Şimdi Ara

laptop kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araf online diye bir oyun oynuyorum .Normalde sistem gereksinimleri yeterli ve oyuna 2 hesap açarak girebiliyordum. Ama son zamanlarda 2. hesabi açınca çıt diye ses çıkarıp kapanıyordu.kullandığım kullanıcıyı kaldırdım yerine administrator hesabi kullanmaya başladım yine 2 hesap açabiliyordum. 1-2 hafta geçti yine 2. hesap ile kapanmaya başladı.Şimdide tek hesap bile açmıyor . Açtıktan 2-3 dk sonra kapanıyor. Fanı açtım üstteki kapağıda çıkardım herhangi toz birikintisi göremedim. Pc yı açınca fan calisiyor elimi koyunca hava üflemesini hissedebiliyorum.Ama fazla ses çıkardığını söyleyebilirim.Bunu nasıl hallederim ?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba ;

Sadece fanın üflemesi soğutuyor anlamında değil tabiki...

Öncelikle fan yerinden çıkarılmalı;

Sonra GPU ve CPU içinde geçerli yüzeyin saf alkol yada çizmeyen bir bez vasıtasıyla temizlenmesi;

Daha sonrası CPU için Bakırlı GPU için alaşımlı fanlar tercih edilmeli ve mutlaka araya sürülen termal macunun yenilenmesi gerekir.

Gpu larda mınık ramlar üzerine pat konulmalı ana yüzey için termal macun taşmayacak şekilde tam merkeze sürülmelidir.

Fan' ın kenarları mutlaka rahat olmalı ve soruya istinaden söylüyorum ses çıkartan fan ya balans yapar yada kirlidir bakım yada kesin çözüm olarak değiştirilmelidir.

Tasarruf isteniyorsada genellikle ucuz takılıyor takmayın Fan' ın RPM ini kontrol eden ( CPU 'larda olur ) tercih edilmelidir.

Montajdakı vida ve tırnaklar Araç lastiği değiştirme şeklinde 1-3-2-4 seklınde capra< olarak ve eşit bastırılarak takılmalı.

Daha sonra işlem yaparken ısıyı gözlemlemelisiniz! Örneğin CPU fan proğramı ile.

• Bahs etmiş olduğum Desktop şeklinde oldu ama laptop ile de bağdaşır. Özellikle arka kapaktan ulaşılabiliniyorsa daha rahat ve basit olacaktır. Fanın İşlemci ve Ekran kartına temas eden yüzeyinin mutlaka eşit kapatması gerekiyor. Tam öpme sağlanmıyorsa vidalarda bozukluk varsa bence riske girmeyin komple fan değiştirin çünkü cihazların kullandığı proğramlarda her an performansa geçmesinde soğutma sistemi büyük rol oynar ve rahatsız edici kasılmalar kapanmalar yaşanabilir.
  • Bahs ettiğiniz soruyu yine otomobille bağdaştırırsak, Bir aracın radyatöründe su eksilirse motor soğutması düşecek ve performans hali ile düşüp hararet yapıp motoru zorlayacak .

Ama GPU ya bakımı sağlam yapmalısınız özellikle ekran kartları görüntü işlemlerinde grafiklerde ani olarak ısınır ve işlemci gibi kısa süreli ısınmalarda insiyatif göstermez sürekli soğutma gereksinimi duyar.

Hele eski işlemcilerde fanı durdurun cıhaz anıden kapanmaz fan rpm yukselır bı muddet daha dayanır ama gpu her an kendını yakmaya musaıttır.
  • İşlem 1 numaradan başlar 2-3 diye ilerler. 1 numaralı kısımda işlemci yada GPU ya tam temas yoksa bu sistemin anlamı yok fan dönerde döner. 3 numaralı kısımda mazgallar içinde bakır var , orası soğur ise 1 numaralı kısmın sıcaklıgını alacaktır ve performans artacaktır.
     laptop kapanıyor
  • Okuduklarımdan kendim birşey yapamam gibi bişey anladım :) Cevap için teşekkürler yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahhoo -- 12 Aralık 2014; 11:13:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında basit ama bilgi ve beceri gerektirir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Aniden Kapanıyor
    11 yıl önce açıldı
    pc açılmıyor ( laptop )
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarın içi hakkında Pek bilgim olduğunu söyleyemem :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahhoo -- 12 Aralık 2014; 13:41:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.