Şimdi Ara

Laptop klavye fanta döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi ge60 laptopuma çok az sadece shift caps lock tab ve konsol tuşlarına doğru. Hemen sildim. İlk başta birşey yoksa. Sonra tuşlar yumuşadı. Sonra basınca yavaş yavaş çıkıyodu yukarı. Pc 3 günlük. Konsol ve tab tuşunu çıkartıp temizledim. Shift kendiliğinden düzeldi. Caps lock şuan normal çalışıyor. Hepsi çalışıyor. Ama caps lock diğerlerine nazaran sessiz basıyor yumuşak yani ve yukarıya normal çıkıyor. Şimdi sorum. Bu ilerde düzelir mi yoksa daha mı kötü olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fantanın şekerli bir yapısı olduğu için zamanla pislik, toz toplarsa daha berbat bir hale gelebilir. basılı kalma gibi. bu senaryo 1.
    senaryo 2 = içeriye kaçan fanta miktarı çok azdır ve hareketli parçalara çok az bulaşmıştır buda zamanla yapışkanlık özelliğini kaybedip dağılırsa sorun yaşamazsın.
    €D!T... contact sprey ile temizlemeye çalışabilirsin. (kullanımdan doğacak sorun kesinlikle sana aittir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 10 Eylül 2013; 1:18:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

fantanın şekerli bir yapısı olduğu için zamanla pislik, toz toplarsa daha berbat bir hale gelebilir. basılı kalma gibi. bu senaryo 1.
    senaryo 2 = içeriye kaçan fanta miktarı çok azdır ve hareketli parçalara çok az bulaşmıştır buda zamanla yapışkanlık özelliğini kaybedip dağılırsa sorun yaşamazsın.
    €D!T... contact sprey ile temizlemeye çalışabilirsin. (kullanımdan doğacak sorun kesinlikle sana aittir)

Çok teşekkürler bilgi için. Benim bazı tuşları söküp, parmağıma parfüm sıktım(içinde alkol olduğu için) ve tuşun o içinde plastik tepeceği sildim(direk oraya parfüm sıkmadım) bir nevi parmağımı ıslak mendil gibi kullandım. Şuan tuşlar çok güzel çalışıyor ısınca bile güzel çalışıyor. Ama caps lock tuşunu çıkartınca geri takmada çok zorlandım ama taktım. Sıkıntı var biraz capslockta. Yani kenarından basınca aktif olmuyo. Ortasına basmam gerekiyor. O da sıkıntı değil

• Dökülen kolanın markası önemli değil önemli olan klavye farklı bir parça hareketli olması en buyuk etken sorunlarda mesela bugün içine bir şey kaçar farketmezsin yarın kış gelir sıcak ortama girince içine giden şey yumuşar birde üstüne basınca bir yere yapışır temassızlık olur. içine giden kola da aynı şekilde ilerde sıkıntı oluşturabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: 0fLy

quote:

fantanın şekerli bir yapısı olduğu için zamanla pislik, toz toplarsa daha berbat bir hale gelebilir. basılı kalma gibi. bu senaryo 1.

Çok teşekkürler bilgi için. Benim bazı tuşları söküp, parmağıma parfüm sıktım(içinde alkol olduğu için) ve tuşun o içinde plastik tepeceği sildim(direk oraya parfüm sıkmadım) bir nevi parmağımı ıslak mendil gibi kullandım. Şuan tuşlar çok güzel çalışıyor ısınca bile güzel çalışıyor. Ama caps lock tuşunu çıkartınca geri takmada çok zorlandım ama taktım. Sıkıntı var biraz capslockta. Yani kenarından basınca aktif olmuyo. Ortasına basmam gerekiyor. O da sıkıntı değil

parfüm yerine contact spey de kullana bilirsin. bazı parfümler uygulanan bölgede aşırı derecede yıpranmaya neden olabiliyor.
    capslock tuşuna gelirsek tuş yapısı diğerlerine göre daha farklı (geniş) olduğu için arkasında tuşu tutan plastik parça harici 2-3 tırnak daha vardır. bu tırnaklar tuşun her neresine basarsan bas tuşun bütün bir şekilde içeriye girmesini sağlar. yüksek ihtimal bu tırnaklar yerine oturmamış.
    çoğunlukla sorununun düzeldiğine sevindim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0fLy

quote:

parfüm yerine contact spey de kullana bilirsin. bazı parfümler uygulanan bölgede aşırı derecede yıpranmaya neden olabiliyor.
    capslock tuşuna gelirsek tuş yapısı diğerlerine göre daha farklı (geniş) olduğu için arkasında tuşu tutan plastik parça harici 2-3 tırnak daha vardır. bu tırnaklar tuşun her neresine basarsan bas tuşun bütün bir şekilde içeriye girmesini sağlar. yüksek ihtimal bu tırnaklar yerine oturmamış.
    çoğunlukla sorununun düzeldiğine sevindim.

İyi günler. Yaklaşık 4 ay sonra yazıyorum bu mesajı. Bilgisayarım gayet güzel çalışıyor. 4 ay süre içeresinde oksitlenme olmadı. Sizce hala oksitlenme riski var mıdır? Tuşlarımda şöyle. konsol tab capslock shift tusu bilgisayar baya bi ısınınca(3-4 saat oyundan sonra) o tuşlardan çıtırdı sesi geliyor. tuşlara üflüyorum çıtırdı sesi gidiyor.bir kaç saat sonra yine geliyor. Acaba düşünüyorum da içerde şeker taneleri yüzünden mi oluyor? Eğer öyle birşeyse yağsız kontak sprey alıp kullansam düzelme şansı var mıdır ama klavyeyi sökmeden yapmak istiyorum çünkü hala garantili.(msi ge60 0nd).

Ayrıca eğer kontak sprey faydası varsa nasıl bir kullanım seklı uygulayabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop a bira döküldü yardim
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.