Şimdi Ara

LAPTOP HARDDİSK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... İ7 işlemcili, 8 GB ramı olan vaio sahibiyim. Sorunum şu ki bir google sayfası açtığımda bazen donmalar, kilitlenmeler oluyor ve görev yöneticisini açıp kapatmak istediğimde onlarca google sayfası açmışım gibi görünüyor ve ben hepsini teker teker görev sonlandır yapmadıkça durum düzelmiyor. Bir diğer konu yine hiçbir işlem yapmadan görev yöneticisine girdiğimde CPU/BELLEK-DİSK/AĞ bölümünde bulunan dis kısmı çoğunlukla yüzde 100'de veya yüzde 100'e yakın seviyelerde görünüyor. Acaba harddiskimin sonu ju gelmiş, SSD'ye geçersem sorun düzelir mi? Şimdiden teşekkürler...

• virüs olabilir pc de. bu nedenle hdd kullanımını arttıran bir durum söz konusu olabilir. hd tune ile hdd testi yap. okuma yazma hızlarında bir problem varsa hdd ni değiştirebilirsin.
  • %100 kullandıran program hangisi tespit edip bakabilirsin.
    yada ekran resmi koy braber bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

virüs olabilir pc de. bu nedenle hdd kullanımını arttıran bir durum söz konusu olabilir. hd tune ile hdd testi yap. okuma yazma hızlarında bir problem varsa hdd ni değiştirebilirsin.

Dostum Kaspersky orijinal lisanslı sürüm kullanıyorum. Ama dediğin şeyi yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

%100 kullandıran program hangisi tespit edip bakabilirsin.

Dediğin şekilde ekran resmini yüklüüyorum, göründüğü gibi sadece donanım haber sayfası açık olduğu halde onlarca google görünüyor ve ben bunları teker teker kapatmadıkça bir süre sonra nete de giremiyorum. Laptobu oldukça fazla kullandım, sürekli hatta saatlerce açık kaldığı durumlar oldu, 5. yılını dolduruyor. Hard diskten şüpheleniyorum ama sizlerle de bakalım istiyorum.LAPTOP HARDDİSK SORUNU

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

%100 kullandıran program hangisi tespit edip bakabilirsin.

HDD Tune indirirken görev yöneticisini açtım ve durum dediğim gibi yine yüzde 100'lerde... Sadece netten bir program indiriyordum, başka hiçbir işlem yoktu.LAPTOP HARDDİSK SORUNU

• Kardeş bende Lenovo Y50-70 Leptop vardı aynı senin yaşadıklarını yaşıyordum, daha 1 hafta olmadı 240 gb ssd aldım taktım şuan bilgisayar uçuyor disk kullanımı yok oldu en fazla %10 ları gördüm. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bilgisayardan çıkan Harddiski de Bkz Böyle bir kutunun içine koydum Harici olarak kullanıyorum sıfır sıkıntı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    hardisk problemi
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammeddemirdogen

Kardeş bende Lenovo Y50-70 Leptop vardı aynı senin yaşadıklarını yaşıyordum, daha 1 hafta olmadı 240 gb ssd aldım taktım şuan bilgisayar uçuyor disk kullanımı yok oldu en fazla %10 ları gördüm. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bilgisayardan çıkan Harddiski de Bkz Böyle bir kutunun içine koydum Harici olarak kullanıyorum sıfır sıkıntı.

Ben de ciddi anlamda düşünüyorum ssd ama sorunun hard disk kaynaklı olduğundan emin olmak istiyorum.

Dostum dediin programı kurdum, nasıl kullanıldığını bilmiyorum ama tarattığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım...LAPTOP HARDDİSK SORUNU

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhn_ygn

quote:

Kardeş bende Lenovo Y50-70 Leptop vardı aynı senin yaşadıklarını yaşıyordum, daha 1 hafta olmadı 240 gb ssd aldım taktım şuan bilgisayar uçuyor disk kullanımı yok oldu en fazla %10 ları gördüm. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bilgisayardan çıkan Harddiski de Bkz Böyle bir kutunun içine koydum Harici olarak kullanıyorum sıfır sıkıntı.

Ben de ciddi anlamda düşünüyorum ssd ama sorunun hard disk kaynaklı olduğundan emin olmak istiyorum.

Dostum dediin programı kurdum, nasıl kullanıldığını bilmiyorum ama tarattığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım...LAPTOP HARDDİSK SORUNU

dostum bu araldar cok yogundum uzunca süre bakamadım. hdd testi normal gözüküyor. ben sana direk sonucu söyleyim. sen temiz bir format atıyorusun veya attırıyorsun. bilgisayarcıya attıracaksan düzgün bir bilgisayarcıya attır öyle 20 tl ye 30 tl ye atan adamlar yalandır. düzgün olmaz işin çnkü o iş 20-30 liralara yapılmaz hazır imaj fln kurmaya kalakacaklar ugraşmamamk için. her neyse sonra defrag la bi disk birleştir sonra bir tane hd tune ile test et. problemin devam ederse ssd al. ama ilk attıgın hd tune ss sinde ben anım şanım bir problem göremedim. ama iyi olduğunuda söyleyemem. testi sona kadar tamamlayıp koymamışsınız bu arada.

