Şimdi Ara

Laptop Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper EAA- 89 model laptopum aşırı ısınıyor. Termal macununu bilgisayarcıya değiştirmeyi düşünüyorum fakat cpu işlemci hızı %0-%15 arasında. Isınma sorunu kronik mi acaba bilgisi olan var mı

• Bilgisayarınızı kaç senedir kullanıyorsunuz? Bilgisayarınızdaki ısınma direkt olarak işlemcinin kullanılma miktarı ile ilgili olmayabilir. Yani bilgisayarınızın termal macunu işlevini yitirmiş ve içi de aşırı tozlanmış ise ve fanları da aşırı tozdan dolup soğutma işlemini yerine getiremiyorsa, ister işlemciniz %1 çalışsın devamlı ısınma sorunu olacaktır.

O yüzden uzunca bir süredir leptopunuzun içi temizlenmemiş ise misal 3-5 senedir ya da leptopunuzu kullandığınız yere göre misal aşırı kirli bir yerde ya da toza maruz kalabileceği bir yerde kullanıyorsanız 2 senedir temizlenmemiş ise, sadece toz yüzünden aşırı ısınma yaşayabilirsiniz.

Geçenlerde fanı çalışmayan bir leptopun içini açıp temizleyeyim dedim. İçini açtığımda gözlerime inanamadım. Tozlar birikip yumak top haline gelmiş ve fanın kanatları arasına girip ganın dönmesini engelliyordu. -_- Bu da leptopun sıcaklığını dışarı atamadığı için 5-10 dakika sonra sıcaklık yüzünden otomatik olarak kapanmasına neden oluyordu. Yoksa bilgisayar yanacaktı. -_-

Velhasıl toz büyük bir etken ısınma sorunu için. Tabi çok uzun süredir termal macun yenilenmemişse oluşan ısı bakır borulara tam olarak yayılamadığı için aşırı ısınmaya sebep olabilir. O yüzden dediğim durumda iseniz, tabiki termal macunu değiştirip, bilgisayarınızı iyice temizlettirin.

Kolay gelsin.

• Teşekkür ederim cevabınız için. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. 2. elden aldım laptopu. Termal macunu değiştirmek için laptopun içini açtım fanı tertemizdi fakat demir borunun vidalarını sökemedim. Macunu değiştiremedim.
  • umut1659 U kullanıcısına yanıt
    2. el aldığınızda aldığınız kişi kaç senedir bilgisayarı kullanıyordu acaba. Mevcut fanınız nasıl çalışırken çok yüksek seste çalışıyormu? Ve içini açtığınızda fanı tamamen yerinden çıkartabildiniz mi acaba? Fanın kanatları arasında bile aşırı tozlanma yüzünden ısıyı olması gerektiği gibi leptoptan uzaklaştıramıyor bazen.

Velhasıl diyeceğim o ki eğer kendiniz yapamıyorsanız bir bilgisayarcıya gidin tercihen casperın kendi servisi tabi, orada eğer aşırı bir miktar istemiyorsalar yeni bir fan alıp termal macunu değiştirin.

Hatta kasa içini yapabiliyorsalar tamamen söküp temizlesinler. Toz inanın gerçekten bazı bilgisayarlarda aşırı bir performans kaybına neden oluyor. Bazı arkadaşlar dediğim bu sözler yüzünden beni gülebilir bir şey demiyorum doğrudur. Bende zaten karşılaştığım bilgisayarlar içinden %80-90 oranında toz yüzünden yavaşlama görmedim. Ama işte %10 gibi bir oranda bazı bilgisayarlarda toz aşırı etki gösterebiliyor.

Kolay gelsin.

• Hiç bilmiyorum kaç senedir kullanıyordu. Fan sessiz çalışıyor. Fanı çıkartmadım içini açtığımda. Bilgisayarcıya götüreceğim teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.