Şimdi Ara

Laptop hdd yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar 2,5 yildir np355v5c kullaniyorum. Son zamanlarda cok yavasladi bende harddisk hiz testi yapayim dedim sonuclar asagidaki gibi. Ikinci resim kardesimin zenbook una ait hdd kesin olarak sorunlu mudur degistirmem gerekir mi?
    Tesekkurler.
     Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim

EDİT: Active kill disk ile diski temizledim biraz düzelme oldu sanki :)
     Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coo007 -- 29 Temmuz 2015; 19:55:56 >

• Beyler yardim degerlere yorum yapabilrcek yok mu?
  • Hd tune ile health ve bad sector yavas tarama sonuclarini atin bu sekilde yorum yalmak mantikli olmaz
  • Tamam dostum testleri yapip gorselleri paylasiyorum birazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: coo007

Tamam dostum testleri yapip gorselleri paylasiyorum birazdan
    daha yeni bitti test. Health kısımın da bir şey gözükmüyor.
     Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim

• quote:

daha yeni bitti test. Health kısımın da bir şey gözükmüyor.
     Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    hd tune testlerine göre bad sector yok ancak saniyedeki transfer hızı anormal bir biçimde düşmüş. yavaşlamanın nedenini açıklıyor ama hardiskte sorun olmayabilir. Belki kablo bağlantılarında filan problem olabilir. Aynı özelliklerde sıkıntısız başka bir hdd bul bir dene sonuç değişirse büyük bir ihtimal hdd ölü gibi, sağlamlığından emin olduğun hdd de aynı sonuç çıkarsa pc de sorun olabilir. Onuda garantisi varsa servise yolla.
  • Tesekkurler yorumun icin 850 evo siparis ettim 120 gb ins bilgisayar sorunlu degildir. :)
  • Arkadaslar hdd icin yorum yapabilecek yokmu resimleri yukarda mevcut.
  • quote:

Arkadaslar hdd icin yorum yapabilecek yokmu resimleri yukarda mevcut.
    Health bölümündeki SMART verileri olmadan çok zor yorum yapmak.

1- HD Tune SMART'ı okuyamamış olabilir, başka bir programla deneyiniz,
    2- BIOS'da SMART kapatılmış olabilir, BIOS'u kontrol ediniz,
    3- HDD veya BIOS-Anakart'ın SMART desteği olmayabilir (düşük ihtimal)
    4- Rezerve ihtimal

Edit: Gene de yorum yapmak gerekirse,
    Erişim süresi normal sınırlar içinde kaldığından kafa atma gibi mekanik problemlere değil de, kontrolcü-kablo-bağlantı sorunlarında yoğunlaşılması gerektiği kanısındayım. Bu seçeneğe anakart sata kontrolcüsünü, portu ve veri yolunu da dahil etmek mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogacY -- 26 Temmuz 2015; 20:58:10 >

• Yukarda arkadas gayet guzel aciklamis bad sector yok ama hizlar dusuk ve cok fazla dalgalanmalar var hdd de sorun oldugu kesin gibi
  • Tesekkur ederim yorumlariniz icin hdtune disinda hangi programi tercih ediyim health taramasi icin?
  • quote:

Tesekkur ederim yorumlariniz icin hdtune disinda hangi programi tercih ediyim health taramasi icin?
    Rica ederim. HD Tune Pro ile deneyebilirsiniz, HD Tune'a göre çok daha günceldir. Onun dışında PassMark DiskCheckup vehttp://hddscan.com/ ile de denenebilir. Eğer bunlar da görmüyorsa kontrolcü arızası olduğunu varsayabiliriz (Farklı bir bilgisayarda da denemek lazım tabi bu kanıya varmadan önce)

Info kısmından HDD Firmware'inin ne olduğuna da bakabilir miyiz? Seagate'in firmwareleri hep kıllandırmıştır beni..

• Hdd yere düşmüş yada ezilmiş olabilir. Buda okuyucu kafaya zarar verip dengesiz okumasına neden olabilir.
  • Tesekkurler testleri yapip sonuclari atiyorum o zaman :)
  • Active kill disk ile 1 pass metoduyla kill disk yap %80 düzelir
  • quote:

Tesekkurler testleri yapip sonuclari atiyorum o zaman :)

Extra bir teste gerek yok bu HDD sağlıklı iş yapmaz, çıldırtır adamı.

0.3 mb nedir ? çok dalgalı ve çok düşüyor hızı.

Mutlaka SSD alın ben bu azabı niye çekiyormuşum diye sorarsınız kendinize sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Tesekkurler testleri yapip sonuclari atiyorum o zaman :)

Extra bir teste gerek yok bu HDD sağlıklı iş yapmaz, çıldırtır adamı.

0.3 mb nedir ? çok dalgalı ve çok düşüyor hızı.

Mutlaka SSD alın ben bu azabı niye çekiyormuşum diye sorarsınız kendinize sürekli.

Alıntıları Göster
    HD tune pro testleri
     Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim Laptop hdd yardim

• coo007 kullanıcısına yanıt
    Power veya motorla bağlantılı mekanik problem gibi görünüyor. İnfo kısmından firmware bakabilir miyiz son olarak. Bildirilmiş bir kronik sorun vardır belki. Şu durumda HDD plakalarını döndüren motorda, motorun rulmanında, sürücünün, bilgisayarın power kısmında veya power konnektöründe problem var diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogacY

Power veya motorla bağlantılı mekanik problem gibi görünüyor. İnfo kısmından firmware bakabilir miyiz son olarak. Bildirilmiş bir kronik sorun vardır belki. Şu durumda HDD plakalarını döndüren motorda, motorun rulmanında, sürücünün, bilgisayarın power kısmında veya power konnektöründe problem var diyebiliriz.
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Anlamak için harddisk değiştirip denemem gerekir değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.