Şimdi Ara

Laptop işlemci değişimi ve performansa etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba. benim laptopun işlemcisini değiştirmeyi düşünüyorum. cihazda şu anda t6400 2m cache 2.00 ghz işlemci var. onun yerine t9550 6m cache 2.66 ghz işlemci taktırıcam. ben iyi bir performans elde edeceğimi düşünüyorum. siz ne dersiniz bu konuda. fikrinizi almak istedim. bu arada uyum konusunda sıkıntı yok :)

• fikir verecek olan yok mu arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serj91

fikir verecek olan yok mu arkadaşlar ?
    dostum önce bana bi laptobunun sistemini söyle ram e.kartı felan benimde laptop var

öncelikle elinde bulunan işlemci bencmarkta 1500 küsür almayı düşündüğün 1908 puan masaüstü i5leri 6000 civarı laptop i5 leri 2500-3000 civarı sen sistemini bi söyle önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeytekinoğlu

dostum önce bana bi laptobunun sistemini söyle ram e.kartı felan benimde laptop var

öncelikle elinde bulunan işlemci bencmarkta 1500 küsür almayı düşündüğün 1908 puan masaüstü i5leri 6000 civarı laptop i5 leri 2500-3000 civarı sen sistemini bi söyle önce

Alıntıları Göster
    hangi bencmarkta?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hangi konuda performans almak istiyorsunuz genel kullanım mı yoksa oyunlar mı?

Eğer oyunlar ise ekran kartı daha önemlidir onu da belirtmeniz daha iyi olur. eğer genel kullanım için diyorsanız elbette fark eder ama çok fark olacağını sanmıyorum. Eski bilgisayarımda t9300 vardı genel performansından memnundum t9550 biraz daha yüksek saat hızına sahip.

Ama ödeyeceğiniz miktara değer mi tartışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Titanyum Adayı

Hangi konuda performans almak istiyorsunuz genel kullanım mı yoksa oyunlar mı?

Eğer oyunlar ise ekran kartı daha önemlidir onu da belirtmeniz daha iyi olur. eğer genel kullanım için diyorsanız elbette fark eder ama çok fark olacağını sanmıyorum. Eski bilgisayarımda t9300 vardı genel performansından memnundum t9550 biraz daha yüksek saat hızına sahip.

Ama ödeyeceğiniz miktara değer mi tartışılır.

Alıntıları Göster
    ekran kartım 9600gt 512mb. 3gb ram var. hem genel performans hem de oyun konusunda bir beklentim var. elbette çok üst düzey grafikler filan istemiyorum ama işlemcim ekran kartına göre daha geride kaldı. birçok oyun ekran kartını rahat kabul ederken min sistem gereksinimi olarak benim işlemciyi ister oldu. o yüzden değiştirsem işe yarar mı diye düşündüm. ödeyeceğim miktar 140 lira olacak alırsam.

* 9600m gt olacak ekran kartı doğal olarak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serj91 -- 9 Ağustos 2012; 23:09:22 >

• quote:

ekran kartım 9600gt 512mb. 3gb ram var. hem genel performans hem de oyun konusunda bir beklentim var. elbette çok üst düzey grafikler filan istemiyorum ama işlemcim ekran kartına göre daha geride kaldı. birçok oyun ekran kartını rahat kabul ederken min sistem gereksinimi olarak benim işlemciyi ister oldu. o yüzden değiştirsem işe yarar mı diye düşündüm. ödeyeceğim miktar 140 lira olacak alırsam.

* 9600m gt olacak ekran kartı doğal olarak :)

Alıntıları Göster
    Genel performansı artırmak için SSD düşünebilirsiniz. Laptopların en yavaş donanımı genelde hdd lerdir. (Düz mantıkla bir bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır)

• quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Genel performansı artırmak için SSD düşünebilirsiniz. Laptopların en yavaş donanımı genelde hdd lerdir. (Düz mantıkla bir bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır)

Alıntıları Göster
    SSD aklımdan geçti ama işlemci modelim gözüme çok kötü geldiği için ilk değiştirme eğilimim ona oldu :) oyun alanında da belki faydası olur diye düşündüm.
  • quote:

SSD aklımdan geçti ama işlemci modelim gözüme çok kötü geldiği için ilk değiştirme eğilimim ona oldu :) oyun alanında da belki faydası olur diye düşündüm.

Alıntıları Göster
    O işlemci o karta yeter diye düşünüyorum ama o konuda tam emin değilim. Oyun sırasında ekran kartı kullanımınıza bakın eğer %99 da sabit yada ona yakınsa işlemciniz oyunlara yetiyor demektir. Ekran kartı kullanımını msi afterburner ile oyun sırasında görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanyum Adayı

O işlemci o karta yeter diye düşünüyorum ama o konuda tam emin değilim. Oyun sırasında ekran kartı kullanımınıza bakın eğer %99 da sabit yada ona yakınsa işlemciniz oyunlara yetiyor demektir. Ekran kartı kullanımını msi afterburner ile oyun sırasında görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler cevap için. hemen msi afterburner programını indirip kuruyorum. sonuçları paylaşırım. ssd hakkında ne düşünüyorsunuz ? sata 3 desteği yoktur benim ana kartta ( intel pm45 çipset, quanta 6303 ) o yüzden ciddi bir fark yaratır mı bilemedim.

