Şimdi Ara

laptop ıma çay döküldü acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaş ...büyük bi sorunum var...yardımcı olursanız çok sevinirim... dell xpsm 1530 laptop aldım 1 ay önce...ve geçen gün çay döktüm malesef....hemen kapattım bataryasını çıkarttım ters çevirdim fakat tekrar çalıştırmayı denediğimde hard drive bulunamadı dior... hata kodu 0142 0146 dior....şuan laptop ım hard diski görmüyor...sanırım kısa devre yaptı mainboard la hard drive arasında bi yerde....ne yapabilirim...tavsiyelerinizi bekliyorum...saygılarımla

• hiç bir şey yapma bekle yada saç kurutma mak. kurutmayı dene eğer yanan bir parça yoksa daha sonra çalışır.
  • bence hiçkimsenin dediğine bakma direk servise ver yeni gül gibi makinanın daha çok içine etme..büyük ihtimal sıvı madde döküldüğü için garanti dışı muamele görecek ama elde düzeltmeye çalışmaktan ve pc yi hepten kaytbetme riskine girmektense biraz masrafla kurtulmak daha iyidir diye düşünüyorum..Son karar senin tabii istediğini yapmakta özgürsün

Kolay gelsin..

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avionics -- 14 Haziran 2009; 1:58:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

bence hiçkimsenin dediğine bakma direk servise ver yeni gül gibi makinanın daha çok içine etme..büyük ihtimal sıvı madde döküldüğü için garanti dışı muamele görecek ama elde düzeltmeye çalışmaktan ve pc yi hepten kaytbetme riskine girmektense biraz masrafla kurtulmak daha iyidir diye düşünüyorum..Son karar senin tabii istediğini yapmakta özgürsün

Kolay gelsin..

Edit: imla

katılıyorum en mantıklısı

• sıvı teması olduğu için garanti dışı muamele görücek ve 300$ altı olmayacak şekilde masraf çıkacağı için önce dışarıdan kurutmayı deneyin.
    daha sonra nasıl olsa servise mecburen gideceksiniz.
  • Benim Notebookuma klavyenin üzerine kola dökülmüştü prizden çıkarttım bataryasını söktüm önce biraz bekledim sonra kuruttum klavye tuşlarını çıkartıp temizledim içini açıp temizleme spreyiyle temizledikden sonra az daha bekleyip tekrar temizleme yaptım oksitlenmeyi önlemek için şu anda hala kullanıyorum bir sıkıntısı yok ilk 2 gün çalışmamıştı iyice temizlendikden sonra çalışmaya başladı
  • oksitlenmeyi önlemek için alkollle temizle alkol elektriği iletmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar benim de laptop'ıma çay döküldü ama 2-3 yudum kadar ve numlock tuşları üzerine Ancak mesajları okudum da genelde bilgisayar sorun vermiş Ama benim ki allah'a şükür hiç bir sorun vermedi Her şey sorunsuz çalışıyor Sadece numlock tuşları şekerli çayın kurumasından dolayı sürtünüyor Üstelik laptopu ters çevirmedim bataryasını da çıkarmadım hepsini unuttum ya Sadece üzerini sildim Aksilik ya geçen hafta teyzemin laptopına kola dökülmüştü Onu ters çevirip saç kurutma makinasıyla kurutulmuştum bile ama kendi bilgisasayarıma yapmadım Kolumda iz kalmasın diye hemen lavobaya koştum :S

Anladığım kadarıyla çay damlaları klavyede ve tuşların altındaki düzlemde kaldı Sizce makinanın parçalarına ulaşmış mıdır?

Dün servise de gittim içini silsinler diye Ne durumda olursa olsun ilk başta format atıyorlarmış Yani kolaya kaçıyorlar Mesela donanımsal bir sorun varsa sorunu direkt düzeltmek yerine önce format atıp bilgisayarı kökten fabrika çıkışındaki haline getiriyorlar Sorun düzelirse iade ediyorlarmış Düzelmediyse ondan sonra sorunun düzelmesi için bir çaresine bakıyorlarmış Ayrıca benim sorunum için de direkt klavyeyi ve anakartı değiştireceklerini belki sadece klavyeyi değiştirebileceklerini söylediler tabi garanti dışı işlem bunlar Ben de geri getirdim cihazımı (ayrıca bataryamı da orada unuttum birazdan geri gidicem)

İleride çay buharlaşıp laptoptan çıkamayınca cihazı oksitlermiş Bunu önlemek istiyorum Dediğiniz gibi Alkol ve temizleme spreyi ile temizleyeceğim Başka önerebileceğiniz bir şey var mı sorunumla ilgili Sizce bilgisayarım güvende mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.