Şimdi Ara

Laptop kısa devre yaptı elektronik işlerden anlayanlar yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, laptopum sıvı temasından dolayı tetik almıyordu . Bilgisayarcıya yolladım, bilgisayarcı işlemci arızası var anakart değişmesi gerekiyor dedi. Bilgisayarı geri aldım bir de ben içini açıyım bakıyım dedim. Prizdeyken aşağıdaki parçanın çok ısındığını farketim ana kartın her yerini kontrol ettim başka ısınan yer yoktu bu parçanın adı nedir değişimi kolay mı? (ısınan yer 19 volt girişin bir iki cm önünde)
    Laptop kısa devre yaptı elektronik işlerden anlayanlar yardım edebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krl_can -- 22 Mayıs 2020; 23:40:54 >

• anakart tamiri o kadar basit bir iş değil dostum
  • Bilgisayar çöpe atmak istemiyorum. Yaşadığım şehir küçük bir yer olduğu için anakart tamiri yapan bilgisayarcı yok. Ben direkt bu parçayı İnterneten söyleyip bir elektronikçiye anakartı götürüp lehimletmeyi düşünüyorum.
  • Isınan yer direnç, arıza verecek bir komponent değildir fakat bunun ısınması orada arıza oldugu anlamına gelmez. Büyük ihtimalle başka bir yerde arıza vardır o direncin üzerinden çok akım gidip direnci ısıtıyordur. Hatayı bulmak zor olabilir. Eğer çok pahalı ve yeni model bir laptop değilse çöpe atın gitsin. Uğraşmaya değmez.
  • Benim için biraz tuzlu bir bilgisayar. İşlemci de olabilir diyorsunuz başka bir şey de ben umudu kestim artık
  • şimdi farketim prize takınca o direnç üzerinden çok küçük kıvılcım çıkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.