arkadaslar laptopu kapatmaya calisiyorum yeniden kendi kendine aciliyor.. ama bu olay sadece adaptoru takkiliyken oluyor.. kapaliykende sarj icin adaptoru takıyorum hicbisi yapmadan kendi kendine aciliyor bilg. durup dururken boyle oldu ne yapmam lazım lutfen acil yardım..
Tuşuna basılı tutarak kapatmayı dene bunun biostan ayarı vardı ama tam hatırlamıyorum. Power tuşuna basılı tutarak kapatmayı dene.
yok tusa basili tutarakta kapanmiyo yani kapanip acilio!! off yardim lutfennnnn...
başlat > Çalıştır > "regedit" enterlayın ve resimdekini uygulayın kardeşim.
Slm kardeş. Öncelikle bilgisayarını kapatmak için bi yol göstereyim sana. Ctrl+alt+delete ye aynı anda bas (biliyorsundur zaten) cıkan pencerede yukarıda bilgisayarı kapat yazan yere bas açılan pencerede bilgisayarı kapat seçeneğini var üstüne gel ve ctrl ye basılı iken bilgisayarı kapat a tıkla büyük bi ihtimalle kapanacaktır.
Açılma sorununa gelince bios ta elektirikler gidip geldiğinde bilgisayar açılsın diye bi seçenek var ve bu sende büyük bi ihtimalle işaretli biostan onu düzeltmen gerekiyor. İnternette araştırısan bulacaksındır. Şimdilik bu kadar. Kolay gelsin.
resim çıkmıyor neden acaba tuğba özay diyor başta onamı tıklasak
Nasıl çıkmıyor ya baştaki sitenin reklamları ortada kendi direk çıkıyor.
arkadaslar laptopu kapatmaya calisiyorum yeniden kendi kendine aciliyor.. ama bu olay sadece adaptoru takkiliyken oluyor.. kapaliykende sarj icin adaptoru takıyorum hicbisi yapmadan kendi kendine aciliyor bilg. durup dururken boyle oldu ne yapmam lazım lutfen acil yardım..
teknik servise müracaat edin derim anakartta ciddi bir sorun olabilir bios ayarları default sa başka çare yok tahminim
quote:
Orjinalden alıntı: serdarumma
tekrar deneyim bana da lazım
quote:
Orjinalden alıntı: serdarumma
okey gördüm sağolasın
arkadaşlar şimdi deniycem ama şöyle bişi yaptım bilgisayarı söktüm içindeki wireless adaptörü çıakrdım ozmn normale dönüyo ama onu takınca tekrar aynı sorun çıkıyor anlamadım gitti...
yok arkadaşlar regedittende yaptım olmadı..
up
Kardeş benden bu kadar dahada kapanmıyorsa ne diyebilirimki beyler yalandan boş mesaj göndermeyin yok resim açılmıyor falan adamı delirtmeyin
resim açılmıyor diyosun 2 dk sonra ay açıldı ne ln bu şaka falanmı. yardım etme şabasındayım siz post kasma
saol kardees tesekkur ederimm
quote:
Orjinalden alıntı: burak10
saol kardees tesekkur ederimm
Sende sağol inş. Halledersin sorununu kardeşim.
Kablosuz ağ bağdaştırıcınız NDIS (Network Driver Interface Specification) sürücülerini (NDIS.SYS) kullanıyor ise, marka ve modeline bağımlı olarak "WoWLAN" (Wake on Wireless LAN) özelliğine haiz ve özelliği aktif olabilir. Ve yine varsa bu özellik, güç koruma prosedürlerinde tanımlanmış bir kurala bağımlı olarak, bilgisayar A.C. güçden kullanıldığında aktif olabilir... Araştırmanızı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: TA2DF
Kablosuz ağ bağdaştırıcınız NDIS (Network Driver Interface Specification) sürücülerini (NDIS.SYS) kullanıyor ise, marka ve modeline bağımlı olarak "WoWLAN" (Wake on Wireless LAN) özelliğine haiz ve özelliği aktif olabilir. Ve yine varsa bu özellik, güç koruma prosedürlerinde tanımlanmış bir kurala bağımlı olarak, bilgisayar A.C. güçden kullanıldığında aktif olabilir... Araştırmanızı öneririm.
buna nerden bakabiliriz ve düzeltebiliriz? bilgi verirseniz sevinirim..
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarından kaynaklanıyor, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girerek "POWER MANAGEMENT SETUP" (Güç Yönetimi Ayarları) kısmına girin aşağıda bahsedilen iki ayarıda "disabled" yaparak devre dışı bırakın.
PCI Aygıt ile Başla (Power Up On PCI Device): Eğer çoğunlukla işyerlerinde kullanılan ve uzaktan bilgisayarların açılmasını gerektiren Wake-On-LAN (ağdan uyan) gibi bir hizmet kullanmıyorsanız bu ayarı devre dışı (disabled) bırakın.
Modem ile Uyan/Başla (Wake/Power Up on Ext. Modem): Bu ayar modeme bağlı hatta arama gelirse bilgisayarın uyanmasını /başlamasını sağlamak için kullanılır. Yine yukarıda anlattığımız gibi bir uzaktan başlatma hizmeti kullanmıyorsanız gereksizdir. Her ne kadar faks almak için kullanılabilecek olsa da, bilgisayar başlayana/uyanana kadar karşının vazgeçeceğinden emin olabilirsiniz. Çoğunluk kullanıcı için devre dışı (disabled) bırakılması gerekir.
bisi halledemedim sizinde zamaninizi aliyorum ama BIOS ta oyle bi bolu yok bende yani power management die.. main war security war o war bu war ama power management bolumu yok anlamadim gitti..cok canimi sıkıyo bu iş ama naapcam bilemedim... ayrıca BIOS a delete tusuna basip girin diolar benimki esc tuşuna basinca BIOSa girio..