aklıma başka bişi gelmiyor yani anlayan varsa çözüm yolu sunarsa gerçekten çok sevinirim düzgün bir şekilde oyun oynamak istiyorum bilgilerinize ve yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

• Bununda ss'sini aldım belki yardımcı olur.
  • Bi fikri olan yok mu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runee -- 20 Kasım 2015; 3:06:57 >
  • Sorunum hala devam ediyor.
  • Up layalim.Biostan baska birsey aklima gelmiyor.Ayrica bilgisayarin fan ayarlamasi mi bozuldu ? Kusura Bakmayin aklima birsey gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacım hatayı aradığın yer çok yanlış.
    1.si o gürleme sesi işlemcin ısındığı için değil ekran kartın ısındığı için geliyor.
    2.Sorun dizüstü bilgisayarında 2 tane ekran kartı olmasından kaynaklanıyor.
    3.İntel'in hd graphics adını verdiği güç tasarrufu için kullanılan ekran kartı ile oyun oynarken herhangi bi aşırı ısınma olmaz bu yüzden fan son devrinde çalışmaz,diğer bir yandan performans için koyulmuş 2.ekran kartın devreye girdiğinde gayet normal bi ısınma olur ve fanlar son hızında çalışmaya başlar.

Ekran kartı modelini söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • Ekran kartımın modelini de attım. HWMonitor de ekran kartım gözükmüyor ilginç bir şekilde.

Eğer bakmak istersen teamviewer üzerinden bağlantı kurabilirsin Yusuf ben şuan herşeye açığım çözüm odaklı...
     Laptop Fan Hizı ve Performans Sorunu... Laptop Fan Hizı ve Performans Sorunu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Guncel hala arkadaslar.
  • O zaman soyle devam edelim , laptopu surekli full performansa nasil zorlarim calissin yani ekran kartim da islemcim de calissin allah ne verdiyse ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.