Ve bunun gibi başka bir MSI bilgisayar 4 hafta önce 6000 TL iken şu an 9000 TL oldu, arkadaşlar kafayı yiyecem şu an bu fiyat artışı devam eder mi yoksa durur mu artık, stoklar da azalmış ve bu fiyatlara rağmen talep düşmemiş görünüyor. Sizce 1 2 aya düzelir mi yoksa geçmiş olsun mu diyelim hep beraber?
30ağustosta 3700e aldığımız laptop bugün 4150tl olmuş aldırdığı arkadaşlar iyki aldırdın diyor uzaktan eğitim başlasın fiyatlar dahada artar
AC@DC
kullanıcısına yanıt
çok acı cidden, ülkenin ekonomisine gerçekten üzülüyorum, batıda talep azlığından fiyatlar düşerken bizde uçuyor...
İkinci pandemi geliyor 1.5katina çıkar
Uzaktan eğitim durumu piyasayı alt üst ediyor. Bir de şöyle bir durum var. Uygun fiyatlı laptoplar hemen tükeniyor geriye aynı laptop u pahalı satanlar kalıyor. Bu duruma müdahale şart
muratsekerM
kullanıcısına yanıt
Bu duruma müdahaleden kastınız, fiyatlara doğrudan devlet müdahalesi ise bu müdahale piyasayı tamamıyla bozar. Bir kısım satıcı kazanç elde edemeyeceği bir sektörden çekilecek, bu da sektördeki rekabeti düşürecektir. Bir kısım da müdahale ekibiyle ahbap-çavuş ilişkisi kurarak piyasa üzerinde tek söz sahibi olmak isteyecektir. Kısacası durumu çok daha kötüye götürür.
Bu işe en iyi müdahale vergilerin indirilmesi olacaktır.
Aslında benim de bahsettiğim vergi indirimi idi ama maalesef satıcılar bunu da kendi lehine çeviriyorlar.