Şimdi Ara

Laptop Sarj da kullanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Samsung NP-550P5C-S05 model laptop var. Lazım olduğu için sabahları açık tutuyorum. Ama kullanmıyorum pcyi. Online oyun oynayan arkadaşlar bilirler stall kurmak için açık bırakıyorum. Pil Ömrü Uzatma seçeneği seçili pilin sarj seviyesi %80den yukarı çıkmıyor sizce bir sorun çıkarır mı %80? bunu 100 mü seçmeliyim yerine? Bazı arkadaşlar yeni laptoplar da batarya tam sarj edildiğinde laptop sarjı keser diyorlar. mesela 100se 95 düşmeden etmez diyolar bende 75 düşmüyor devamlı 80de kalıyor bu yüzden konuyu açmak istedim. Daha sarjı full olalı 1- 2 saat oldu sizce ondanmıdır daha dolmaya devam mı ediyor yani? Masaüstünde sağ alttaki ikonun uzerine gelince priz takılı, sarj dolmuyor diyor ve %80 de madem dolmuyor neden 80 altına inmiyor? Bataryayı da çıkarmak istemiyorum. Bazı arkadaşlar voltaj fazla gelirse batarya olmadığı için laptobun anakartı veya diğer parçaları bozulabilir diyorlar. Sırf ucuz bir batarya için tüm pcyi riske atmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. :)

• Mümkün olduğunca batarya üzerinde fişte kullan,sen tasarruf modunda kullnıyorsun uzun süre kullnman doğru olmaz arada full doldurup %10 seviyesine kadar boşaltıp tekrar doldur bu hücrelerin beslenmesi için gerekli devamlı %80 modunda kullnırsan beslenmeyen %20 lik kısımdaki hücrede yıpranma ciddi yıpranma oluşabilir.Şahsen ben tasarruf modunda kullnmadım doğru kullandıktan sonra sıkıntı olmaz.Doğru batarya dolduğunda gücü kser fişten beslenir.Bataryayı çıkarma istisnası leptopu uzun süre kullnmayacağın zamanda kenara kaldırırsan mesela 1 ay gibi şarjı yarıya kadar indirirp bataryayı serin bir yerde muhafaza edebilirsin bu tip durumlar dışında çıkarma.
  • Tamam teşekkür ederim. :) Yani fişte kullanırken tasarruf modunu kapatayım mı?
  • Ben hiç kullnmadım.Kapatın çokta sıkıntı olmaz full dolsa zararı olmaz.
  • Peki teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Mümkün olduğunca batarya üzerinde fişte kullan,sen tasarruf modunda kullnıyorsun uzun süre kullnman doğru olmaz arada full doldurup %10 seviyesine kadar boşaltıp tekrar doldur bu hücrelerin beslenmesi için gerekli devamlı %80 modunda kullnırsan beslenmeyen %20 lik kısımdaki hücrede yıpranma ciddi yıpranma oluşabilir.Şahsen ben tasarruf modunda kullnmadım doğru kullandıktan sonra sıkıntı olmaz.Doğru batarya dolduğunda gücü kser fişten beslenir.Bataryayı çıkarma istisnası leptopu uzun süre kullnmayacağın zamanda kenara kaldırırsan mesela 1 ay gibi şarjı yarıya kadar indirirp bataryayı serin bir yerde muhafaza edebilirsin bu tip durumlar dışında çıkarma.

Hocam ben devamlı doldur - boşalt yapıyorum. Bataryanın ömrüne nasıl etki eder?
  • kısa sürede bataryayı yersin o derece ciddi etki eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.