Şimdi Ara

Laptop SSD Destekler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Acer 5920G notebook var. Bilgisayarımdan memnunum, olan diskimi çıkartıp yerine SSD Disk alsam, notebook'um destekler mi acaba? Windows ve bazı programlarımı oraya yüklemeyi düşünüyorum. Gereksiz olanları ise harici diskime alacağım.

Özelliklerim şöyle:
    quote:

Anakart:
    CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5450, 1666 MHz (10 x 167)
    Anakart Adı Acer Aspire 5920G
    Anakart Çipseti Intel Crestline-PM PM965
    Sistem Belleği 3072 MB (DDR2 SDRAM)
    DIMM1: Nanya M2N2G64TU8HD4B-AC 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM3: Samsung M4 70T2953EZ3-CE6 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

• Bilgisayarın sata 2 portuna sahiptir.Bu yüzden o bahsedilen 450mb hızlara felan ulaşamassın.Ayrıca t serisi işlemcin olduğu için zaten işlemcin darboğaz yapacaktır.Alırsan sistemin hızlanır.Fakat değer mi değmez.Durumun iyiyse alabilirsin tabi orası başka
  • alıp takabilirsin ve günlük kullanım,programların açılış sürelerinde ciddi oranda farkı hissedersin.
    işletim sistemi olarak xp kulllanacaksan hiç alma ama
  • Durumum çok iyi olsa o işlemciyi kullanır mıyım Elimde bir miktar para var, bende faydalı bir yatırım yapayım dedim. 60 GB'lıklardan almayı düşünüyorum bir tane.

------

İşletim sistemi olarak Windows 8 düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eResul -- 29 Ekim 2012; 15:04:30 >
  • Bir miktar daha ekleyip 120gb agility 3 alın fiyatı cok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 29 Ekim 2012; 16:06:18 >
  • Tavsiye edersiniz değil mi SSD almamı ?
  • Beyler Acer 5740G var bende de. i3 işlemci, 5xxx serisi GPU var değer mi sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    ssd mi sshd mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben SATA I laptopta kullanıyorum onda bile çok fark ediyor. iyiki almışım diyorum
  • Laptoplara SSD taktıktan sonra performans çok artıyor, özellikle 5400 RPM rezaletinden kurtulmak bile başlı başına yeterli. Şiddetle tavsiye ederim.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5416
  • Ben de Vaio laptopuma sonradan 120gb ssd taktim. Diger kisilerin belirttigi gibi 5400rpm notebook hardiskinden sonra fayda gorursun.

1.Hizda artis hissedersin. Fakat islemcin cok hizli olmadigi tam verim alamazsin. Ayrica sata3 ssd alirsan, sata2 destekleyen bilgisayarindan dolayi tam performans alamazsin. sata2 onceki modellerden bir ssd alabilirsin. Ben bugun forumda ornegin tanesi 70TL'den Corsair Force F60 60gb sata2 ssd sattim ustelik 7 aylikti. Bence bulabilirsen sata2 bir ssd al, ucuza mal etmis olursun, sata3 nasil olsa senin icin gereksiz. Ornek vermek gerekirse dizustu bilgisayarimda da 120gb Corsair Force sata2 var, onun yerine deneme amacli Corsair en ust model Neutron GTX taktim, performans artisi sata2'den dolayi hissedilir olmadi.

2.Az da olsa batarya omrun uzar.

3.Normal harddisk ssd'ye gore daha cok isinir. Daha soguk bir laptop'un olur.