• quote:

çok teşekkürler cevap için. hemen msi afterburner programını indirip kuruyorum. sonuçları paylaşırım. ssd hakkında ne düşünüyorsunuz ? sata 3 desteği yoktur benim ana kartta ( intel pm45 çipset, quanta 6303 ) o yüzden ciddi bir fark yaratır mı bilemedim.

Alıntıları Göster
    sata 2 bile olsa 5200 devirlik yavaş bir hdd den ssd'ye geçiş çok ciddi fark yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 10 Ağustos 2012; 0:29:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

sata 2 bile olsa 5200 devirlik yavaş bir hdd den ssd'ye geçiş çok ciddi fark yaratır.

Alıntıları Göster
    ssd konusu aslında benim de aklıma yatıyor. oyun kadar günlük performansta da hız artışı istediğim için ssd iyi gelebilir. bu arada msi afterburner oyun içinde iken nasıl bakılıyor değere. alt tab yaptığım anda ekran kartı kullanımı sıfır civarına iniyor:)
  • quote:

ssd konusu aslında benim de aklıma yatıyor. oyun kadar günlük performansta da hız artışı istediğim için ssd iyi gelebilir. bu arada msi afterburner oyun içinde iken nasıl bakılıyor değere. alt tab yaptığım anda ekran kartı kullanımı sıfır civarına iniyor:)

Alıntıları Göster
    ekran kartı kullanımı oyunda olduğum sürece %98 civarında. demek ki işlemciden yana sıkıntım yok. bu durumda genel performans adına sanırım ancak ssd takviyesi iş yapar. desenize benim laptop artık ölüm sürecine girmiş :)

• quote:

ekran kartı kullanımı oyunda olduğum sürece %98 civarında. demek ki işlemciden yana sıkıntım yok. bu durumda genel performans adına sanırım ancak ssd takviyesi iş yapar. desenize benim laptop artık ölüm sürecine girmiş :)

Alıntıları Göster
    Ssd hem masaüstü hem oyun hemde açılışta oldukça fark oluşturacaktır. Cihazınız biraz eski ama işinizi görüyorsa ssd takviyesi yapabilirsiniz memnun eder diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukul

hangi bencmarkta?

sanırım arkadaş işlemci bazında benchmark demek istemiş

e.kartı ddr2 mi ddr3 mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hekim Bey -- 10 Ağustos 2012; 11:38:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaR_LoRd

Ssd hem masaüstü hem oyun hemde açılışta oldukça fark oluşturacaktır. Cihazınız biraz eski ama işinizi görüyorsa ssd takviyesi yapabilirsiniz memnun eder diye düşünüyorum.

yeni oyunlarda yaptığı sıkıntı dışında memnunum sayılır. zaten değiştirecek boyutta bütçe maalesef yok ssd düşünebilirim cidden. aslında battlefield 3 dışında birçok güncel oyunu oynayabildim şu ana kadar. elbette grafikler en üstte değildi ama sonuçta oynattı. sadece işlemci değişimi işleri daha iyi yapar mı diye düşünmüştüm ama belli ki artık yaşlanmış ekran kartı da yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurarıcı

quote:

hangi bencmarkta?

e.kartı ddr2 mi ddr3 mü

ddr2'dir herhalde. cpu-z de yazmıyor o ama ddr3 olacağını hiç zannetmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onurarıcı

quote:

hangi bencmarkta?

e.kartı ddr2 mi ddr3 mü

ddr2'dir herhalde. cpu-z de yazmıyor o ama ddr3 olacağını hiç zannetmiyorum.

Alıntıları Göster
    dostum ben işlemci benchmarkından bahsetmişitim bence hiç girme buişe e.kartı ddr3 128 bit olsa iyi olurdu.

• quote:

dostum ben işlemci benchmarkından bahsetmişitim bence hiç girme buişe e.kartı ddr3 128 bit olsa iyi olurdu.

128 bit ama ddr3 olduğunu sanmıyorum. nasıl anlarım bilmiyorum ama eski bir kart benimki. 3.5 yıllık laptop. zaten vazgeçtim ya.bir faydası olmayacak gibi duruyor. sorun sadece işlemcide değil ekran kartı da eski.
  • quote:

quote:

128 bit ama ddr3 olduğunu sanmıyorum. nasıl anlarım bilmiyorum ama eski bir kart benimki. 3.5 yıllık laptop. zaten vazgeçtim ya.bir faydası olmayacak gibi duruyor. sorun sadece işlemcide değil ekran kartı da eski.

Alıntıları Göster
    gpu-z yi indir bak bakalım ddr kaç eğer 2 ise eskidir ama 3 ise günümüz oyunlarına rahat yeter.9600gtm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.