Şimdi Ara

laptop fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer 5742g laptop'umun fanından aşırı yüksek ses geliyor açıp baktığıma bir sorun yok gözüküyor bu sorunu nasıl çözerim

• çözümü fanı güzelce temizlemekten ve yağlamaktan geçiyor. gerçi fanlar artık bakımsız yapılıyor, yani değiştirmen gerekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    fanı temizledim ancak yağlama yapamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: melancholy861

fanı temizledim ancak yağlama yapamadım

Dostum fan ı temizlediysen şu adımları uygula

Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Dengeli (Plan ayarlarını değiştir) > Gelişmiş güç ayarlarını değiştir > İşlemci güç yönetimi( + ya bas )

Burada en düşük olanı %1(pilde ve prizde), en yüksek olanı %50(pilde ve prizde) yap.

Oyun falan oynamak istediğinde Denetim Masası ndan tekrar bu bölümü bul ve dengeli yerine yüksek performans ı seçerek oyunlarını oynayabilirsin. Ha diyorsan oyunla falan işim olmaz, o zaman sürekli olarak söylediğim ayarda kullan. Ofis programlari ve sıradan rutin işler için sana yeterli olacaktır. Sonuçlarını yazarsan sevinirim... İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlkoocc -- 30 Ocak 2017; 21:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• denedim değişen birşey olmadı yine ses geliyor fandan
  • Laptopa baktım 2011 çıkışlı sanırım. Ömrü azalmış olabilir istersen hiç uğraşmadan yeni bi fan tak.
    Yada kendim yaparım diyosan fanın pervanelerini bi kulak çöpüyle ıslatıp iyice temizle sonra üstündeki küçük kağıdı çıkarıp fanın içine 1-2 damla yağ damlat ve yerine tak vidalarını iyice sık. Ayrıca laptopun hava giriş ve çıkış ızgaraları tıkalıysa orayı da temizle.
    Bunun dışında yapıcağın pek bişi yok. Ses yine kesilmezse netten elindeki modele uyumlu bi fan alıp takabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    o küçük kağıdı çıkarttığımda altı kapalı nasıl söküp mile ulaşabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pervane kanatlarının arasından damlatsan da olur. Motoruna girmesi yeterli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    anladım deneyeceğim
  • laptopu söktüm fana ulaştım fanın pervanesini çıkardım mil içindeki yuvarlağı yağladım sorunum düzeldi şuan sessiz çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.