4.Daha cok isi, laptop faninin daha cok calismasi demek bu da gurultu demek. Ayrica standart harddisk calisma prensibi olarak da gurultulu ssd'de ses yok. Yani hem calisma prensibinden dolayi, hem de daha az isi daha az fan calismasi bakimindan laptop gurultu seviyen duser. Vaio notebook'um ssd'den sonra cok sessizlesti, fan daha az calisiyor ve harddisk gurultusu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozokaydin -- 30 Ekim 2012; 23:05:31 >

• hangi bilgisayar olursa olsun ssd büyük fark katacaktır tabi ki yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği üzere doğru işletim sistemiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocainbar

ben SATA I laptopta kullanıyorum onda bile çok fark ediyor. iyiki almışım diyorum

quote:

Orijinalden alıntı: bozokaydin

Ben de Vaio laptopuma sonradan 120gb ssd taktim. Diger kisilerin belirttigi gibi 5400rpm notebook hardiskinden sonra fayda gorursun.

1.Hizda artis hissedersin. Fakat islemcin cok hizli olmadigi tam verim alamazsin. Ayrica sata3 ssd alirsan, sata2 destekleyen bilgisayarindan dolayi tam performans alamazsin. sata2 onceki modellerden bir ssd alabilirsin. Ben bugun forumda ornegin tanesi 70TL'den Corsair Force F60 60gb sata2 ssd sattim ustelik 7 aylikti. Bence bulabilirsen sata2 bir ssd al, ucuza mal etmis olursun, sata3 nasil olsa senin icin gereksiz. Ornek vermek gerekirse dizustu bilgisayarimda da 120gb Corsair Force sata2 var, onun yerine deneme amacli Corsair en ust model Neutron GTX taktim, performans artisi sata2'den dolayi hissedilir olmadi.

2.Az da olsa batarya omrun uzar.

3.Normal harddisk ssd'ye gore daha cok isinir. Daha soguk bir laptop'un olur.

4.Daha cok isi, laptop faninin daha cok calismasi demek bu da gurultu demek. Ayrica standart harddisk calisma prensibi olarak da gurultulu ssd'de ses yok. Yani hem calisma prensibinden dolayi, hem de daha az isi daha az fan calismasi bakimindan laptop gurultu seviyen duser. Vaio notebook'um ssd'den sonra cok sessizlesti, fan daha az calisiyor ve harddisk gurultusu yok.

quote:

Orijinalden alıntı: crower74

hangi bilgisayar olursa olsun ssd büyük fark katacaktır tabi ki yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği üzere doğru işletim sistemiyle...

quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95796

190 liraya çok iyi

Yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar. @Bozokaydin'in dediğigibi yapmayı düşünüyorum.

• ssd bir kere alınıyor. onun için çokta eski ssd alma hocam laptop değiştirdiğinde ssdni takar kullanırsın. Onun için sata 3 destekli bir ssd al derim
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5416
  • Sandisk Extreme Sata3 120GB aldim imzamdaki sata2'li laptopa (190TL)

4 senelik, 2 senedir format yememis, ici tam dolu, 160GB 7200rpm hdd ile 76 saniyede acilan laptop, SSD ve sifir isletim sistemi ile 26 saniyede aciliyor, 6 saniyede kapaniyor (acilista gecen surenin cogu BIOS'tan kaynakli)

Ekleme: Islemcilerimiz arasinda fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 1 Kasım 2012; 1:09:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Sandisk Extreme Sata3 120GB aldim imzamdaki sata2'li laptopa (190TL)

4 senelik, 2 senedir format yememis, ici tam dolu, 160GB 7200rpm hdd ile 76 saniyede acilan laptop, SSD ve sifir isletim sistemi ile 26 saniyede aciliyor, 6 saniyede kapaniyor (acilista gecen surenin cogu BIOS'tan kaynakli)

Ekleme: Islemcilerimiz arasinda fark var

190 TL çok iyi bir fiyat, nereden aldın?
  • Vatanda %32 mi 35 mi ne vardi yaklasik 1 hafta boyunca. Oradan aldim.

Sonra da 207 oldu sanirim, 1 hafta da oyle gitti. Simdi artmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de o bahsettiğin sonra aldım işte :) Demek ki biraz daha erken bozulması lazımmış HDD'min.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.