• Chrome bende de öyle. Hızlı çalışması için yapıyor chrome. Senin sıkıntın başka. işlemciyi en çok kullanan processi bulmalısın. chrome processlerini de kapatma onlarda sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: gkhn_ygn

quote:

dostum bu araldar cok yogundum uzunca süre bakamadım. hdd testi normal gözüküyor. ben sana direk sonucu söyleyim. sen temiz bir format atıyorusun veya attırıyorsun. bilgisayarcıya attıracaksan düzgün bir bilgisayarcıya attır öyle 20 tl ye 30 tl ye atan adamlar yalandır. düzgün olmaz işin çnkü o iş 20-30 liralara yapılmaz hazır imaj fln kurmaya kalakacaklar ugraşmamamk için. her neyse sonra defrag la bi disk birleştir sonra bir tane hd tune ile test et. problemin devam ederse ssd al. ama ilk attıgın hd tune ss sinde ben anım şanım bir problem göremedim. ama iyi olduğunuda söyleyemem. testi sona kadar tamamlayıp koymamışsınız bu arada.

Dostum dediğiniz şekilde daha önce sağlam bir bilgisayarcıya götürdüğümde hdd'de sorun olmadığını, fanının çalışmadığını söyleyip fan değişimi yaptılar ama sorun aynen devam etti. Farklı bir şehirde olduğum için de aynı yere gidemedim. Sorunun hdd'de olduğundan emin olsam ssd'+hdd kombini yapacağım da emin değilim sorundan. Orijinal lisanslı kaspersky kullanıyorum, virüs vs olacağını sanmıyorum. Öyle ağır veya şüpheli uygulamalar da yüklü değil. Sıradan bir günlük kullanıcıyım.
    Bir sorum daha olacaktı: Eğer ssd+hdd yaparsam ssd'yi laptobun cd-roomunun olduğu yeri boşaltarak oraya takabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

Chrome bende de öyle. Hızlı çalışması için yapıyor chrome. Senin sıkıntın başka. işlemciyi en çok kullanan processi bulmalısın. chrome processlerini de kapatma onlarda sorun yok.

Dostum yalnız ben o açık görünen (ama hiçbir şekilde chorme sayfası açık değilken) sayfaları tek tek görev yöneticisinden kapatmadıkça tekrar google giremiyorum. Sorun ya chormede ya da bilmediğim bir yerde veya hdd'de...
  • Bakın şu anda sadece donanımhaber sayfası açıkken görev yöneticinde kaç sayfa açık gösteriyor. Ben bunları elle görev sonlandır yapmadıkça tekrar chorme sayfası açamıyorum, kilitlenip kalıyor.LAPTOP HARDDİSK SORUNU
  • gkhn_ygn G kullanıcısına yanıt
    Chrome'un çalışma yapısı böyledir. Mozilla kullanmanızı tavsiye ederim.

Fakat Chrome'un bu şekilde çalışmaması gerekiyor. Diski %100 yapan şeyler ise, Windows servisleri diye düşünüyorum. Windows servisleri olunca fazla yapacak bir şey olmuyor.
  • gkhn_ygn G kullanıcısına yanıt
    240 gb lik bir ssd sana tumuyle yetmezmi? Eger yeterse zaten problem yok. Yok ben ille hdd olsun istiyorum diyorsan. Ssd yi suanki hdd nin oldugu yere takicaksin. Mekanik diskide cd surucusunu iptal edip takmana devam ederim. Bir cok laptop kullanicisi o sekilde kullaniyor. Disardan bir fark yok. Cervevesi satiliyor. Cerceveye cd surucunun dis kapagini monte ediyorsun. Gorsel olarak cd surucu kapaliyken nasil duruyorsa oyle duruyor. Cd surucuye ihtiyacin oldugunda harici usb ile cd surucu kullanirsin. Tek sorunun o olur. Artik cd fln da kalmadi. Bir zamanlar mp3 yapardik arabalar icin. Artik arabalarda kendini aştı :) ben aracin cd surucusu bozulmasin diye arada bir cd takip muzik dinliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD %100 sömürüye neden olan Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar> Hizmetler bölümünden Windows Search tıklayıp DURDUR yapın gereksiz uygulamayı kapatmış olacaksınız. Tarayıcı hakkında birşey söyleyemeyeceğim bilgim yoktur.
  • Dostum 240 gb yetmiyor maalesef ama dediğiniz şekilde ssd+hdd yapacağım galiba. cd-rom kullanmayıveririz, çok lüzum değil zaten.

Carso dediğiniz şekilde yaptım, bakalım nasıl olacak.

İlginize çok teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.