Şimdi Ara

LAPTOP PİLİ BOŞALTMAK??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pilin içini komple nasıl boşaltabilirim? normal laptop kullanımında tamamı boşalmıyor bu yüzden nasıl bir yöntemle boşaltabilirim bilen var mı?

• laptopta kullanırken pil %0 a düşüp laptop kapandığında taamamen boşalmıştır derin deşarj yaparsanız pilin içindeki entegre kendini kapatır birdaha sarj da almaz zaten böyle birşeye gerek yok bunu ni-cd piller gibi düşünmeyin lityum pillerde hafıza olayı yoktur hatta aküler gibi dolu tutmak evladır ancak uzun süre kullanılmayacaksa %40 gibi dolulukta soğuk yerde tutmak ömrünü uzatır birde derin deşarj yaparsanız pil hücreleri kısa devre olabilir
  • pil zaten ölü, şöyle bir durum varki pil bitip laptop kapandıktan sonra pili çıkartıp taktığımda tekrar bir süre gidebiliyor, bu yüzden sonuna kadar boşaltmak istiyorum, başka eski bir laptopta pili sürekli çıkartıp takıp sonuna kadar bitirip tam şarj edip birkaç kez bunu yaptığımda biraz adama dönmüştü, belki de batıl inançtır detaylı teknik bilgim yok bu konuda ama işe yaramıştı, bunda da ne kadar çıkartıp taksam da bir türlü sona gelmiyor hala bilgisayarı açabiliyor xp yi açabilecek kadar güç veriyor, ben bunu komple boşaltmak istiyorum
  • Bataryanın + ve - uçlarına bi direnç bağla tamamen desarj olsun bitsin.
  • kullandığın direncin 20-30 w olmasına dikkat et ama bul bi ampul bağla en iyi akımı ampul çeker elindeki :)
  • Bataryalar seri bağlı hücrelerden oluşur(Li-İon=3,6V NiMH=1.24V) .
    Aynı seriden dahi olsalar birbirlerinin tam eşi değildirler.
    Hepsinin birden (seri bağlı iken) ucuna direnç bağlanması durumunda biri önce boşaldığında , diğerleri onu ters yönde şarj eder.Bu ona yapılabilecek en ağır işkencedir...

• iyi güzel demişsiniz de elektronikten açıkçası pek çakmam daha net olarak bu pilin neresi ne değildir bilmem, daha basitçe bir tarif mümkün mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Bataryasını Çıkarmak
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12V ampül al bağla gitsin.Nerelerinin voltaj pinleri olduğunu bilmiyorsan bi avometre ile ölç ayakları,nerde voltaj var görürsün.
  • DiabloXT hocam o da şüpeli avometre varmı
  • bence sen pili tamamen boşaltma fikri hiçbir işe yaramaz dediğin gbi batıl inanç diyebilirz...ayrıca elektronikten gercekten anlamıyorsan sakın pilin + ve - uçlarını bağlama kalkma...güme gidersin benden soylemesi:) ayrıca piilerin üstünde +,- ve ground pinleri bir sekilde yazması lazım..avometre veya multimetre gerek yok diye düşünüyorum...
    bence bu işten vazgeç:)
  • Batuhan biraz da araştırsan anlıyacaksın laptop bataryası tuşa bas boşalsın şeklinde olmaz tamamen boşaltmak istiyorsan çok az da olsa elektronik bilgin olcak.
  • evet mechatronic e katılıyorum...ayrıca pili tamamen boşaltmanın bir anlamı yok bence...ama çok boşaltmak istiyorsan bilgisayar tamamen açık durumda iken güç ayarlarından hangi durumlarda hibernate veya shut down yapılması gerektiği vardır..ordan mesela pil %1 e geldiginde(varsa oyle bir secenek) hibernate yapmasını sağlarsan bence bu şekilde %99 oranında boşaltmış olursun...diğer seçenek de pili çıkarıp arkadaşların dediği gibi + - bağlayıp deşarj yapman ama tehlikeli olabilir :) son olarak vazgeç bu sevdadan derim:D
  • bu sabah kendi kullandığım notebook un bios ayarlarını kurcalıyordum power menüsünde bataryayı yenileme ve boşaltma menüsü vardı ayrıca biraz önce şöyle bir program buldum kurup deneyebilirsiniz daha denemedim

http://www.microsys.ro/accsetup.exe

linke tıklayın direk inecektir
  • bu arada program deme pili boşaltmıyor ama grafiksel olarak izleyebiliyorsun sadece :S boşaltsa idi bende deneyecektim bataryada de bi anormallik var benimde
  • Batuhan neden pili tamamen boşaltmak istiyorsun merak ettim ?
  • Dizüstülerin pilleri LiIon ve bunların aşırı deşarjı pilin ömrünü kısaltır.Tam deşarj halinde pili saklamakta pile zarar verir.Normal deşarjtan sonra en kısa zamanda şarj edilmesi o hali ile bırakılmaması önerilir
  • niye tamamen boşaltmak istiyorsunki
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Dizüstülerin pilleri LiIon ve bunların aşırı deşarjı pilin ömrünü kısaltır.Tam deşarj halinde pili saklamakta pile zarar verir.Normal deşarjtan sonra en kısa zamanda şarj edilmesi o hali ile bırakılmaması önerilir

hocam lion pillerde aşırı deşarj gibi bir durum olması söz konusu değil üzerinde aşırı şarj ve deşar koruyucu devreler var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.