Şimdi Ara

Laptop Fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır şehir dışında idim, gecen hafta memlekete döndüm ve eski laptopum olan Toshiba Satellite A-300 marka laptopa muhtaç kaldım.
    Sorunum şu ki, bilgisayarın ozellikleri calıstırdıgım oyunlara oranla bir hayli yeterli olmasına ragmen Diablo2de bile 10 dakika sonra ısınıp kendini kapatıyor. İnternette gezinirken falan bir sıkıntı yok. İçini açtım acaba sorun fanda pislik birikmesi mi diye baktım, fakat fanlar ve laptopun içi temiz. Onunla alakalı oldugunu dusunmuyorum. Termal macundan olabilir diye dusundum onu degiştirdim, yine bir şey degişmedi, en son az once acaba fan hiç mi çalışmıyor diye dusundum ve speedfan indirip baktım, fan gozukmuyor, aida64 indirdim baktım yine gozukmuyor, en son MSI Afterburner indirdim baktım onda da aynı olunca sonuç, buraya yazma geregi duydum. Şimdi size soracagım, hava ufledigimde fan dönüyor yani sıkışma vs yok. Tahminim fanda elektronik bir problem oldugu yönünde. Fanda, kabloda ya da girişlerde. Fakat şoyle de bir durum var, kapanmadan oncesinde laptopdan aşırı derecede fan sesi geliyor, Gpu fanının bu kadar ses cıkarabilecegini dusunmuyorum pek. Kısacası fanın tamamen calısmadıgından bir türlü emin olamadım programlar o yonde sonuc verse de. Masaustu olsa hiç sıkıntı yok da laptopda pek tecrubem de yok, bilgisayarcıya goturmeden ne yapabilirim sizce?

• Randale R kullanıcısına yanıt
    Leptop fanının değerlerini programlarla göremezsiniz bazı leptoplarda vardır.Bu konuda sıkıntı yok.Makineniz eski kapatıyor diyorsunuz ısınma sorunu sizde halen devam ediyor termal macunu nasıl sürdünüz bilmiyorum ama tekrar bir gözden geçirin.Isınma değerleri kaç derecede kurduğunuz programlar max ne gösteriyor oyunlarda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.